Deniz mahsülleri mabedi Il Riccio

Bodrum’daki Cennet Koyu’nda açılan Il Riccio deniz mahsülü meraklılarının yeni gözdesi oldu. Şef Andrea Migliaccio harikalar yaratıyor. Restoran geniş bir terasta mavi tahta masalarda hizmet veriyor. Bir tarafınızda deniz diğer tarafta ormanlık alan... Restorandan ayrılırken aklımdaki cümle ‘en kısa sürede buraya tekrar gelmeliyim’ idi.

Capri'nin küçük limanı oldukça hareketli, sürekli gelen gemiler dolusu turist etrafa yayılıyor, çoğu kendilerini ünlü mavi mağaraya, Grotto Azzura’ya götürecek motorlara doluşuyorlar. Onları seyrederken nihayet taksimiz gelmiş ve bizi daracık bir yoldan, yol ile aynı genişlikteki otobüsleri sollayarak bir tepeye çıkarmıştı. Orada küçük bir motora binip masmavi bir denizin kucakladığı kayaların arasındaki bir restoran-beach club'a, La Fontelina'ya gitmiştik. La Fontelina'da yediğim yemek, Capri adası ve karşısındaki Amalfi kıyısı gibi beynime bir daha çıkmamak üzere kazınmıştı.

Deniz mahsülleri mabedi Il Riccio

Capri'nin en ünlü otellerinin başında gelen Capri Palace deniz kenarında değil. Misafir listesi Maria Calla, Audrey Hepburn, Marylin Monroe, Isabelle Adjani ve otel sahibinin deyimiyle "eşsiz" Gwyneth Paltrow gibi isimlerden oluşuyor, dolayısıyla Capri Palace, bir Capri seyahatinde kalınacak yerlerin başında geliyor. Otelin, adanın kuzey kıyısında Grotto Azzura yakınlarında kayaların üzerinde harika bir restoran-beach club'ı var. Akdeniz'e karşı mavi tahta masa ve sandalyeler, mavi-beyaz-sarı tonlarında seramikler, deniz mahsulü meraklılarını kendinden geçirecek yemekleri ile (bir Michelin yıldızlı) Il Riccio.

Haberin Devamı

Deniz mahsülleri mabedi Il Riccio

Yazının girişi her zamanki gibi uzun oldu, ama ben size bu hafta aslında Capri'yi değil, Akdeniz başka bir köşesinde, yemyeşil ormanlarla sarılı masmavi cennet gibi bir koydaki bir restoranı anlatacaktım. Akdeniz ve Ege kıyılarını anlatırken gördüğünüz gibi "masmavi" ve "cennet gibi" kelimelerinden kaçılmıyor, ama bu bahsettiğim gerçekten de cennet gibi bir koy, adı da zaten Cennet Koyu.

Deniz mahsülleri mabedi Il Riccio

Hem servis hem lezzet başarılı

Bodrum'daki Il Riccio'ya gittiğimiz akşam restoran açılalı daha iki hafta olmuştu. Geniş bir terasta mavi tahta masalar, bir tarafınızda deniz ve karşı kıyıdaki ormanlık tepe, diğer tarafta camekan bir mutfakta pişen yemeklerimiz. Şansımıza Capri'deki restoranın şefi Andrea Migliaccio oradaydı. Gerçekten nefis bir soğuk domates çorbası ile başlayan ve deniz mahsüllerinin hakim olduğu menü olağanüstüydü. Ben genellikle tadım mönüleri yerine bir başlangıç ve iyi bir ana yemek tercih edenlerdenim, ama Il Riccio'da tadım mönüsü hem servis temposu, hem de lezzet olarak hiçbir itiraza mahal bırakmadı. Yemeğimiz bittiği zaman buraya, Il Riccio'ya tekrar gelinir diyerek yıllanmış romlarınızı yudumladık.

Haberin Devamı

Deniz mahsülleri mabedi Il Riccio

Il Riccio’nun 15 odalık otel kısmı da açılacak

Ama isterseniz gene başa, Capri adasına dönelim. Ferit Şahenk geçen yıl Capri Palace otelinin çoğunluk hissesini alınca Il Riccio'yu Türkiye'ye getirmeye karar vermiş. D-Hotel Maris'ten sonra Bodrum'da Mandarin Orientel'in yanındaki Cennet Koyu'nda aldığı bir otelde de Il Riccio açmış. Doğaya daha çok uyum göstersin diye binanın en üst katı traşlanmış, bembeyaz bina rahatlamış, yeşillikler arasında denize doğru adeta kendini salmış. Bodrum'daki Il Riccio'nun on-on beş odalık bir otel kısmı da olacak. Her bir oda, orta halli bir daire boyunda, önlerinde cömert balkonlar, Capri'deki mavi-beyaz-sarı tonlardaki seramiklerin süslediği bembeyaz tonozların aralarında geziniyor. Balkonunuzdan bakınca karşınızda merdivenlerin indiği geniş bir sahil, yarı yolda elinizde kadehiniz kenarına gelip mavinin, yeşilin tonlarının, önünüzde uzayıp giden manzaranın keyfini doyasıya çıkarabileceğiniz bir "infinity pool" ve sağınızda harika bir restoran.

Haberin Devamı

Deniz mahsülleri mabedi Il Riccio

DİĞER YENİ YAZILAR