Gazete Vatan Logo

TEOG tercih yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG lise tercih işlemleri yapıldı. Öğrenciler heyecanla yerleştirme sonuçlarını bekliyorlar. Peki TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanma tarihini belirledi. İşte TEOG ile ilgili son gelişmeler..

TEOG lise yerleştirme tercihleri sona erdi. Anadolu ,Fen ve Meslek liseleri arasında puan ve yüzdelik dilimine göre tercih yapan 8.sınıf öğrencileri hangi liseye yerleşeceğini şimdiden merak etmeye başladı. Peki Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) TEOG lise yerleştirme sonuçlarını ne zaman açıklayacak?

YERLEŞTİRME SONUÇLARI 14 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK

Öğrencilerin TEOG sonuçları sonrası liselere yerleştirme işlemleri için 6-16 Temmuz 2015 tarihlerinde tercihlerini yaptı. Merakla beklenen TEOG yerleştirme tercih sonuçları ise, 14 Ağustos´ta ilan edilecek.


Öğrenci 25 tercihinden birine yerleşemezse sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler Bakanlığın belirleyeceği tarihlerde boş kontenjanlara nakil yapabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları, 3 dönem halinde yapılacak. Buna göre, ilk nakil başvuruları, 17-21 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçları 24 Ağustos´ta açıklanacak. Nakil tercihlerinde 2. dönem başvuruları ise 24-28 Ağustos´ta yapılacak ve sonuçlar 31 Ağustos´ta duyurulacak. 3. dönem yerleştirmeye esas nakil tercih başvuruları da 31 Ağustos-4 Eylül´de yapılacak ve sonuçlar 7 Eylül´de açıklanacak. Öte yandan, il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde TEOG nakil tercih başvuruları 7-10 Eylül´de alınacak ve sonuçları da 11 Eylül´de ilan edilecek.

TEOG LİSE NAKİLLERİ NASIL YAPILACAK?

TEOG yerleştirmesine esas nakil işlemleri sırasında, tüm öğrenciler yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren güzel sanatlar ve spor lisesi öğrencileri, bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak. TEOG sonuçlarına göre yerleştirmeye esas nakil başvurusunda, 3 tercih alınabilecek.

Haberin Devamı

Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde, il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek. Velinin isteği halinde yerleştirmeye esas nakil için alınacak 3 tercih, üç nakil yerleştirmesi dönemi için geçerli olabilecek. Açık ortaöğretim kurumuna yerleştirilen öğrenciler için 7-10 Eylül´de, istemeleri halinde il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca il veya ilçe sınırları içerisinde nakil tercih başvuruları alınarak, 11 Eylül´de nakil yerleştirmesi yapılabilecek. Bu işlemin ardından yerleştirme işlemi tamamlanacak ve 14 Eylül´de eğitim öğretime başlanacak.

Haberin Devamı