Yunan Adaları‘nın en güzel 10 tavernası

Yunan adaları denilince akla ilk gelen şeyler lacivert bir deniz, küçük beyaz evler ve tabii ki sokaklara, hatta kumsallara tahta masa ve sandalyelerini atmış tavernalardır. Bu yaz Yunan adalarını adeta işgal ettik, onun için bu hafta önümüzdeki yaz için aklınızda olsun unutamadığım 10 tavernayı sıralayacağım.

Nikos-Mykonos

Mykonos’ta iyi bir taverna bulmak zor olabilir ama köyün tam ortasındaki Nikos’un mezeleri çok güzel, varsa ğiğantes yani bomba fasulye pilaki istemeyi ihmal etmeyin.



Taverna Kalymnos-Kos

Kos’taki meşhur balıkçı Nick’in hemen yanındaki Kalymnos’ta yemedim, ama rengarenk sandalyeleri, masa örtüleri sayısız çiçek sepetleri, saksılarıyla adaların en güzel tavernalardan birisi olmalı.



Manolis-Lipsi

Lipsi’nin tepeye tırmanan daracık sokakları içinde bir avluya adeta saklanmış olan Manolis’te ilk önce mutfağa girip aşçı “Bunu yiyin” deyince tattığım, sonra da kendimden geçerek yediğim kayısılı kuzunun tadı hala damağımda. Yemekten sonra o harika tat ağzımdan çıkmasın diye kahve bile içmemiştim. Küçük bir ada, küçük bir köy, harika bir taverna!

Taverna To Steki-Leros

Alinda koyunun en ucunda kalan To Steki’de masalar kumun üstüne atılmış, ayağınızı uzatsanız denize değiyor. Bizim gümüşten de küçük olan atherina’lar ve inanmayacaksınız ama kızarmış patateslar olağanüstü! Kişi başına ödediğiniz ise neredeyse bütün tavernalarda olduğu gibi 10-15 Euro.



Mylos-Leros

Mylos artık o kadar tanındı ki müşterinin yarıdan fazlası Türk. Mylos çok iyi bir taverna, sahibi Taki her daim orada, taraması unutulmaz bir lezzet!

Dimitri Bambukos Molyvos-Midilli

Uzo adası Midilli’nin en kuzeyindeki Molyvos, adanın belki de en güzel köyüdür. Küçük bir balıkçı barınağının kenarına dizilmiş olan tavernalardan Dimitri Bambukos bir taş bir ev ile balıkçı teknelerinin arasına sıkışmış. Manzara güzel, atmosfer muhteşem, masanızda da lezzetli mezeler ve uzo, daha ne isteyebilirsiniz ki?

Haberin Devamı



Mesaionas-Mesta-Sakız

Mesta, Sakız adasının güneyindeki dağ köylerinin en güzeli. Ortaçağ’dan beri neredeyse değişmeden kalmış olan Mesta’nın meydanı ağaçlarla kaplı, ağaçların altında ise olabilecek en tipik tavernalardan birisi Mesaionas var. Mezeleri de, köfte başta olmak üzere yemekleri de çok güzel. Etrafınızı saran sihirli atmosfer ise eşsiz.

Primasera-Poros

Poros, Pire’ye bir saat mesafede ünlü Hydra adasının komşusu. Mezeleri çok lezzetli, pirzolasının tadı hala damağımda. İstakoz da çok iddialı.

Mezze-Poros

Adından anlaşılabileceği gibi mezeleri ile iddialı ve gerçekten de lezzetliler. Sahibi eski bir buzuki sanatçısı olduğu için çok güzel çalıyor ve söylüyor.

Manos-Simi

Manos artık bir klasik olmuş iyi yemekler sunan bir şovmen-şef-patron, ünlüler, yemeğin sonunda ellerinde tencereler çıkıp dans ediyor.

DİĞER YENİ YAZILAR