Gazete Vatan Logo

TEOG 3. nakil başvurusu nasıl yapılacak?

Dün başvuruları başlayan TEOG 3. Nakilleriyle merak edilenleri bu haberimizde sizler için derledik. TEOG nakil dönemi kapsamında öğrenciler yerleşebilecekleri okullara ait tercih işlemlerini gerçekleştiriyor. TEOG 3. tercih dönemi 2 Eylül tarihinde sona erecek.

TEOG 3. nakil başvurusu nasıl yapılacak?

TEOG nakil başvuruları devam ediyor. Liseye geçiş için ülke genelinde düzenlenen belli başlı sınavlar vardır. Bu sınavlara artık öğrencilerin katılımı zorunludur. Çünkü lise eğitimi zorunlu hale gelmiştir. Herkesin de bildiği üzere artık ülkemizde gerçekleştirilen bu lise sınavlarından yeteri kadar hizmet almak istersek bu kazanımların elde edilmesi önemlidir. Lise eğitiminin bir birey üzerinde olan etkisi ise hiçbir şekilde göz ardı edilemez. Öğrencilerin yapacak oldukları ileriki meslekleri konusunda bir geçişin olduğu bu lise sonrasındaki hayat önemli olduğu için iyi bir lise iyi bir lisans eğitiminin başlangıcıdır denebilir.Ülkemizde düzenlenen çeşitli sınavlardan biri olan Temel

Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavına (TEOG) her yıl binlerce öğrenci katılır. Bu sınav ortalama dört yıl boyunca uygulanan liseye geçiş sınavıdır. Öğrencinin TEOG sınavından aldığı notun yanında aynı zamanda verilen okulda yapılan sınavların ve de performanslarında önemli olduğunu gösterir. Çünkü okul sınavları ve TEOG sınav notları ortalamasından öğrenciler bir nota sahip olur. Tüm bu puan alımı yıl içinde toplanmış ve de TEOG sınav sonuçları da yaz ayında belirlenmiştir. Sonrasında artık öğrencinin hangi yüzdelik dilimdiyse TEOG tercihlerini yapması gerekir.

Haberin Devamı

TEOG TERCİH SONUÇLARI HAKKINDA BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

TEOG tercih sonuçlarının 11 Ağustos tarihide açıklanmasından sonra liselere yerleşen öğrencilerin kayıt günleri de başlamıştır. TEOG yerleştirme sonucundan memnun olan adayların liselere olan kayıtları yaptırılır. Bazı zamanlarda TEOG tercihi sırasında okulun kesin tutacağı düşünülerek öğrenciler yanlış tercih yapabilir. Yerleştirme sonucunda memnun olmayan kişiler sonucunda onlara verilen bir hak olan TEOG nakil hakkı vardır. Öğrencilerin TEOG nakil işlemlerini yapmaya başlaması sonucunda gerekli olan bazı hakları vardır. Vatandaşların kullanmakta olduğu bu TEOG nakil işlemleri için de yapmaları gereken bazı işlemler vardır. Vatandaşların kullanmakta olduğu bu sistem onlara lise yerleşimleri için sunulan ikinci bir şanstır. TEOG nakil işlemleri bir, iki, üç olmak üzere üç aşamadan oluşur. Yerleştiği liseden memnun olmayan öğrencilerin yapması gereken bu işlemler için

Haberin Devamı

TEOG nakil tarihlerini takip etmeleri gerekir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bazı açıklamalardan sonra artık TEOG nakil işlemlerinin ikincisinin de sonuçlarının belirlenmesinden sonra bizler bu işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz. TEOG nakil ikinci yerleştirmeler sonucunda artık yine de öğrencilerin sahip olduğu bu bazı avantajlar vardır. İşte bu nedenle gerçekleştirilen TEOG nakil işlemlerini yapmak isteyen öğrencilerin bu verilen TEOG nakil işlemlerini yapmaları gerekir.

İkinci TEOG nakil sonuçlarının 26 Ağustos tarihinde açıklanmasından sonra artık öğrencilerin liseye yerleşmedikleri gibi bir durum olursa da üçüncü TEOG nakil işlemlerini beklemeleri gerekir. TEOG nakil işlemleri için üçüncü nakil işlemlerinin son olduğunu unutmamak gerekir. Bu yerleştirme sonuçları da çok sürmeden açıklanır. Ancak öğrencilerin yerleşmemesi gibi bir durum söz konusunu olduğunda öğrencilerin ne yazık ki yapacağı bir şey kalmaz. Artık öğrencilerin yapacak olduğu bu TEOG nakli önemlidir. Artık öğrencilerin bu sayede gerçekleştirecek olduğu bu işlem önemlidir. 3. TEOG nakil dönemi devam ederken bu süreç 2 Eylül tarihinde sona erecek.

Haberin Devamı