İlkbahar rotaları

Bu sene kış pek soğuk geçmedi, yaz ise sıcak ve kurak geçecek deniliyor. Onun için ilkbaharın kıymetini bilip keyfini çıkarmaya çalışalım. İşte ilkbahar ayları için ikisi Avrupa’dan, birisi çok uzaklardan, birisi de bizim buralardan seyahat önerileri:

Tokyo

Nisan ayının ilk haftası Tokyo’da Sakura zamanı. Şehrin her tarafında, özellikle İmparatorluk Sarayı’nın, eski Edo Kalesi’nin bahçelerinde binlerce kiraz ağacı açıyor ve şehri tam bir rüya alemine çeviriyor. Tokyo yeme içme konusunda da iddialı. Kobe steak ile Japonların Sukiyaki ve Shabu gibi yemeklerini denemelisiniz. Yol kenarlarındaki Yakitori lokantalarında oturup ılık sake ve soğuk bira eşliğinde bu tavuk şişlerinden mutlaka tadın.

İlkbahar  rotaları

Amsterdam

Sizi bilmem ama ben gittiğim şehirlerde saatlerce yürümeyi çok severim. Bir şehri görmenin, yaşamanın en iyi yolu sokaklarında yürümek, meydanlarında, café’lerinde oturup binaları ve insanları seyretmektir. Amsterdam da yürünmesi en keyifli şehirlerin başında gelir. Kanalların kenarlarında, sokaklarda onlarca köprüden bir o tarafa, bir bu tarafa geçip saatlerce dolaşabilirsiniz. Amsterdam’a Nisan ayında giderseniz lale zamanına rastlarsanız. Şehrin her bir köşesinde onlarca çiçekçi bulunur, ama asıl gidilmesi gereken yer trenle bir saat mesafedeki Leiden’dir. Burada kilometrelerce uzunluktaki tarlalarda rengarenk laleler tabiatın size sunacağı en güzel manzaralardan birini sunmaktadır.

Haberin Devamı

İlkbahar  rotaları

Roma

“Aşkın şehri”ne aslında her mevsim gidilir, ama bana sorarsanız, yazı çok sıcak olduğu için Nisan-Mayıs aylarını tercih etmekte fayda olabilir. Roma’nın sokaklarında, Tiber nehrinin kıyısında yürümekten keyif almazsanız seyahat etmekten veya yürümekten, hatta belki de ikisinden de hoşlanmıyorsunuz demektir. Roma anıt eserlerle dolu çok güzel bir şehir olmanın yanı sıra tam anlamıyla bir yeme içme cenneti. Aşk çeşmesinin hemen yanındaki Al Moro’ya gidip tadı iki yıldır hala damağımda olan bir Spagetti Carbonara’yı veya İspanyol Merdivenleri’nin hemen karşısındaki Nino’da olağanüstü lezzetli bir Bistecca alla Fiorentina’yı yemeden dönmeyin.

Haberin Devamı

İlkbahar  rotaları

Adana

9-10 Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı var. Adana Nisan ayı boyunca bütün şehirde açan portakal ağaçları sayesinde mis gibi kokar. Eski Adana adeta zamanın durduğu bir yerdir. Seyhan Nehri’nin iki yakası başka şehirleri kıskandıracak güzellikte paklar ve yürüyüş yollarıyla kaplıdır. Adana’ya gitmişken tabii ki mutlaka kebap yemeniz gerekir. Benim Adana’ya her gittiğimde hala mutlaka uğradığım Türkkuşu Caddesi’ndeki Koço’nun yeridir. 19’uncu yüzyıldan kalma güzel bir binanın karşısındaki kaldırımda bir masada oturur, öyle mezelerle fazla abartmadan domatesleri nefis bir acılı ezme eşliğinde olabilecek en güzel kebabın keyfini çıkarırım.

İlkbahar  rotaları

DİĞER YENİ YAZILAR