Gazete Vatan Logo

TEOG şampiyonlarıdan başarı sırları!

Spor da yaptım, Oyun da oynadım, Dersime de çalıştım…

TEOG şampiyonlarıdan başarı sırları!

TEOG sınavlarında yakaladığı yüksek ve tescillenmiş başarılarıyla dikkat çeken eğitimin 25 yıllık tecrübesi Oğuzkan Koleji, 1.TEOG sınavlarında 5 öğrencisi 120 sorununun tamamını doğru yanıtlayarak sınava damga vurmuştu. Başarılı olan öğrenciler yaklaşan 2. TEOG sınavına nasıl hazırlandıklarını ve başarılı olmalarının sırrını anlattı. Şampiyonların sınava hazırlanan arkadaşlarına ortak tavsiyesi ise şöyle: “Çok çalışmak değil düzenli çalışmak önemli. Eksiklerini belirleyip ona göre çalışmalarını programlasınlar. Bu programa göre de hedeflerine yürüsünler. Sosyal etkinliklerle de rahatlamayı ihmal etmesinler”

ŞAMPİYONLARIN SINAV STRATEJİLERİ

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Sude Emir:

“7. sınıfın ilk yarısından itibaren TEOG sınavlarının öneminin bilincine vardım. Yaz tatilinde hedefimi belirledim. Bu hedef doğrultusunda 8. Sınıfa başladım. Gerçekten hiç alışık olmadığım bir tempoyla karşı karşıya kaldım. Herkesten 3 hafta önce okula başlamak, bu yoğun sürece alışmam 3- 4 haftamı aldı. Kendimi fazla yormamak hem de sosyal aktivitelerimden geri kalmamak için okuldaki rehberlik servisinden yardım alarak bir program oluşturdum. Rehberlik bölümünden sürekli soru çözerken kullanacağım taktikler hakkında da bilgi aldım. İlk TEOG öncesi sınav heyacanım iyice artmış ve doğru bildiklerimi bile yanlış yapmaya başlamıştım. Umutsuzluğu kapıldığım zamanlar oldu ama ailemin ve öğretmenlerimin desteği ile bu durumu aşmayı başardım. Bence programlı olmak başarıyı getiriyor”

Haberin Devamı

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Ali Eser:

“Her şeyden önce TEOG’a girmeden önce hedefinizi belirlemek gerekiyor. Ben ilk iş olarak hedefimi belirledim. Daha sonra beni hedefe götürecek yolların neler olduğunu (ders çalışmak, test çözmek ve düzenli tekrar yapmak vb.) ortaya koydum ve kararlılıkla çalıştım. Dersi derste öğrenerek öğretmenlerimin tavsiyelerine hep kulak verdim. Oğuzkaan Kolejinin bana sağladığı etüt, takviye dersler ve hafta sonu sınavlarının hiç birisini kaçırmadım. Bunun yanında ailemin, öğretmenlerimin moral ve motivasyon desteğiyle amacıma ulaştım”

Haberin Devamı

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Yiğitcan Türkeri:

“Her şeyden önce kendime hedef belirledim ve bu hedef doğrultusunda düzenli bir şekilde çalıştım. Kendime bir program yaptım ve programa göre hayat düzenimi ( yatma, kalkma, tv izleme, bilgisayar oynama vs.) belirledim . TEOG’da tüm soruları doğru yanıtlamamda başta okulum , öğretmenlerim ve tabiî ki ailemin de büyük desteğini alarak başarılı oldum. Umarım bu programları aksatmadan ikinci TEOG’da tam yaparak istediğim okulu seçme şansına sahip olurum”

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Yusuf Burak Çatalbaş:

“TEOG bir sınav. Sınavda istediğiniz dereceyi yapmak için kararlı olmak şart. Ancak bu azim geçici değil sürekli olmalıdır. Bu nedenle motivasyonu kaybetmemek çok önemli. Olumlu düşünerek motivasyonunuzu yüksek tutabilirsiniz. Öncelikle kendinize uyan çalışma modelini bulmak oldukça yararlı olacaktır. Uygun çalışma modelini bulduktan sonra bunu ders programı haline getirip programa sadık kalırsanız başarılı olmanız için bir sebep yok. Ne yazık ki sınav senesi birçok öğrenci sosyal hayatını bitiriyor. Bu bana göre kesinlikle yanlış. Sosyal olarak vakit geçirmek öğrencilerin üzerinizdeki stresi azaltır. Sınav döneminde ailelere de büyük görev düşüyor. Ailenin en büyük görevi çocuğun üzerindeki baskıyı azaltarak sınava rahat olarak girmesini sağlamak olmalıdır”

Haberin Devamı

TEOG-1 de 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye Şampiyonu olma başarısını gösteren Oğuzkaan Koleji 8.sınıf öğrencisi Ömer Kayra Çetin :

“8. sınıfa başlarken bütün öğretmenlerimin bizlerle özel olarak ilgilenmesi ve programlı çalışmam başarıyı yakalamamı sağladı. Başarımı dersleri derste dinleyip anlamak ve öğretmenlerimin emeklerine borçluyum. Günde ortalama 150 soru çözdüm. Ancak kendimini daha zayıf gördüğüm konularda daha fazla soru çözdüm. Test çözerken çok fazla soru çözmekten ziyade konuları anlamak benim için çok daha önemliydi. İkinci sınav için aynı tempoda çalışmalarımı sürdürüyorum. Umarım 2. TEOG’ da da aynı başarıyı gösterir ve istediğim okula gidebilirim”

Haberin Devamı