Gazete Vatan Logo

TEOG velileri sosyal medyada toplandı

Gözde özel okullara başvuran çok sayıda yüksek puanlı öğrencinin aileleri açıkta kalma stresiyle boğuşurken sosyal medyada ‘TEOG Anneleri’ ve ‘TEOG Velileri’ adı altında grup kurdular

TEOG velileri sosyal medyada toplandı

İçlerinde yabancı özel liselerin de bulunduğu kolejlerin kayıt sürecinde aileler sosyal medyada bir araya geldi. ‘TEOG Anneleri’ ve ‘TEOG Velileri’ olarak 4 bine yakın üyesi bulunan gruplarda veliler özel okul kayıtlarıyla ilgili bilgi alışverişinde bulunuyor. Ancak bazı veliler, özel okullar arasında en çok tercih edilen liseler hakkında olumsuz yorumlar yaparak, rakiplerini geride bırakmaya çalışıyor.

Kötü yorumla rekabet!

Velilerin gruplarda en çok merak ettiği liseler Robert Koleji, Notre Dame de Sion ve Saint Benoit Lisesi. Tam puan almasına rağmen Robert Koleji’ne kayıt hakkını kaybeden velilerin şikayetleri ilk sırada yer alıyor. Bir veli ise Saint Benoit hakkında fikir almak isteyince, ‘Benim tanıdığım orada okudu, puanları çok kıtmış’, ‘Benim eşim oradan mezun, hazırlık sınavında dil eğitimi yeterli değil’, ‘Bence Notre Dame de Sion’u tercih etmelisiniz’ diyerek yönlendirmelerde bulunuyor.

Gözler devlet okullarında

Özel okullardan umudunu kesen veliler ise rotayı devlet okullarına çevirdi. Ancak burada da veliler, kendilerinden yüksek puanlı olan adayları başka liselere yönlendirmeye çalışıyor. Bir devlet lisesi hakkında, ‘Kalitesi düştü, dersleri boş geçiyor, eğitimciler ilgisiz ancak kızım çok istiyor’ diyen veli, aynı okulu tercih edecek olan veliye, ‘Sizin puanınız yüksek daha iyi okulları tercih etmenizi öneririm” şeklinde ifadeler kullanıyor.

Haberin Devamı

Ön kayıtlarda liste başıydı

TEOG sürecinde velilerin kendi çocukları dışında merak ettiği bir aday vardı. B.M. isimli Terakki Vakfı Okulu’ndan mezun olan ve 900 tam puan alan adayın kayıt sürecinde tüm özel okullarda liste başında olması dikkat çekmişti. B.M., ilk önce Alman Lisesi’ne daha sonra yedeklerden Robert Koleji’ne geçiş yaptı. Bütün okullara kayıt yaptırdığı için sosyal medyada eleştirilen B.M., ‘Ön kayıtta hakkım vardı. İstediğim kadar okula başvurdum. Bu kimseyi ilgilendirmez’ dedi.