Gazete Vatan Logo

Terör müdürlerine kumpas iddianamesi

Gazeteci Çağdaş Ulus’un tutuklanıp 9 ay cezaevinde kalmasına neden olan FETÖ tutuklusu eski terör müdürü Yurt Atayün, Ömer Köse ve 6 polis hakkında kumpas soruşturması kapsamında iddianame hazırlandı

Terör müdürlerine kumpas iddianamesi

KCK Basın davasında 9 ay tutuklu yargılanan muhabirimiz Çağdaş Ulus, tutuklu eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse ile altı TEM Şube polis hakkında suç duyurusunda bulundu. Avukatı Hüseyin Ersöz aracılığıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na yapılan başvuruda, Köse ve Atayün’ün Çağdaş Ulus’un yurt dışına çıkış bilgilerini çarpıtarak tutuklanmasına ve hakkında dava açılmasına neden oldukları vurgulandı. Suç duyurusunda, savcı ve polislerin “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “suç uydurma”, “resmi belgede sahtecilik” ve “adil yargılamayı etkilemek”, suçlarını işledikleri belirtildi. Savcılık konuyla ilgili soruşturma başlattı ve polislerin yargılanması için vallikten izin istedi. İstanbul Valisi Vasip Şahin imzalı kararla soruşturma izni verildi. Bunun üzerine savcılık soruşturmasını tamamlayarak şüpheliler hakkında “kumpas” iddianamesi hazırladı.

Benzer iddialarla tutuklular

Hazırlanan iddianamede “Eski Emniyet Müdürleri Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin bu ve buna benzer iddialar ile ilgili olarak halen tutuklu bulundukları değerlendirildiğinde, bahse konu şikayet dilekçesindeki iddiaların kapsamlı bir şekilde araştırılması için konunun adli makamlarca değerlendirilmesinin uygun olduğu anlaşılmıştır” denildi.

Haberin Devamı

Hazırlanan iddianame İstanbul 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşmanın 19 Ekim’de yapılmasına karar verildi. Hazırlanan tensip zaptında tutuklu polis müdürleri Atayün ve Köse’nin duruşma günü Silivri Cezaevinden duruşmaya getirilmesini kararlaştıran mahkeme, Burdur E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan komiser Abuzer Budak’ın da görüntülü bağlantı yolu ile hazır edilmesi istendi. Diğer sanıklardan Komiser Yardımcısı Ahmet Aydın, polis memurlarından Metin Özler, Mevlüt Korkmaz, Murat Özfırat ve Mutlu Kıranşan’ın savunmalarının alınması için adreslerinin bulunduğu Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemeleri’ne talimat yazılması istendi.