Gazete Vatan Logo

TEOG 2. dönem sınavları ne zaman başlayacak?

Merakla beklenen TEOG 2. dönem sınavlarına çok az bir zaman kaldı. TEOG sınavları ne zaman gerçekleşecek? TEOG sınavı için gerekli şartlar neler, hangi konulardan sorular olacak? Daha pek çok sorunun cevabı haberimizde yer alıyor.

TEOG 2. dönem sınavları ne zaman başlayacak?

Heyecanın dorukta olduğu TEOG 2. dönem sınavları 26-27 Nisan tarihlerinde yapılacak. MEB'in düzenlediği TEOG sınavının içeriği nasıl olacak, ne kadar sürecek gibi soruların yanı sıra tüm merak edilen detayları da paylaştık. İşte TEOG sınavıyla ilgili bilinmesi gerekenler...

TEOG SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU SORULACAK?

Sınava girecek olan öğrenciler, TEOG sınavının gerçekleştirileceği birinci günde Matematik, Türkçe ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına girecekler. Bu üç sınavda öğrencilere toplam 60 soru sorulacaktır. Soruların cevaplanması için de 120 dakika süre verilecektir.

TEOG sınavının ikinci gününde ise öğrenciler Fen Bilimleri, Yabancı Dil ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavlarına girecektir. Sınavlar öğrencilere 60 soru sorulacaktır. Bu sınavda birinci günde olacağı gibi cevaplama süresi olarak 120 dakika verilecektir.

TEOG sınavında 8. Sınıf öğrencileri, lise eğitimine geçmek için 6 çeşit dersten sınava girecektir. Sınavlardan alınan puanlar doğrultusunda da puanların yeteceği liseler için tercih işlemi yapılacaktır.

Haberin Devamı

TEOG SINAVLARININ BAŞLANGIÇ SAATLERİ!

Sınavların yapılacağı ilk gün;

Türkçe sınavı saat 09.00’da

Matematik sınavı saat 10.10’da

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı saat 11.20’da başlayacaktır.

Sınavların ikinci gününde ise;

Fen Bilimleri sınavı saat 09.00’da

T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da

Yabancı Dil sınavı saat 11.20’de başlayacaktır.

Sınavlarda öğrencilere, her bir testte 20 soru sorulacak olup, testler için 40’ar dakika cevaplama süresi verilecektir.

TEOG SINAVINA GİRMEK İÇİN HANGİ ŞARTLAR GEREKLİDİR?

Ortaokul öğrencilerinin; 2016-2017 öğretim yılı içinde örgün bir ortaokulun 8. sınıfında öğrenim görmesi,

Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin; Örgün ortaöğretim kurumunda kayıtlı olması ve açıköğretim ortaokulu 8. Sınıf öğrencisi olması,

Yurt dışında öğrenim gören öğrencilerin; 2016-2017 öğretim yılında MEB’e bağlı olan okulların 8. Sınıfında öğrenim görüyor olması gerekmektedir.

TEOG SINAVININ GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR NELERDİR?

Haberin Devamı

Öğrenci, sınav esnasında bir başka öğrenciden kopya çekerse,

Öğrenci başka birisinin yerine sınava girerse,

Cevap kağıdı okunamayacak şekilde gereksiz bir şekilde karalanır ve bu yüzden de optik okuyucu tarafından okunamaz ise,

Sınava cep telefonu, çanta, kulaklık, saat, küpe, kolye, yüzük, broş, bilezik ve benzeri eşyalar ya da elektronik bir cihaz ile girilmiş ise,

Sınav evrakı sınav güvenlik kutusu dışında posta veya farklı bir yol ile Bakanlığa gönderilmişse,

Öğrenci tarafından sınav evrakına herhangi bir zarar verilmişse, bu gibi durumlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın Merkezi Sistem Sınav Yönergesi çerçevesinde belirtilmiş olan sınav kuralları ihlal edildiğinden dolayı, sınav görevlilerinin ve yetkililerinin tutacakları tutanaklar da dikkate alınıp öğrencinin sınavı geçersiz sayılacaktır.

TEOG ÖNCESİ DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzmanlara göre öğrencileri sınav öncesinde bir takım şeylere dikkat etmelidir. Sınav öncesinde öğrenciler, beslenme ve uyku düzenlerinde değişiklik yapmamalıdır. Sınava geç kalma korkusuyla erken saatte değil, normalde hangi saatte yatılıyorsa o saatte yatılıp uyumalıdır. Son günlerde çok yağlı olan ve ağır olan yemekleri yemekten kaçınılmalıdır. Tehlikeli olan ve çok hareketli sporlardan herhangi bir sakatlanma riskine karşı uzak durulması gerekir. Sınav öncesi yapılan deneme sınavlarında yanlış yapmaktan korkulmamalıdır. Deneme sınavlarında yapılacak olan yanlışlar, TEOG sınavında da yanlış yapılacağı anlamına gelmemektedir. Önemli olan şey, öğrenci tarafından yanlış yapılan sorunun doğrusunun öğrenilerek bir daha aynı yanlışın tekrar edilmemesidir.

Haberin Devamı