Gazete Vatan Logo

TEOG ikinci nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG ikinci nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanıyor? Merakla beklenen TEOG birinci nakil sonuçlarının duyurulmasından sonra TEOG ikinci nakil başvuru sonuçları beklenmeye başlandı. İşte tüm merak edilen soruların yanıtları ve TEOG ikinci nakil başvuru sonuçlarına ilişkin ayrıntılar...

TEOG ikinci nakil başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

TEOG birinci nakil sonuçları duyuruldu. TEOG ikinci nakil başvuru işlemleride böylelikle başlamış oldu. Peki TEOG ikinci nakil başvuru işlemleri hangi tarihe kadar devam edecek? TEOG ikinci nakil başvuru işlemleri ne zaman sona erecek? İşte TEOG ikinci tercih başvuru işlemlerine dair merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

TEOG nakil başvuruları

E okul TEOG sonuçlarının açıklanmasından sonra 15 Ağustos tarihinde başlayan TEOG 1. nakil başvurusu yapmak için öncelikle e okul resmi internet sitesine giriş yaparak (haberimzideki linki tıklayarak) karşınıza çıkan ekran üzerinden TC kimlik numarası ve resim üzerinde bulunan güvenlik kodu rakamlarını girerek gerçekleştirilecektir.

TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?
Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.

Haberin Devamı

TEOG NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

E-okul giriş

E Okul öğrenci giriş nasıl yapılır? öğrencilerin ve velilerinin en fazla merak edilen sorular arasında yer alıyor. E Okul uygulamasına haberin içerisinde bulunan linki tıklayarak ya da e okul resmi internet sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekran üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile veli bilgilendirme sistemine giriş yaparak öğrenebilirsiniz. e okul veli bilgilendirme sistemi ve öğrenci girişi teog lise tercih işlemleri nasıl yapılacak? sorusun cevabını haberin ayrıntılarında bulabilirsiniz.

E-okul nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın oluşturmuş olduğu birçok eğitim öğretim uygulaması bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan en kapsamlı eğitim öğretim uygulaması E-Okul’dur. E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci ve veliler için oluşturulmuştur. Yönetim bilgi sistemi ise veli bilgilendirme sisteminde bulunan bilgilerin girişinin yapıldığı uygulamadır. E-Okul yönetim bilgi sistemine okul yönetimi ve öğretmenlerin de giriş yetkisi bulunmaktadır. Veli bilgilendirme sistemi üzerinden öğrenebileceğiniz bilgiler; öğrencinin devamsızlık bilgisi, ders içi durumunu belirleyen sözlü notlarını, ödev notları, yazılı notlarını, varsa öğrencinin nakil durumu ve ders programı gibi birçok bilgisine ulaşılabilmektedir. Devamsızlık durumu takibi oldukça önemlidir. Günümüzde özürsüz yani izinsiz devamsızlık süresi 10 güne indirilmiştir. Yani öğrencinin izinsiz devamsızlık süresi 10 güne ulaştıysa, öğrenci okumuş olduğu eğitim öğretim yılını tekrar etmek zorunda kalacaktır. Veliler için bu durumu takip etmek oldukça yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

Birinci nakil dönemi

15-19 Ağustos yerleştirmeye esas birinci nakil tercih başvuruları alınacak. 22 Ağustos’ta sonuçlar açıklanacak.

İkinci nakil dönemi

22 Ağustos’ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

Haberin Devamı

Üçüncü nakil dönemi

Son nakil dönemi için başvurular ise 29 Ağustos’ta başlayacak. 2 Eylül’de tamamlanacak nakil tercihlerinin sonuçları 5 Eylül’de duyurulacak.