Gazete Vatan Logo

Tenekedeki kanlı tuzak!

İstanbul Vezneciler’deki PKK saldırısıyla ilgili hazırlanan iddianameyle teröristlerin bomba düzeneğini 3 adet teneke kutunun içine hazırladığı ortaya çıktı

Tenekedeki kanlı tuzak!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede 12 kişi mağdur, 156 kişi müşteki olarak yer aldı. PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri Cemil Bayık, Murat Karayılan’ın da bulunduğu 5’i tutuklu 20 kişinin şüpheli olduğu iddianamede çarpıcı bilgilere yer verildi. Buna göre 7 Haziran 2016’da düzenlenen, 6’sı polis 12 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda RDX tipi patlayıcının etkisini artırmak için tüp parçaları ve bilye kullanıldığı belirlendi. Şüpheli Resul Sain ve Abdullah Korhan, 28 Mayıs 2016 günü Esenler’de bir evde 3 adet teneke kutunun içine düzenek kurarak saldırıda kullanılan patlayıcıyı (EYP) hazırladı.

Keşif yaptılar

İddianamede saldırı öncesi ve saldırı anı kamera kayıtlarından tespit edildi. 29 Mayıs 2016 günü saat 08:38’de şüpheliler Eylem Yaşa ve Resul Sain, saldırıda kullandıkları aracı patlama yerine bir kilometre metre uzaklıktaki Mercan Otoparkı’na park etti. Buradan yaya olarak olay yerine gidip keşif yaptılar. 2 Haziran 2016 günü saat 05.55 sıralarında canlı bomba bu kez otoparka tek başına gelerek aracı aldı ve patlamanın meydana geldiği yere bıraktı. Araçtan inerek Vezneciler yeraltı treni durağı ve çevresinde yaklaşık 7 dakika boyunca dolaşarak aracı gözlemledi. Yaşa eylem öncesinde patlayıcı yüklü aracı park etmesi halinde oradan geçmekte olan polislerin veya trafik çekicilerin araca yönelik ne tür tepki vereceğini görmek amacıyla keşif yaptı.

Haberin Devamı

Otoparkta 2 gün

5 Haziran 2016 günü ise saat 11:15 sıralarında aracı tekrar içine bomba yüklenmiş halde Mercan Otoparkı’na getirdiler. Olay günü 7 Haziran 2016 saat 06:39 sıralarında Eylem Yaşa, aracı alıp daha önce belirledikleri noktaya park etti. Saat 08:35 sıralarında ise 2 adet Çevik Kuvvet midibüsünün geçişi sırasında bomba yüklü aracı patlattı.

Tesettür maskesi!

İddianamede saldırıyı Suriye’den Türkiye’ye gelen Eylem Yaşa isimli TAK terör örgütü üyesinin gerçekleştirdiği anlatıldı. Yaşa’nın saldırı anına kadar kamera kayıtlarında tesettürlü ve eşarplı olduğu belirtildi. Canlı bombanın bu davranışının PKK ve TAK’ın özellikleri ile bağdaşmadığı, tesettüre kendini gizlemek amaçlı girdiği vurgulandı. Yaşa’ya, açık kimliği bilinmeyen Sosin A/K isimli terörist kadın gözcülük ettiği dile getirildi.

Haberin Devamı