Gazete Vatan Logo

Tereddütle başladı, en çok satan 3. marka oldu!

inTouch adıyla çıkardığı akıllı telefon serisini genişleten Avea’nın CEO’su Erkan Akdemir, “Bu işe çekingen başladık ama çok başarlı olduk. inTouch Avea kanalında en çok satılan 3’üncü akıllı telefon. Hedef ikinci sıra” dedi.

Tereddütle başladı, en çok satan 3. marka oldu!

Avea, inTouch adıyla çıkardığı akıllı telefon serisini genişletti. inTouch 4’ü ve ilk giyilebilir teknoloji ürünü akıllı bilekliği Smartband’i tanıttı.

inTouch serisiyle yüzbinlerce kişiyi akıllı telefon sahibi yaptıklarını belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Kendi markamızla telefon, ilk başladığımızda tereddüt ettiğimiz bir girişimdi. Çekingen başladık ama çok başarlı sonuçlar aldık ve seriyi sürekli büyüttük. inTouch sadece yüzbinlerce adet satmadı, Avea’yı akıllı telefon penetrasyonunda zirveye oturttu. Şu anda inTouch, Avea kanalında en çok satılan 3’üncü akıllı telefon. Hedefimiz ikinci sıraya taşımak” dedi.

Liderliği perçinleyecek

Avea’nın teknolojik gücünün, Avea inTouch 4 ve Avea Smartband ile bir kez daha ortaya çıktığını kaydeden Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Müşterilerimizin önemli bir kısmı ilk akıllı telefon deneyimini Avea inTouch serisindeki cihazlarla yaşadı. Avea olarak milyonları akıllı telefonla tanıştırdık. Avea olarak akıllı telefon penetrasyonundaki liderliğimizi yeni akıllı cihazlarımızla daha da perçinleyeceğiz. inTouch 4, uykunuza bile müdahale ederek 24 saatinizi şekillendirecek kişisel bir aygıt. Akıllı cihazlar; akıllı ev, akıllı şehir, akıllı ekonomiye katkıda bulunacak” diye konuştu. Avea Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dehşan Ertürk de 2014’ün Avea tarihindeki en başarılı yıl olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

2014 en iyi yıl oldu

Türkiye’de akıllı telefon pazarının 2013’e göre yüzde 17 büyüdüğünü ve Avea’nın bu büyümede önemli bir paya sahip olduğunu kaydeden Ertürk, “Bu yıl içinde hem müşteri sayımızı, hem gelirimizi, hem karlılığımızı çift haneli oranlarda büyüttük. Bu üç figürün her birinde 2014 yılı 3’üncü çeyrek sonu itibariyle büyüme oranımız yüzde 15 oldu.Bu çeyrekte gelirimiz yüzde 18, karımız yüzde 26 büyüdü. Yeni Avea inTouch 4 ve Avea markalı ilk akıllı bileklik Avea Smartband ile Avea marka akıllı cihazların bilinirliğini daha da arttıracak önemli bir atılım gerçekleştirdik” dedi.

619 TL’ye satışa çıkıyor

DEHŞAN Ertürk, sattıkları akıllı telefonların yüzde 85-90’ının müşterileri tarafından tarifeye ek ücretlerle alındığını anlattı. Ertürk, “Avea inTouch 4 ve Smartband’ı müşterilerimize erişilebilir fiyatlarla sunacağız. 22 Aralık’tan itibaren inTouch 4’ü 619 TL, Avea Smartband’i ise 139 TL’ye satışa sunacağız” dedi.

Haberin Devamı

El hareketiyle ‘selfie’ çekiyor

AVEA inTouch 4, “Tarz, Teknoloji ve Eğlence” üzerinde geliştirilerek tasarlandı. Hareketle Kontrol Teknolojisi ile benzerlerinden ayrışan Avea inTouch 4, bu teknoloji sayesinde kullanıcılara ekrana dokunmadan, sadece el hareketiyle ‘selfie’ çekme, foto galeride dolaşma ve internette dokunmadan gezinme imkanı veriyor. Smartband ise adım sayısı, kat edilen mesafe, uyku takibi ile harcanan kalori bilgisini kullanıcı ile anlık paylaşabiliyor. Avea Mobil Bağlantı Direktörü Baran Yurdagül, cihazın 5 inç ekrana ve Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip olduğunu anlattı. Yurdagül, “13 MP arka kamerası 18 MP’e kadar dijital olarak yükseltilebiliyor. Gelişmiş 13 MP arka kameraya birçok üst segment akıllı telefonda bile bulunmayan 5 MP ön kamera eşlik ediyor. Dolby Ses Teknolojisi’ne sahip.”

Haberin Devamı