Gazete Vatan Logo

TEOG YEP sonuçları açıklandı!

TEOG YEP (Yerleştirme Esas Puanları) sonuçları, milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla bekleniyordu. YEP sonuçları az önce açıklandı. TEOG YEP sonuçlarına göre tercihler ne zaman yapılacak?

TEOG YEP sonuçları açıklandı!

TEOG sınavlarının sona ermesiyle birlikte öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yerleştirmeye esas puanları açıklamasını bekliyorlardı. Sonuçlar açıklandı. Puanların ilan edilmesiyle öğrenciler, E-Okul sistemi üzerinden sorgulama işlemi gerçekleştirebilecekler.

TEOG YEP SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

TEOG YEP puanlarının 30 Haziran Cuma günü ilan edilmesiyle birlikte tercih dönemi başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı liseler için tercihlerin 14-24 Temmuz tarihleri arasında alınacağını açıkladı. Ortak sınavların tümünü ya da bir kısmını kullanan özel okullar için kayıtlar ise 30 Haziran’da başlayacak ve 13 Temmuz tarihinde sona erecek. Öğrencilerin yapacakları tercihler sonrasında TEOG yerleştirme sonuçları da 11 Ağustos tarihinde açıklanacak.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte E-Okul sistemi kullanılarak sorgulama işlemi yapılabilir. Öğrenciler ve veliler, E-Okul sistemine öğrenci okul numarası ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaparak gerekli bilgilere ulaşabilirler.

Haberin Devamı

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8. sınıfı başarıyla bitiren ve Açık Öğretim Ortaokulunda mezun durumunda bulunan öğrenciler, tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek.

Tercih işlemleri, öğrenci veya veli tarafından e-okul.meb.gov.tr internet sitesi üzerinden bireysel olarak yapılabilir. Bunun dışında herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokul müdürlükleri aracılığı ile de yapılabilir. Yapılacak olan tercihlerin mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılması gereklidir. Yerleştirme işlemleri için 25 okula kadar tercih işlemi gerçekleştirilebilecek. Tercih işlemleri, öğrenci velisi tarafından okulların tercih kodlarına göre en geç 24 Haziran saat 17.00’a kadar yapılmalıdır.

Elektronik ortamda gerekli tercih işlemlerini yapamayan velilerin yerine okul müdürlükleri tercih işlemlerini yapacaktır. Okul müdürlükleri tercihleri, veli tarafından doldurularak imzalanan ‘’Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu’’ doğrultusunda veli adına yapacaktır. Bu tercih işlemleri, 24 Temmuz 2017 tarihi saat 17.00’a kadar yapılabilecek. Tercih başvuru durumunda ‘’İptal’’ yazan öğrenciler, yerleştirme işlemlerine dahil edilmeyecek.

Haberin Devamı

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Öğrencilerin ortaöğretim kurumları için yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda okul kontenjanlarına göre YEP üstünlüğüne göre gerçekleştirilecektir. Tercih işleminde bulunmayan öğrenciler ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler otomatik olarak, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Ancak özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler için yerleştirme işlemleri kılavuzun ilgili maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi yapılacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemlerinde 3 tercih alınacak. Öğrenciler, YEP üstünlüklerine göre yerleştirme takvimine göre merkezi olarak yerleştirilecekler.