Gazete Vatan Logo

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

23-24 Kasım'da gerçekleştirilen TEOG 1. dönem sınavı sonrasında adaylar merakla sınav sonuçlarını bekler oldu. TEOG 1. dönem sınav soruları ve cevapları yayınlandı, adaylar puan hesaplaması yapmaya başladı. TEOG sınavının sonuçları ise henüz belli olmadı, yayınlandığında haberimizde yer alacak.

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG sınavına giren adaylar sabırsızlıkla sonuçları bekliyor. TEOG sonuçları henüz yayınlanmadı, yayınlandığında e-okul sisteminden rahatlıkla görüntülenebilecek. Ayrıca TEOG sınav sonuçları resmi olarak açıklandığında sayfamızda da olacak.

TEOG Sonuçları için gün sayan adayların mazeret sınavları baz alınacak olursa biraz daha beklemeleri gerekecektir. TEOG Sonuçları için adayların ayrıca bir sisteme üye olmaları gerekmemektedir. TEOG Sonuçlarının açıklandığı takdirde öğrenciler e-okul sistemine giriş yaptıktan sonra TEOG Sonucuna ulaşabileceklerdir.

Ülkemizde eğitim alanında yapılan değişimlerin bir çoğu eğitim sonucu eğitim sınıfı atlayabilmeleri için girecekleri sınavlarda daha başarılı olabilmelerini sağlamak bunun için uygun koşulları oluşturabilmektir. Bu uygun eğitim koşullarını oluşturabilmek adına sınav sistemlerinde de önemli değişimler söz konusudur. Önceden lise geçiş sınavları için adaylar 6, 7, 8. sınıflarda birer kez sınavlara tabii tutulmaktaydı. Ancak bu öğrencilerin her yıl aynı heyecanı yaşamlarına sebep olmaktaydı. Bu da öğrenciye bir türlü rahatlamamış hissiyatı vermekte idi. Bu geri dönüşümleri olumlu bir şekilde değerlendiren ve öğrencilerin başarı ortalamasından yola çıkarak bunu dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılından itibaren uygulanan bir sınav sistemi ile öğrencilerin daha başarılı olabilmesi için uğraşmaktadır.

Haberin Devamı

TEOG PUAN HESAPLAMA TABLOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

TEOG SINAV SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu uğraşların sonucunda da olumlu etkileşim alan MEB TEOG adı verilen bu sınav sistemini oldukça başarılı bir metot olarak görmektedir. Bu yıl lise öğrenci adayları 23-24 Kasım tarihleri arasında TEOG sınavlarına girdiler. Oldukça yoğun bir maraton arasında gerçekleşen bu sınava öğrenciler son sınıfta girmekte ve heyecanını en aza indirgeyebilmek adına da kendi okullarında ve kendi sıralarında girebilme imkanı sunulmaktadır. Öğrenci böylelikle biraz olsun heyecanını dizgin edebilmekte ve sonucuna da bunu olumlu bir şekilde yansıtabilmektedir. 23-24 Kasım tarihinde gerçekleşen TOEG Sınavında iptali söz konusu olan 4 adet soru bulunmaktadır. Bu soruların birinin müfredat dışı olduğu bilinmektedir. MEB ' ten henüz resmi bir açıklama gelmese de ailelerin ve öğrencilerin şikayetlerinin dikkate alacağını düşündüğümüz MEB TEOG Sonuçlarını açıklarken bu sürecin bu sebepten dolayı da uzayacağını tahmin etmekteyiz. TEOG Sonuçlarının diğer Mazeret sınavına giren adaylar ile beraber aynı anda açıklanması beklenen TEOG Sonuçları için tahmin edilen tarih yeni yılın 5-15 Ocak tarihleri arasında olması bekleniyor. Mazeret sınavından yararlanmak isteyen öğrenciler ise mazeretlerini önceden okula bildirmeleri gerekmektedir. Bunu ise bir dilekçe ile bildirmesi gerekmekte ve dilekçe sonucu durumu yeterli görünürse mazeret sınavlarından faydalanabilmektedir. TEOG Sonuçlarının genelinin aynı anda açıklanması beklenmektedir. 17- 18 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan TEOG Mazeret Sınavı için ise oldukça kısa bir süre kalmıştır. Adayların mazeret bildirme işlemlerini bir an önce yapmalarını tavsiye etmekteyiz. Öğrenciler TEOG Sonuçlarını öğrenmek için ayrıca bir sistem kullanmayacaklardır. TEOG Sonuçları açıklandığı takdirde öğrenciler resmi e-okul sistemine girerek TEOG Sonuçlarını öğrenebileceklerdir. TEOG Sonuçlarını öğrenmek üzere e-okul sistemine giriş yapan öğrencilerin ihtiyacı olan bilgiler ise öğrencinin T.C kimlik numarası ve öğrencinin eğitim gördüğü okulda kullandığı okul numarası olacaktır. Bu bilgileri uygun boşluklara girdiği takdirde öğrenci TEOG Sonuçlarına ulaşabilecektir.

Haberin Devamı

TEOG'DA İTİRAZ YAĞMURU

Haberin Devamı

TEOG-1’de 8 sorunun iptali isteniyor. Sınav sonrasında elektronik imza sitesi change.org’da, Türkçe testinde yer alan ‘Unutmak’ kelimesinin anlamıyla ilgili sorunun, kelimenin anlamının doğru kullanılmadığı gerekçesiyle iptal edilmesine yönelik kampanya başlatıldı. Ayrıca bazı öğrenci ve veliler de Türkçe testinin A Kitapçığı’ndaki 15. sorusunun iptalini istiyor.

Haberin Devamı

Pek çok veli soruların iptal edilmesi için Milli eğitim Bakanlığı’na (MEB) dilekçe gönderdi. Yapılacak itirazlar için 20 TL ödenmesi gerekiyor. MEB’in verdiği bilgiye göre itirazlar soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayınlanmasından itibaren en geç 5 gün içinde ÖDSGM sitesinde yayınlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabiliyor.

TEOG MAZERET SINAVILARI NE ZAMAN?

Sınavda her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanıldı ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika, teneffüs araları 20 dakika oldu.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında, kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava girdi.

Bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları sınava sokulmadı.

Öğrenciler, 17-18 Aralık'ta mazeret sınavlarına girecek. Sınav sonuçları ise ocakta açıklanacak.

TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

23-24 Kasım tarihlerinde yapılan TEOG 1. dönem sınavlarının soruları ve cevaplarının yayınlanması ardından sonuçlar için heyecanlı bekleyiş başladı. TEOG mazeret sınavları 17-18 Aralık'ta yapılacak. TEOG sınav sonuçlarının ise Ocak 2017'de açıklanması bekleniyor.

TEOG PUAN HESAPLAMASI NASIL YAPILIR?

TEGO 1. dönem sınavlarının sona ermesi ile birlikte örğenciler TEOG sınav puanlarını hesaplamaya başladı. Peki TEOG puanı nasıl hesaplanır? İşte Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde yayınlanan TEOG puan hesaplama tablosu..