Gazete Vatan Logo

Terör bitti hizmet geldi

Daha önce bütçesi terör örgütü PKK’ya akan Suruç Belediyesi’ne kayyım atandıktan sonra, ilçe hizmete kavuştu. 22 yılda yapılamayanlar 22 ayda gerçekleştirildi

Terör bitti hizmet geldi

Terör örgütü PKK’nın özellikle Kobani olaylarında adeta lojistik üs olarak kullandığı Şanlıurfa’nın Suruç Belediyesinde, 22 ay önce yapılan görevlendirmenin ardından ilçeye hizmet üstüne hizmet geldi. Daha önce PKK’ya aktarıldığı raporlarla tespit edilen belediye bütçesinin tamamı şu anda yatırıma ayrılıyor.

Borçlar kapatıldı

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tarık Açıkgöz öncülüğündeki ekip, bir yandan geçmiş yönetime ait ilçe esnafına olan borcu kapatırken, bir yandan da ilçenin çehresini değiştirecek yeni projeleri hayata geçiriyor.

Caddeler yenilendi

İlçe genelinde sokak, cadde, park, bahçe ve okullarda hummalı çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Açıkgöz, ilçenin ana güzergahındaki cadde ve sokakları da yenileyerek halkın hizmetine sunduklarını anlattı. İlçede büyük bir değişim yaşandığını vurgulayan Açıkgöz, şunları söyledi:

Suruç’a 22 yılda yapılamayanı biz 22 ayda gerçekleştirdik. 22 yılda yapılan 30 metrekare parkeye karşı biz yaklaşık 400 metrekare parke döşedik. İlçede en çok talep taziye evinin yapımına yönelikti. Toplamda 62 taziye evini ilçeye kazandırdık, bunlardan 13’ünün inşaatı devam ediyor. 5 yeni parkı hızlıca açarak vatandaşın hizmetine sunduk. Eski parkların bakım ve onarımını da yaptık. Kırsal mahallerimize de 40 çocuk oyun parkı yapıyoruz. Projelerimiz devam ediyor.

Haberin Devamı

Su sorunu çözülüyor
Suruç’un tarihi boyunca devam eden içme suyu problemini de çözmede kararlı olduklarını ifade eden Açıkgöz, “Suruç’ta içme suyu sıkıntısını bitirecek temiz içme suyunun ihalesi
yapıldı. İnşallah bu su sorunu 2 yıl içerisinde tamamen bitmiş olacak” şeklinde konuştu.