Lezzet çıtası yükselten otel Mandarin Oriental

Cennet koyunda yer alan Mandarin Oriental restoranlarının iddialı olması şaşırtıcı değil. Otelin Bodrum’un lezzet haritasına katkısı büyük.

Lezzet çıtası yükselten otel Mandarin Oriental

Bodrum yarımadasındaki Cennet koyunda yer alan Mandarin Oriental’in ülkemizdeki tek resort otelinin odaları, bir otel odasının bir kaç katı büyüklükte, balkonları Cennet koyunun ismine uygun cennet gibi bir manzaraya bakıyorlar. Mandarin Oriental yarım yüzyıl önce Hong Kong’da açtıkları ilk otelden bu yana otelcilik dünyasında müşteriyi şımartmakla ün kazanmış bir otel grubu. Bodrum’daki Mandarin Oriental ise Çin’in Sanya adasındakinin dışındaki tek resort otelleri.

Böyle bir grubun otelinin restoranlarının da iddialı olması şaşırtıcı olmuyor. Bence Bodrum’un lezzet haritasına önemli katkıları oluyor. Koyun karşı kıyısındaki çok İtalyan lokantası Il Riccio’ ya sıkı bir rakip olmaya aday Assaggio deniz kenarında kurulu. Şef Andrea Floransa ile Roma arasındaki Umbria bölgesinden, Umbria da son yıllarda gastronomi turizminin dikkatini çeken bölgelerden. Assaggio’daki pizza tam kıvamında, kabak risotto nefis, tagliolini damakta uzun süre kalacak lezzetteydi. Assaggio’nun denizin üstünde bir platforma uzanan barı gün batımını izlemek için ideal. Bar şefi Volkan İbil kokteyllerde iddialı.

Haberin Devamı

Namuslu yemekler

Otelin Bodrum Balıkçısı adı verilmiş balık lokantası şef Murat Taşdemir’e emanet. Kuşkonmaz ve mangolu somon, çok yaratıcı ve lezzetli bir taze kiraz, fesleğen ve deniz tarağı beraberliği, ayşekadın fasülye ve zeytinle sinarit balığı gibi yemeklerden oluşan mönüsü ilginç olduğu kadar çok lezzetliydi. Bir de plaj restoranı var ki benim için resort otellerde plaj restoranları çok önemlidir. Güneşte öğleden sonranın ilk saatlerine kadar kavrulduktan sonra canınınız soğuk bir bira eşliğinde lezzetli bir yemek ister ya, işte genç şef Berk Alpay Mandarin Oriental’in plaj restoranı Blue Beach’te size tam onu veriyor. Berk Alpay’ın mutfağa yaklaşımı tam benim sevdiğim tarzda, pek süslü olmayan, yediğinizi görmenizi ve keyfini çıkarmanızı sağlayan sade, ama lezzetli tabaklar. Ben bu tür yemeklere “namuslu yemekler” diyorum, size görüntülerinden daha çok şey vaad etmiyorlar, ama vaadlerini de yerine getiriyorlar. Sözün kısası, Mandarin Oriental gibi oteller restoranlarıyla bulundukları yerlerin sevgili arkadaşım Müge Akgün’ün tabiriyle “lezzet çıtasını yükseltiyorlar”. Bu da bizler için çok iyi bir şey.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR