Gazete Vatan Logo

TEOG 2. nakil ne zaman sona erecek?

TEOG 1. nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. nakil başvuruları başladı. Peki TEOG 2. nakil başvuruları ne zaman sona erecek? İşte TEOG 2. nakil başvuruları ve sonuçlarına ilişkin merak edilen soruların yanıtları haberimizde yer alıyor...

TEOG 2. nakil ne zaman sona erecek?

TEOG 2. nakil sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Peki TEOG 2. nakil başvuruları ne zaman sonra erecek? İşte TEOG 2. nakil sonuçlarına ilişkin tüm ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

TEOG nakil sonuçları MEB tarafından dün açıklandı. TEOG 1. Nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından 2. nakiller için başvuruda bulunmak isteyen adaylar için süreç devam ediyor.

Sonuçların açıklanmasının ardından, herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler için TEOG 2. nakil işlemleri yine aynı gün içerisinde, 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Bu işlemler ise 26 Ağustos Cuma gününe kadar sürecek. Bu işlemlerin sonuçları ise 29 Ağustos Pazartesi günü açıklanacak.

TEOG nakil sonuçları için heyecanlı bekliyiş sona erdi. Milli eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında liselere yerleştirme nakil sonuçları dün açıklandı. Yerleştiği lisesinden memnun olmayan ya da açık liseye yerleştirilen öğrenciler için düzenlenen TEOG yerleştirmelerinde nakil uygulamasının ilkinin sonuçları bugün açıklandı. Sonuçlara aşağıda yer alan" TEOG NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ" yazıya tıklayarak kolaylıkla ulaşabilirisiniz..

Haberin Devamı

YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL TERCİH BAŞVURULARI (BOŞ KONTANJANLAR)

TEOG nakil sonuçları açıklanması sosyal medyayı salladı. Öğrenciler sonuçların ardından sosyal medya üzerinden mesajlar yayınlamaya başladı. Öğrencilerin merak ettikleri ise 2. nakil dönemi ne zaman gerçekleşeceği oldu.

22 Ağustos’ta başlayacak ikinci nakil dönemi başvuruları için son tarih 26 Ağustos. 29 Ağustos’ta da nakillerin sonuçları ilan edilecek.

Bakanlığın verilerine göre, 1 milyon 176 bin 711 öğrencinin katıldığı TEOG maratonunda 231 bin 425 öğrenci ilk sırada tercih ettiği liselere yerleşti. TEOG’da nakillerde bir okula yerleşemezseniz kayıtlı olduğunuz okulda hakkınız devam eder. Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. TEOG sınavından aldıkları puana göre tercih yapan ve istediği okula yerleşemeyen adaylar için boş kontenjanlar açıklandı.

Haberin Devamı

TEOG KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

8’inci sınıfta öğrenim gören ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü,esas alınarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

HER DÖNEME 3 OKUL

Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurulması şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.

TERCİH YAPMAYAN ÖĞRENCİLERİN DURUMU NE OLACAK?

Tercih yaptığı halde 25 okuldan birine yerleşemeyenler gibi tercih yapmayan öğrenciler de sistem tarafından otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ayrıca tercih döneminde özel okula kayıt yaptıracağını belirterek tercih işlemine katılmayanlar da 9 Eylül’e dek kayıtlarını yaptırmazlarsa onlar da açık liseye kaydedilecek.

Haberin Devamı

TEOG NAKİL UYGULAMASI TAKVİMİ

15-19 Ağustos: İlk nakil uygulaması başvurularının alınması

22 Ağustos: İlk nakil uygulaması sonuçlarının açıklanması

22-26 Ağustos: İkinci nakil başvurularının alınması

29 Ağustos: İkinci nakil başvuru sonuçlarının açıklanması

29 Ağustos-2 Eylül: Üçüncü nakil başvurularının alınması

5 Eylül: Üçüncü nakil başvuruları sonuçlarının açıklanması

5-8 Eylül: Sadece açık liseye yerleştirilen öğrenciler için il ve ilçelerde kurulan nakil komisyonlarınca başvuruların alınması

9 Eylül: Açık lisedeki öğrenciler için sonuçların açıklanması