Gazete Vatan Logo

TEOG mazeret sınav sonuçlar ne zaman açıklanır?

Kasım ayında düzenlenen TEOG sınavına giremeyen öğrenciler 17-18 Aralık tarihlerinde mazeret sınavlarına katıldılar. TEOG sınavı sonucunda istedikleri liselere tercih yapacak olan öğrenciler şimdi de merakla sınav sonuçlarını bekliyor.

TEOG mazeret sınav sonuçlar ne zaman açıklanır?

TEOG ( TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) merkezi ortak sınavlardandır. İki dönemde toplam 12 tane olmak üzere; 1. dönem altı, 2. dönem altı sınav yapılmaktadır.Bu sınavlar kapsamında olan derslerin bazı sınavları ortak yapılmaktadır. Eğer yıllık ders planında dersin 3 sınavı varsa, bunlardan 2'si ortak yapılmaktadır. Eğer o dersten dönemde 2 kez sınav olunuyorsa o zaman bu sınavlardan sadece bir tanesi ortak yapılmaktadır. Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapılmamaya başlandığından beri bunun yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) yapılmaktadır.

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!


TEOG SINAV SORULARI VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG SINAVININ AMACI NEDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk eğitim sistemini sürekli ve devamlı en iyi standartlara getirmeye uğraşırken temel aldığı nokta; öğrencinin başarısının geçici alt başlıklarla belirlenmesi yerine, öğrencilerin gerçek başarı ölçücü sınavlara tabi tutulmasıdır. Bu doğrultuda TEOG ( TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) Sınavı sisttemini getiren Milli Eğitim Bakanlığı, sınava girecek öğrencilerin anlık başarısı yerine, o zamana kadar ki tüm bilgi birikimini ölçen bir sınav sistemi getirmiştir. Geniş bir zaman diliminin bilgisine dayanan sınav soru tipleri, Seviye Belirleme Sınavı'ndan (SBS) daha adil bir sistem gibi görünmekte ve işlemektedir.

TEOG SINAV SİSTEMİ NASILDIR? TEOG SINAVI NASIL YAPILIR?

TEOG ( TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) her eğitim ve öğretim senesinde toplam 12 kez yapılır. Birinci dönem 6, ikinci dönem 6 kere sınav olur. Bu sınavların sonucunda ortalama bir puan belirlenir. Bu Yerleştirme Esas Puanı'dır (YEP).Bu puan şu şekilde belirlenecektir:
Öğrencinin merkezi yazılı sınavları (MYS) ile yılsonu başarı puanının (YBP) ortalaması alınarak öğrencinin yerleştirme puanı ortaya çıkmaktadır. Yerleştirme Esas Puanı, 100 üzerinden hesaplanan bir puandır. Bir öğrencinin 6. 7. ve 8. sınıflarının derslerinde aldığı tüm puanların, o derslerin haftalık ders saatine çarpılmasının, öğrencinin toplam haftalık ders saatine bölümünden elde edilen sonuc, öğrencinin Yerleştirme Esas Puanı'dır. Öğrenciler Yerleştirme Esas Puanı ile tercih yapacaklardır. Eğer iki öğrencinin Yerleştirme Esas Puanı eşitse bu durumda öğrencinin başarı durumunun farklı noktalarına bakılmaktadır. YEP'lerin eşit olması durumunda iki öğrenci arasında ilk olarak tercih önceliğine bakılmaktadır. Bunun ardından 6, 7 ve 8. sınıflardaki yılsonu başarı puanlarının yüksekliklerine bakılmaktadır. En son ise özürsüz devamsız gün sayısının azlığı durumları karşılaştırılarak önceliğin hangi öğrenciye verileceği Mili Eğitim Eğitim Bakanlığı tarafından kararlaştırılır. Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı ise sınavı gerçekleşen derslerden öğrencinin aldığı puanları, ağırlık katsayıları ile çarpılması sonucu elde edilen sonucun, çarpımların toplamından elde edilen değerin, yine bu derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi sonucunda elde edilen puandır. Bu puan, 700 puan üzerinden hesaplanır.

TEOG 2016 SINAV TARİHLERİ

TEOG ( TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ) sınavının 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı ortak sınavlarının uygulanmasına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, ortak sınavların uygulanma tarihleri şöyleydi:

8. sınıf birinci dönem sınavları 23-24 Kasım 2016 tarihinde yapıldı. Mazeret sınavı tarihleri ise 17-18 Aralık 2016'ydı. Bu sınavların sonuçlarının açıklanma tarihleri ise Ocak 2017'dir. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı ortak sınavlarının tarihleri ise şöyle; 26-27 Nisan 2017 tarihleri arasında sınav gerçekleşecektir. Bu sınava elzem bir sebep belirterek mazeret sınavına girecek olan öğrenciler için belirlenen mazeret sınavı tarihleri ise 20-21 Mayıs 2017'dir. Tüm bu ikinci dönem sınavarının sonuçları ise Haziran 2017'de açıklanacaktır.

TEOG MAZERET SINAVI NEDİR? HANGİ DURUMLARDA YAPILIR?

Teog sisteminde bir dönem süresinde yapılan altı temel ders sınavlarının; ki bunlar Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi'dir, bazıları öğretmenler tarafından ortak olarak yapılmaktadır. Akademik müfredatın izleğine göre yapılan bu sınavlarda dersin 3 sınavı varsa 2'si, 2 sınavı varsa 1'i ortak yapılmaktadır. Belli tarihler içinde yapılan bu sınava kimi özel durumlar ve olağan üstü haller dışında her öğrenci kendi okulunda girer. Fakat prosedür kapsamında değerlendirilmek üzere öğrenci eğer geçerli bir mazeret sunarsa, sınava girmemesi halinde yine önceden belirlenmiş olan bir haftasonu tarihinde mazeret sınavına girer.

2016 SENESİNİN TEOG MAZERET SINAVI TARİHLERİ NELERDİR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kabul edilen mazeret sınavı dilekçeleri dolayısıyla mazeret sınavına girecek öğrenciler için sınav tarihleri, eğitim-öğretim senesi başında belirlenmiş oluyor. 2016 senesi birinci döneminin TEMEL EĞİTİMDEN ORTA ÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SINAVI tarihleri 23-24 Kasım 2016'ydı. Bu tarihler içinde olağan üstü haller ve özel durumlar dolayısıyla sınava giremeyen öğrenciler için mazeret sınavı tarihleri ise 17-18 Aralık 2016'ydı. Bu sınavların sonuçlarının 2017 senesinin Ocak ayında açıklanacağı Milli Eğitim Bakanlığı duyurulmuştu. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönem TEOG sınavları ise 26-27 Nisan 2017 tarihleri arasında sınav gerçekleşecektir. Bu sınava olağanüstü hal veya özel bir sebep belirtmenin ardından mazeret sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen mazeret sınavı tarihleri ise 20-21 Mayıs 2017'dir. Tüm bu ikinci dönem sınavlarının sonuçları ise Haziran 2017'de açıklanacaktır.

Haberin Devamı