Gazete Vatan Logo

TEOG nakil maratonu başladı veliler küsurat hesabı yapıyor!

TEOG lise yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından nakil işlemlerinde ikinci haftaya geçildi. Başvuruları sisteme giren, öğrenciler puanlarına göre sıralanıyor. En yüksek puan alan öğrencilerin kaydı otomatik olarak yapılacak.

TEOG nakil maratonu başladı veliler küsurat hesabı yapıyor!

TEOG sisteminde nakil işlemlerinde yeni hafta başladı. MEB tarafından açıklanan yaklaşık 14 bin boş kontenjan için nakiller yapılıyor. Ancak bazı okullara yığılmalar olduğu için boş kontenjanlara puanı en yüksek öğrencilerin kayıtları yapılabilecek. Hal böyle olunca veliler de çocuklarının açıkta kalmaması için çok dikkatli davranıyor. Okulun kayıt puanı ile öğrencinin aldığı puana göre nakil işlemlerini yaptırmaya çalışıyor.

Beşiktaş örneği

İstanbul’da boş kontenjanın en fazla olduğu okullar arasında Beşiktaş Anadolu Lisesi geliyor. 44 öğrencilik boş kontenjanına rağmen Beşiktaş Anadolu Lisesi en fazla tercih edilen okullar arasında da yer alıyor. İlk kayıt dönemini 478 puan ile kapatan liseye gittik ve kayıt sistemini yerinde inceledik. Liseye yapılan başvurular sabah saatlerinden itibaren kontenjan kapasitesinin üstüne çıktı. Hal böyle olunca veliler ve öğrenciler yanlış bir tercih yapmamak için puanlardaki küsuratlara göre hesap yapıyor.

İki katı başvuru

Saatler 12.00’yi gösterdiğinde başvuru yapan öğrenci sayısı 88’e ulaştı. Birinci öğrenci 481,156 puanla başı çekerken son giren öğrenci 475,201 puanla listeye dahil oldu. Saat 14.00 olduğunda ise öğrenci sayısı 120’ye yükseldi. Beşiktaş Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Medet Kaya geçen hafta kendi okullarından özel okula giden 44 öğrencinin yeri için yaklaşık 500 öğrencinin başvuruda bulunacağını tahmin ettiklerini söyledi: “Saat başı siteme düşen öğrenci sayısı hızla artıyor. Düşen öğrencilerin puanlarına baktığımız zaman yüzde 95 oranında aynı puanda olduğunu görüyorum. Veliler çok ince hesaplarla doğru tercihlerde bulunuyor. Perşembeye kadar başka okullardan bizim okulumuza geçmek isteyenlerin dilekçeleri işlendikçe sitemimize düşecek. Şuan sistemde 120 öğrenci var bunu perşembe gününe kadar 500’ü geçmesini bekliyoruz. Perşembe günü başvuru bittiğinde en yüksek puana sahip 44 öğrenci otomatik olarak kayıt yaptırmış olacak.”

Haberin Devamı

‘Okula nasıl gelsin?’

Tacettin Yıldırım- Oğlu Ozan Yıldırım “Kaydımız Şişli Endüstri Meslek Lisesi’ne çıktı. Buradan Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi’ne nakli için dilekçe vereceğiz. Bu hafta olmazsa tekrar deneyeceğiz. Ozan’ın puanı 285, nakil için dilekçe yazdığımız okulun boş kontenjanı 11. Bende meslek lisesi mezunuyum şimdi sağlık sektöründe çalışıyorum. Oğlumun ileride meslek sahibi olması için bu tercih sürecinde ona en uygun okulu bulmak için uğraşıp duruyoruz. Üsküdar’da oturuyoruz fakat buradaki liseye gelip gitmek onun için eziyet olur. İstanbul trafiğinde kıtalar arası yolculuk yaparak okula gelmesi söz konusu. .

Haberin Devamı