Gazete Vatan Logo

TEOG YEP sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG YEP puanlarının açıklanacağı tarih, öğrenciler ve veliler tarafından merakla bekleniyor. Öğrencilerin YEP sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercih süreci başlayacak. Peki TEOG YEP sonuçları ne zaman açıklanacak? Tercih işlemleri nasıl yapılacak?

TEOG YEP sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınavına giren öğrenciler, tercih işlemi yapabilmek için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacak TEOG YEP puanlarını bekliyorlar. Sonuçların açıklanması ile birlikte öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden sonuçlarını sorgulayabilirler.

TEOG SONUÇLARI HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017 TEOG YEP SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG ile ilgili olarak yayınladığı kılavuzda yerleştirmeye esas puanların 30 Haziran Cuma günü ilan edileceğini açıkladı. Yerleştirmeye esas puanların açıklanmasının ardından 14-24 Temmuz tarihleri arasında öğrencilerden liseler için tercihler alınacak. Ortak sınavların tamamı veya bir bölümünü kullanan özel okullar için kayıt işlemleri ise 30 Haziran ve 13 Temmuz tarihleri arasında yapılabilecek. Öğrencilerin, TEOG yerleştirme sonuçları 11 Ağustos tarihinde ilan edilecek.

TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sonuçların açıklanmasıyla birlikte öğrenciler ve veliler e-Okul sistemi üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi’ni kullanarak sonuçları öğrenebilirler. Sisteme giriş için öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarası yeterlidir.

Haberin Devamı

25 OKUL TERCİHİ YAPILABİLECEK

2017 eğitim ve öğretim yılında tek seferde 25 okul tercih hakkı verilecek. Yedek yerleştirme işlemi yapılmayacak. Özel öğretim kurumları için kesin kayıt işlemi gerçekleştiren öğrenciler, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih süresinde başvuru yapmayan ve hiçbir tercihine yerleşmeyen öğrenciler, açık öğretim kurumlarına yerleştirilecekler.

Açık öğretim kurumlarına yerleşecek olan öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Öğrencilerin, talep etmeleri durumunda nakil mevzuatı çerçevesince boş kalan kontenjanlara YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılabilecek. Yerleştirme işlemleri, 11-14 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacak ve 3 tercih hakkı tanınacak. Tercih işlemi, her okul için boş kontenjan şartı aranmadan gerçekleştirilebilecek. Ayrıca öğrenci velisinin isteği ile yerleştirmeye esas nakil işlemi için alınan 3 tercih, her yerleştirme dönemi için geçerli olabilecek.

Haberin Devamı

Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucunda okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı uygulayan Anadolu İmam Hatip Lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okullarındaki haklarından vazgeçmiş sayılacak.

Özel okullarda yüzde 100 olarak burslu okutulacak öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından puan üstünlüğüne göre yüzde 5’lik dilim içerisinden seçilerek yapılacak. Tercih başvuru durumu iptal olarak gözüken öğrenciler, yerleştirme işlemine dahil edilmeyecek.

Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra öğrencilerin okulları belirlenecek. Okulların belirlenmesiyle de kayıtlar otomatik olarak sistem tarafından yapılacaktır.

ORTAÖĞRETİM OKULLARINA GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

- 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında ortaokul ya da imam hatip 8’inci sınıfı başarı ile tamamlamış olmak ve Açık Öğretim Ortaokulundan mezun durumunda olmak

Haberin Devamı

- YEP’ e sahip olmak

- Başvuru yapılacak olan okul için gerekli kayıt kabul şartlarını taşıyor olmak