Gazete Vatan Logo

TEOG’da fen sorusu iptal edildi

TEOG’da fen sorusu iptal edildi

Eğitim uzmanları TEOG-1 Fen ve teknoloji sınavının kaldırma kuvvetine yönelik bir sorusunun hatalı olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtmişlerdi. Milli eğitim Bakanlığı da (MEB) sorunun iptal edildiğini açıkladı. İptal edilen soru tüm öğrenciler için doğru kabul edilecek. “K,L ve M düzeneklerinden oluşan soruda L düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise M düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz, M düzeneğinde yapılan ölçüm doğru ise L düzeneğindeki ölçüm doğru olamaz. Bu durumda L ve M aynı anda doğru olamayacağı için aynı seçenek içinde kullanılması öğrencilerde çelişkiye neden olmuştur” “Soruda cismin yoğunluğunun suyun yoğunluğundan büyük ya da eşit olduğu belirtilmeliydi. Bu haliyle soru çift cevaplıdır. Hem B olabilir, bakış açısına göre C’ de olabilir.”

Öğrenciler ne diyor?

Pelin Benek (13): Çok çalıştım ve çok rahat bir şekilde sınavlara girdim. İki oturumda da zorlanmadım. özellikle İngizce sınavı hepimiz için çok kolay geçti.

Zeynep Yılmaz: Sayısal ağırlıklıyım. Fen Bilgisi sınavım çok iyi geçti. İnkılap tarihinden korkuyordum ama yoruma dayalı sorular beni zorlamadı.

Haberin Devamı

Buse Türk(13): Dün biraz stresliydim. İlk sınavımdı. Ama bugün biraz daha rahattım. Emeğimin karşılığını alacağıma inanıyorum.

Mert Özdemir: İlk sınavda Türkçe zorlamıştı.Bugünde İnkılap dersinden korkuyordum. Ama sorular çok basitti. genel olarak iyi sonuçlar bekliyorum.

‘Bu sistem sınavdaki aksilikleri engelliyor’

Bakırköy Gazi Ortaokulu Müdürü Nurbay Can, bu sınav sistemiyle öğrencilerin okullarında sınava girmesinin onların üzerindeki baskıyı azalttığını söyledi. Okul müdürü Can, sistemin en önemli özelliğinin kimlik ve belgelerini unutan öğrencilerin sınavlara girememesinden kaynaklanan sorunu ortadan kaldırdığını belirten Can şunları ifade etti: ‘Önceki sınavlarda öğrenciler sınav heyecanıyla kimlik ya da belgelerini unutabiliyor ve sınavlara giremiyordu Ama artık bu sistemle zaten kendi öğrencilerimiz olduğu için bu bir sorun olmuyor. Öğrenciler sınav için belgelerini unutsalar dahil sınava girebiliyorlar.’

Haberin Devamı

Sorular Ermenice cevaplar Türkçe

Bu yıl ilk kez, Ermeni okullarında eğitim gören 218 öğrenciye, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi sınavında, Hıristiyanlıkla ilgili sorular Ermenice soruldu. Hıristiyanlık dersinin sorularını Ermenice, cevap şıkları ise Türkçe olarak hazırlandı. Soruları Ermeni okullarındaki din öğretmenlerinden oluşan bir komisyon hazırladı. Hazırlanan soru havuzu Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu. Bakanlık soruları onayladıktan sonra içerisinden seçtiklerini öğrencilere sordu. Sınavda, Musevi okulunda okuyan 42 öğrenciye de kendi müfredatlarına uygun sorular soruldu.