Gazete Vatan Logo

Terör örgütü yanlısı paylaşımlar işinden etti

Kocaeli Valiliği, sosyal medya hesaplarından terör örgütü yanlısı paylaşımlar yapan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli psikologun görevden alındığını duyurdu

Terör örgütü yanlısı paylaşımlar işinden etti

Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Abdulaziz K. isimli psikologun sosyal medya hesaplarından terör örgütü yanlısı paylaşımlar yapması üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı şahıs hakkında soruşturma başlatmıştı. Kocaeli Valiliği de bugün yapılan yazılı açıklama ile psikologun görevden alındığını duyurdu.

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Psikolog olarak görev yapan Abdulaziz K.’ın sosyal medya aracılığıyla güvenlik kuvvetlerimizi tahkir edici paylaşımlar yaptığı basında yer alması üzerine; Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma, Valiliğimizce de idari soruşturma işlemleri başlatılmıştır. Adı geçen görevlinin görevinin başında kalması sakınca oluşturacağı anlaşıldığından; 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 137 ve 138’nci maddeleri gereğince Valilik Makamınca görevinden uzaklaştırılmıştır” ifadelerine yer verildi.