Gazete Vatan Logo

Tepki çeken tayin

Müdüre mobbing davası açan Prof. Dr. Bülent Cihangir Gökçeada’dan karaya sürüldü!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda görevliyken Bayramiç’e tayin edilen Prof. Dr. Bülent Cihangir, bilimsel çalışmalarının önünün kesildiğini öne sürerek açtığı davanın kurbanı olduğunu öne sürdü.

Prof.Dr. Bülent Cihangir, ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ali Rıza Motorcu hakkında, ’Bilimsel çalışmalarımın önü kesiliyor. Yurt dışı sempozyumlarına gönderilmediğim gibi bilimsel makalelerimin yayımlanmasına da engel olunuyor’ iddiasıyla 17 Kasım 2011’de Gökçeada Asliye Hukuk Mahkemesi’ne mobbing (bezdiri) davası açtı. Cihangir, dava devam ederken, 16 Ocak 2012 tarihinde Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi Bölüm Başkanlığı görevinden alınarak Bayramiç Meslek Yüksek Okulu Su Ürünleri Teknikerliği Bölümü’ne öğretim üyesi olarak tayin edildi.

“Sürülen ilk Prof.’um”

25 Ocak’ta kendisine tebliğ edilen karara tepki gösteren Prof. Dr. Cihangir, bilimsel çalışmaların önüne Yüksekokul Müdürlüğü tarafından set çekilmek istendiğini söyledi. Prof.Dr. Cihangir, şu iddialarda bulundu:

“Eğitim- öğretime fayda getireceğini düşündüğüm her konuda engellendim. Uluslararası sempozyumlara bildiri sunmam ve ardından görevlendirilme istemem bile engellendi. Yüksekokul Müdürü, bölüm başkanı görev ve yetkilerimi sınırlandırmaya kalktı ve beni sürekli yok sayarak dışladı. Üzerimde sürekli olarak bir negatif baskı ve uygulama vardı.”

Kendi iradesi dışında gelişen bu görevlendirmenin bir anlamda cezalandırma veya sürgün olduğunu savunan Prof. Dr. Bülent Cihangir, iddialarını şöyle sürdürdü:

“Üniversitenin kendi bünyesinde dahi sürgün yeri olarak nitelendirilen Gökçeada’dan anakaraya sürülen ilk profesör doktor unvanına sahip oldum gibi görünüyor. Üniversitenin Gökçeada’da bulunan iki yüksekokulunda görev yapan öğretim üyelerinden üçü haricinde tamamı Çanakkale’de ikamet eder. Gökçeada’da oturan 3 öğretim üyesinden 2’si ben ve yardımcı doçent olan eşim.”

“Trajikomik durum”

Prof.Dr. Bülent Cihangir, yeni görevlendirildiği Bayramiç Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci ve eğitim programı bulunmamasının tam bir trajikomik durum olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Prof.Dr. Cihangir, “1 Şubat 2012 tarihinde Çanakkale İdare Mahkemesi’ne, yürütmeyi durdurma davası açtım” dedi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Prof. Dr. Cihangir’in görevlendirildiği Bayramiç’in sürgün yeri olmadığını söyledi. Üniversite içinde öğretim üyelerinin daha verimli çalışabilmeleri için çeşitli rotasyonlar olduğunu anlatan Prof.Dr. Laçiner, “Bir okulun öğretim üyesine ihtiyacım var, diğer okul da olmadığını söylerse, üniversite merkezinden ayarlama yapılır. Bunun sürgün olduğunu düşünmüyorum. Sonuç itibariyle, kişilerin şahsi hayatları üzerine her şey kurulmuyor. Prof. Dr. Cihangir’in, Bayramiç’e görevlendirilmesi, Bayramiç’in talebi üzerine olmuştur. Okullarımızın hiçbiri sürgün yeri değil.”

Haberin Devamı