Gazete Vatan Logo

Terör örgütü PKK'nın gizli hedefi

Artan terör olayları son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki turizm sektörünü vurdu.

Terör örgütü PKK'nın gizli hedefi

Terör örgütü PKK, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da turizm alanlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılar bölgenin gelişmesini engelliyor. Turistler, uzun yıllar saklı kalmış ve çözüm süreciyle turizme kazandırılan bölgelerde PKK saldırıları artınca rotalarını farklı bölgelere çevirdi.

YILDA 2 MİLYONU AŞIYORDU

Saldırılar öncesi ayda 200 bin, yılda ise 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde rezervasyonlar sıfıra inmiş durumda.

OTELLER KAPANDI ÇALIŞLANLAR İŞSİZ KALDI

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, terör olaylarının kent turizmine etkisine yaptığı açıklamada “Şu ana kadar 16 otelimiz kapandı, geriye kalan otellerimiz ise küçülmek zorunda kaldı. Turizm sektöründen çalışan 600'ü aşkın kişi işten çıkartıldı" dedi.

BÖLGE HALKI HDP’YE TEPKİLİ

Terör olaylar sonrası sektörde ekonomik durgunluğun en yoğun yaşandığı ve bölgenin en gözde turistik bölgelerini barındıran yer olan Mardin’de HDP’ye tepki gösteren turizmciler, Meclis'te siyaset yapacaklarsa PKK'nın dağda ne işi var? PKK dağda olacaksa istifa etsinler diyerek bölgede PKK saldırılarının devam etmesi durumda sadece turizmcilerin değil bölge esnafının tamamının tehlike altında olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

PKK BÖLGE TURİZMİNİ DE HEDEF ALIYOR

Türkiye ve bölge ekonomisine zarar vermek isteyen terör örgütü PKK, turistik alanları da hedef alan PKK, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde gerçekleştirdiği saldırılarla UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilen surların yanı sıra Tarihi Kurşunlu, Hazreti Süleyman, Arap Şeyh ve Hasırlı Camisi, Dört Ayaklı Minare ile Ermeni Katolik ve Ermeni Protestan Kilisesi'ne zarar verdi.

Yine Diyarbakır'da UNESCO Dünya Kültürü Mirası listesinde yer alan Hevsel Bahçeleri PKK terör örgütü tarafından uyuşturucu tarlasına dönüştürülmüştü. Düzenlenen operasyonda 500 bin kök Hint keneviri ele geçirilmişti.


-Van'da 2014 yılında Kobani bahanesiyle 6-7 Ekim’de yaşanan olaylarda 4. Van Tarım, Hayvancılık ve Gıda Fuarı, 21. Van Asya İpekyolu Sanayi ve Ticaret Tedarikçileri Fuarı ve 2. Van Kitap Fuarı da iptal edildi.

Haberin Devamı

-2015 yılında Doğu Anadolu Bölgesi'nin tanıtımının yapılacağı "Doğu Anadolu Turizm Fuarı", onlarca firmanın bölgede artan terör saldırıları nedeniyle sözleşmelerini iptal ettirmesi nedeniyle yapılamadı.

-Van’da her yıl Eylül ayının ikinci haftasında Akdamar Adası'ndaki kilisede gerçekleştirilen ve kente binlerce turistin gelmesini sağlayan ayin, terör olayları nedeniyle iki yıldır yapılamıyor.

-Bu yıl ise 29 Eylül-2 Ekim'de yapılması planlanan "7. Uluslararası Turizm Seyahat Fuarı" ertelendi.

PKK TÜRKİYE TURİZM OFİSİNE SALDIRDI

Haziran ayında Avusturya'nın Stefanplatz Meydanı'nda bulunan Viyana Büyükelçiliği'ne bağlı Kültür ve Turizm Tanıtım Ofisi'ne müşteri gibi gelen bir kadın kapıyı açtırırken, arkasından yaklaşık 10 PKK sempatizanı ofise girerek içerideki görevliyi dışarı çıkardı. Kapıyı kapatan PKK sempatizanları, Türkiye'nin turizm potansiyelini anlatan broşürlerin bulunduğu paketleri tahrip etti. Grup, ofisin penceresinden terör örgütünün propagandasını yaptı. (Haber 7)

Haberin Devamı