Gazete Vatan Logo

Terazi burcunda Merkür retrosu…

17 Eylül 2015 tarihinde Merkür yılın son geri hareketini yapmak üzere durağanlaşacak ve 18 Eylül de de retrosu başlayacak. Algımızı, zihnimizin nasıl ve neye çalıştığını, bilgiyi alıp verme sürecinin tüm aşamalarını, iletişimimizi, öğrenme ve öğretme becerimizi, ticari konuları ve ulaşım ile alakalı mevzuları ilgilendiren Merkür bu bahsi geçen konularda bazı aksamalar yaşanmasına zemin hazırlayacak. Pek çok insanın hiç rağbet etmiyorum dese bile haberdar olduğu ve bir miktar da çekindiği dönemlere denk geliyor Merkür Retroları. Bunun sebebi ise, bu dönemin fırsatlarını görmezden gelip görünen şekli ile sorunlara fazlasıyla takılmalarıdır. Her zaman sorun varsa eğer bunun kaynağını kendi dışında arama eğilimi gösteren bizlerin eline, hırsımızı çıkaracak, rahatlıkla “ben yapmadım o yaptı diyecek” bir malzeme geçmiş oluyor adeta. Sanki irade ve akıl kullanma şansımızhiç yokmuş gibi…

Aslında en önemlisi herhangi bir gökyüzü tesirinin kişinin kendi iradesinden güçlü olmadığını kabul etmek ve “benim buradan ne öğrenmem gerekiyor” diye sorabilmektir. Burada sadece olumsuz bir durumdan bahsetmiyorum. Olumlu olanın da bize öğreteceği bir şey vardır mutlaka. Sunduğu bir sınav vardır. Biz elimize geçenin bize neden bahşedildiğini sormayız da neden geri alındığını sorarız genellikle. Yolunda giden şeylerin sebebini merak etmeyiz de aksaklıklara daha çok takılır gözümüz. Belki de o aksaklığın neticesinin bizim hayrımıza olduğunu aradan geçen 5 yıldan sonra fark ederiz. Ancak ilk anda sadece yolumuzun neden kesildiğine daha çok odaklanırız. Ne yazık ki!

Haberin Devamı

Yaşadığımız olumlu ya da olumsuz her olayın, ama özellikle de olumsuzluk içeriği yoğun olanların, bize, gelişimize ne kadar katkı sağladığını fark edebilmek çok önemli.

İşte bu gezegen Retroları da aslında bu açıdan eşi bulunmaz birer fırsat.Geriye çekilip, olaya yeni, farklı ve daha bütünsel bir pencereden bakma, vites küçültme, tekrar düşünme, tekrar değerlendirme ve hataları tespit etme, bazı konularda hayatı biraz daha ağırdan alma fırsatı sunar bizlere…

Haberin Devamı

Bilmemiz gereken bazı tedbir noktaları olduğu kesin…

Bu bir duraklama ve bazı şeyleri yeniden düşünme, tekrar üzerinden geçme, aceleye getirmeden tedbirli olabilme dönemi.Önemli görüşmeler, anlaşmalar, atılacak imzalar, plan ve projeler, sözleşmeler açısından her zamankinden tedbirli olmamız gerekiyor. Bu tarz adımların sonradan revizyon gerektirmesi, vazgeçişler, iptaller ve ertelemeler, pişmanlıklar ile buluşmaması adına olayı biraz ağır çekim bir modda ve pür dikkat değerlendirmek şart.

Eğer bir teknik ya da elektronik alet, her zaman işimize yarayacak ve verim almayı beklediğimiz bir eşya satın alacaksak, bir hizmet alma ya da verme konusunda bir karar vereceksek tüm ihtimalleri değerlendirmek ve objektif olabilmek önemlidir.

Eğer zaten bir takım arıza sinyalleri veren bir alet ya da eşyanız varsa, bir tamirat ihtiyacınız söz konusuysa, ihmal etmeyip onarmak, işe yarar hale getirmek önemlidir. Aksi durumda sinyaller sos aşamasından mecburen aşamasına taşınabilir. Tamamen kullanılmaz, faydasız bir noktaya gelebilir. Bu tarz uyarılar mutlaka retro öncesinde ufak tefek sinyallerini bize verecektir. Mesajları okuyabilmek önemlidir.

Haberin Devamı

Dikkat gerektiren aletleri her zamankinden tedbirli kullanmak önemlidir.

Yeni satın almalar konusunda acil bir durum söz konusu değil ise biraz beklemek ( retro düzelene kadar) elde edeceğimiz verimi ve memnuniyeti artıracaktır.

Yolculuklar, iş ya da özel kaynaklı planlar bazı aksiliklerle buluşabilir o nedenle de öncesinde tedbirimizi almamız gerekir.

İletişim ve haberleşme konusu da aksaklıklarla yürüyebilir.Karşımızdakini iyice anladığımızdan ve ifadelerimizin doğru anlaşıldığından emin olmak önemlidir…Yanlış anlaşılmalar, gecikmeler, ertelenmeler de söz konusu olabilir. Acaba kaçırdığım bir nokta mı var diyebilmek gerekiyor…

İşlerimiz alışık olduğumuz ya da ümit ettiğimizden daha ağır ve aksak ilerleyebilir.

Bir şeyleri kaybedebiliriz Merkür retrolarında. Unutkanlıkta da artış görünebilir. Ama bunun yanında daha önce kaybettiğimiz bir eşyayı arayıp bulmak için de uygundur…

Haberin Devamı

Karar alma süreçlerinde gecikmeler, alınan kararlardan vazgeçmeler yaşanabilir… Kararlar ve düşünce yapısının esneklik gerektirdiği süreçlerdir.

Beklediğimiz haberlerde ve duymayı istediğimiz sözlerde ve cevabını beklediğimiz gelişmelerde gecikmeler yaşanabilir. Gelen isteğimizi karşılamayabilir. Duyduğumuzun içindeki hayra bakabilmek şart.

Ticari konularda aksaklıklar ve eğitim konulu işlerde de bazı aksaklıklar yaşanması muhtemeldir. Bu dönem kurulan ticari bağlantılar zorlayıcı olabilir. Girilen sınavlardan istenen sonuçlar çıkmayabilir. Alınan bir eğitimden elde edilen verim bir süreliğine düşebilir.

Tedavilerin, etki ve yan etkilerinin anlaşılır olması önemlidir. Seyahatler de, çıkış aşaması ve elde edilen tatmin açısından da yeni sorgulamalara gebe olacaktır. Bir transport işiniz varsa sabırlı olmak, güvenilir kişilerle her türlü tedbiri alınmış şekilde hareket etmek kıymetli olacaktır.

Tüm elektronik ve data biriktiren aletlerinizi kontrolden geçirmeniz, bilgisayar ve telefon içindeki verilerinizi yedeklemeniz ve korumaya almanız önemli olacaktır.

Bu dönemden verim almak için…

Başlangıçlardan ziyade var olan işleri toparlamak ve yarım işleri tamamlamak, detaylandırma, inceleme ve araştırma işlerine vakit ayırmak için daha uygun olabilir.

Psikolojik çözümlemeler, terapiler, spritüel konulara dair çalışmalar, ruhsal farkındalık adına yapılacak çalışmalar, iletişim sorunlarının nedenlerini ortaya çıkarmak ve çözüme katkı sağlamak için de gayet uygun olabilir.

Kaybettiğimiz bir şeyi bulmak, eskiden aldığınız faydaları tekrar ortaya çıkarmak için ideal olabilir.

Zihinsellik ve el becerisi isteyen işlerdeki aksayan ve revizyon ihtiyacı olan noktaları tespit etmek açısından verimli olabilir.

Bu dönem aynı zamanda eski eşyaları gözden geçirmek ve fazlalıkları elden çıkarmak, yaşam alanımızı ferahlatmak, işe yaramayan her şeyi geride bırakabilmek, zihinsel olarak da bir arınmaya gitmek için ideal olabilir.

Alınan tedbirlere rağmen yaşanabilecek aksaklıklara nasıl yaklaşalım?

Burada kabul edilmesi gereken en önemli nokta, görmemiz gereken bir şeyi atladığımız ve durumu bir kez daha değerlendirmemiz gerektiğidir. Olayın bize anlatmaya çalıştığı şeyi görmemiz, okuyamadığımızı mesaja bir kez daha dikkatle bakmamız önemlidir.

TERAZİ burcundaki Merkürretrosu ile birlikte önümüze çıkacak, aksayan, yarım kalmış, çözüm bekleyen, tamamlanma ve tamir edilme ihtiyacı duyulan konular daha çok ORTA YOLU BULAMADIĞIMIZ, ANLAŞMA VE UZLAŞMA SAĞLAYAMADIĞIMIZ, BİR TÜRLÜ DENGEYİ TUTTURAMADIĞIMIZ, KOPMA İHTİYACI DUYARKEN NE YAPIP EDİP KOPAMADIĞIMIZ, HALA BİR ARADA DURMAMIZ GEREKTİĞİ HALDE, ANLAŞAMADIĞIMIZ İÇİN ARAMIZA MESAFELER KOYMAK ZORUNDA KALDIĞIMIZ, UYUMU VE DENGEYİ BİR VESİLEYLE KAYBETTİĞİMİZ NOKTALARDA, İLİŞKİLERDE OLACAK…

Daha önce herhangi bir aşamasında yarım kalmış bir ortaklık ya da iş görüşmesi ile ilgili konular tekrar gündeme gelebilir. Neden daha önce yol alamadığımıza ve bu kez bunu nasıl aşabileceğimize bakmalıyız.

Eski bir partnerle ya da onu bize hatırlatacak bir kişi ya da durumla yüzleşmemiz gerekebilir.

Uzlaşma ve anlaşmalar tekrar ele alınabilir. Elde edilen sonuç doğrultusunda tamam ya da artık kararlı biçimde tekrar tola devam kararları çıkabilir.

Daha önce sağlanamamış eşitlik, adalet, hak hukuk için bir şans daha doğabilir.

Merkür retrosunun bilgiyi ve tecrübeyi derinleştirme fırsatı sunan, farkındalık yaratan etkilerinden bolca fayda alabilmemizi gönülden dilerim…

Retronun burçlara etkisi ise şöyle olacak…

Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm.

KOÇ: Bu dönem ikili ve de özel ilişkilerinizde iletişim her zamanki kadar akıcı olmayacaktır. Varsayımlar ve imalar yerine açık ve net iletişim kurmaya gayret edin. Bu süreçte açık düşmanlarınız sessizliğini bozmaya karar verebilir. Evliliğinize dair görülmemiş hesaplar, edilmiş eski laflar, yapılmış ve unutulmamış hareketler tekrar gündeme gelebilir.Özellikle eş, yaşamı paylaştığınız partner, ortak ile alakalı olarak uzlaşma imkanı sunan bir dönem olacak. Tartışmaların ardından eğer gerçek derinlik sağlanmışsa derin dostluk ve sağlam ilişkiler doğabilir.

BOĞA: Çalışma ortamınızda, devam eden, yürüyen iş ve projelerinizde revizyon ihtiyacı doğabilir. İş arkadaşlarınızla aynı dilden konuşamıyor olmak, ilerlemenize engel... Zamanlama sorununa dikkat. Günü ve işinizi paylaştığınız, hizmet aldığınız ve hizmet sunduğunuz insanlarla halledilmesi gereken, yeniden yapılandırılması gereken meseleler gündeme gelebilir. Genel olarak bir delege etme ve delegasyona uyma sorunu söz konusu olacaktır. Evinizi kiraya vermek, kira sözleşmesi yapmak aşamalarında iyice düşünün. Sağlığınız konusu da ihmale gelmeyecek bir nokta olacak bu süreçte.

İKİZLER: Eski aşklar sanki araya mesafeler girmemiş ve hala bir çiftmişsiniz gibi tekrar karşınıza çıkıp dikilebilir. Kırgınlıklar, üzerinde konuşulması ve halledilmesi gereken eski defteler açılabilir. Bu kez daha uzlaşmacı olan tavırlar gidenin geri gelmesi ya da içinizde hiçbir şey kalmayacak şekilde nötrbiçimde geride bırakılmasına vesile olacaktır. Çocuklarınızla aranızdaki iletişim sorunları masaya yatabilir. Bir hobiniz, yarıda bıraktığınız bir uğraşınız tekrar hayatınıza girebilir. Eğlence anlayışınız, keyif aldığınız konularla ilgili de ufak revizyonlar yaşanabilir. Bu gibi konuların yenilerinden ziyade eskilerinin tozunu alma zamanındasınız.

YENGEÇ: Ev yaşamınız, aileniz ve evinizde yapılması gerekenler en çok mercek altında olacak retro ile birlikte. Ev alım satımı ile ilgili konularda pürüzler çıkabilir. Tadilat, dekorasyon gibi istekleriniz varsa eğer biraz ertelemek yerinde olabilir. Tamirat işleriniz ise, ihmal edilmiş noktalarda artık ihmal edilemez boyutlara taşınabilir. Bunlara benzer içerikteki konularda daha önce verilmiş kararlardan caymalar, vazgeçişler yaşanabilir. Geçmiş ve anılar dile gelecek bu süreçte sevdiklerinizle alakalı olarak. Aile içinde ve aile büyükleriyle alakalı olarak eskiye dayalı mevzular tekrar önünüze gelebilir. Çözüp bağları rahatlatmak için uygun zaman.

ASLAN: Fikir değişikliklerine oldukça açık olacağınız bir dönem sizin için. Akitler, imzalar geri dönebilir. Ne güzel anlaşmıştık niye böyle oldu diyebilirsiniz. Eğer birilerini tatlı dil ile ikna ettiniz ancak gerçekleri bir miktar sakladıysanız bunlar gizli kalmayacaktır. Kardeşiniz ve yakın çevrenizle alakalı konularda bazı konuları açığa kavuşturmak, önemli uzlaşmazlıklara ara buluculuk etmek için uygun bir dönem. Aklınızda ya da planınızda yer alan kısa geziler ve sosyal organizasyonlar varsa eğer, bunlarda değişiklik, erteleme, iptaller söz konusu olabilir. Eğitim temalı işlerinizde, bilgiyi derinleştirme ve planları revize etme dönemi olabilir.

BAŞAK: Maddi konularda çok önemli ve uzun vadeli yeni planlara girişmek için çok elverişli bir dönem olmayabilir. İşin içinde finansal ayrıntılar varsa mutlaka en az iki kez düşün diyor gökyüzü. Acele karar verme. Son zamanlardaki harcamalarınıza tekrar dönüp bakma ihtiyacı doğacaktır. Bütçenizde ufak tefek ayarlamalar yapmak gereksiz harcama kalemlerinden kurtulmak için ideal bir dönem olabilir. Siz bir düzenleme yapmazsanız evdeki hesapların çarşıya uymadığı, uç uca denk getirmekte zorlandığınız örnekler yaşanabilir bu süreçte.

TERAZİ: Kişisel olan iş ve girişimlerinizin biraz askıya alınması, bekletilmesi, fikirlerin olgunlaşması, gereken revizyonların yapılması gereken bir dönem olacak sizin için Merkür retrosu. Gelişiminize katkı sağlayacak yeni adımlar atmadan önce önünüzdeki yolu taşlardan, çakıllardan arındırın. Sizi geriye doğru çeken ayağınızdaki bağlardan kurtulun diye kısa bir dinlenme ve olaya çok daha derin ve objektif bakabilme fırsatı sunacak bu istasyon… Önemli sunuşlar, çıkışlar ve hamleler için Merkür retrosunun bitmesini bekleyebilirsiniz. Elinizdekileri olgunlaştırma dönemi bu…

AKREP: Bu dönem dış dünyaya ait girişimlerden ziyade içsel yolculuğunuzu daha çok destekleyecek. Zihinsel olarak dalgınlığınız yüksek olabilir. Zira kendi içinizde pek çok şeyi çözmeye çalışıyor olacaksınız bir yandan da günlük rutinleri yürütürken. Bu dönem özellikle sizler için bilinçaltı çalışmaları, terapiler ve ruhsal aktiviteler çok verimli geçebilir. Farkındalık artırıcı olacaktır. Rüyalarınıza da mutlaka rağbet edin. Bu dönem bilinç ve bilinçaltı kapılarınız her yönden açılmış ve akışkan olacak.

YAY: Bu dönem ortak amaç için çaba sarf etmesi gereken insanları bir araya getirmekte zorlanabilirsiniz. Yeni grup çalışmalarına başlamak için pek elverişli olmayabilir. Amaçları, gelecek planlarını ve ekip üyelerini tekrar gözden geçirmek, belki bir elemeye gitmek, en işe yarar program ve enerjileri bir araya getirmek için çalışmanın mutfak kısmını tamamlamak faydalı olacaktır. En yakın ve ortak paydada buluşabildiğiniz arkadaşlarınızla ufak anlaşmazlıklar yaşanabilir. Eski dostlar, anılarda kalmış arkadaşlıklar hatıraları ile ya da bizzat kendileri ile hayatınızda canlanabilirler.

OĞLAK: Bu Merkür retrosu en çok mesleki yaşamınızı, patron konumundaki kişilerle olan ilişkilerinizi ve de kendi yönetsel becerilerinizi etki altına alacak. Önemli ve iş bağlantılı görüşme ve sunumlarda her zamankinden tedbirli olun. Kelime seçiminiz ve doğru anlaşılmanız önemli olacak. İş yazışmalarında, önemli imzalarda pür dikkat şart. Kabiliyetlerinizi ve tecrübenizi insanlara sunma ve takdiri alma aşaması biraz pürüzlü olabilir. Çok çalıştığınız bir şeyleri beğeniye sunmak için belki biraz daha detaylandırıp, mükemmelleştirmeye ihtiyacınız olabilir.

KOVA: Bu dönem seyahatler, eğitimler, yabancılar ve uluslararası kaynaklı işlerde biraz duraksama söz konusu olabilir. Esnek ve değişmeye müsait planlar yapın. Reklam, pazarlama ve yayıncılık içerikli işlerde hedeflediğiniz kadar ses getirecek işler ortaya çıkmayabilir bu dönemde. Eğer bir eğitime başlayacaksanız, tercih yapmakta zorlanacaksınız. Yapılan tercihler sonradan değişebilir de. Tekrar tekrar düşün diyor gökyüzü. Akademik çalışmalar ve devam eden zihinsellik gerektiren her türlü işinizde ise derinleşme ve gerçek bilgiye ulaşma şansı bulabilirsiniz.

BALIK: Eşinizden ya da ortağınızdan size kaynak yaratacak bir beklentiniz varsa, daha önce bu konuda karşılıklı uzlaşmış olsanız bile bazı değişiklikler, kararlardan vazgeçişler gündeme gelebilir. Sigorta, vergi v.b. konulardaki beklentiler sorun çıkarabilir. Kapanmamış borçlar, alacak verecek meseleleri, özellikle işin içinde maddi paylaşımlar olan ilişki ve ortaklıklarınıza ait sorunlar gündeme gelecektir. Yeni bir borca girmekten ziyade, eskilerini temizlemek, kimsenin hakkı kimsede kalmasın diye çaba sarf etmek iyi olabilir. Ucu sizi bir maddi yükümlülüğe sokacak olan imzalara özellikle dikkat.