Gazete Vatan Logo

Tendürek Dağı'nda çatışma! Çok sayıda şehit ve yaralı var

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan güvenlik güçlerinin sayısı 10’a yükseldi.

Tendürek Dağı'nda çatışma! Çok sayıda şehit ve yaralı var

AĞRI’nın Doğubayazıt İlçesi'ndeki Tendürek Dağı bölgesinde PKK'lı teröristler, dün akşam nöbet tutan koruculara saldırı düzenledi. Çıkan çatışmada, 7 korucu ile 1 uzman, 1 jandarma er ve 1'de sivil vatandaş şehit oldu. Aynı saldırıda yaralanan 3 asker ile 2 vatandaşın tedevisi sürüyor.

Tendürek Dağı eteklerinde bulunan Gökçebulak Köyü Karakuş Tepe mevkiinde mevzilerde nöbet tutan koruculara, dün saat 20.30 sıralarında bir grup PKK'lı terörist tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla düzenlenen saldırıya, korucular anında karşılık verdi. Çetenli Köyü Karakolu'ndan da teröristlerin bulunduğu noktalara top atışı yapıldı. Doğubayazıt'taki 1'inci Mekanize Tugay Komutanlığı'ndan, havadan kobra helikopterler, karadan da özel harekat timleri bölgeye sevk edildi. Çatışmada 7 korucu, 1 uzman çavuş, 1 sivil vatandaş şehit oldu, aynı saldırıda biri ağır 3 jandarma er, 1 Jandarma Uzman Erbaş ve 2 sivil vatandaş yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan jandarma er kurtarılamadı. Yaralı 3 asker ile 2 vatandaşın tedavileri Ağrı ve Doğubayazıt ilçesinde devam ediyor.

Cenazeler çatışma bölgesinden sabaha doğru alınarak ambulanslarla Doğubayazıt Devlet hastanesi morguna getirildi. Şehit korucuların yakınları devlet hastanesine akın etti. Gözyaşlarının sel olduğu hastane etrafında geniş güvenlik önlemi alındı. Doğubayazıt Kaymakamı Ulaş Akan hastaneye giderek yaralıların durumları hakkında bilgi aldı, şehit korucuların yakınları ile ilgilendi. Korucuların cenazeleri otopsi yapılmak üzere Erzurum'daki Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haberin Devamı

AĞRI VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi Tendürek Dağı bölgesinde PKK’lı teröristlerin nöbet tutan koruculara düzenlediği, 7 korucu ile 1 uzman çavuş, 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"İlimiz Doğubayazıt İlçesi Gökçebulak Köyü Karakuştepe Mevkiinde saat 20:30 sularında Bölücü Terör Örgütü PKK’lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla yapılan saldırı sonucunda teröristlerle girilen çatışmada 1 jandarma uzman çavuş ve 7 geçici köy korucusu olmak üzere toplam 8 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 1’si ağır olmak üzere 4 tane güvenlik görevlimiz (1 Jandarma Uzman Erbaş, 3 Jandarma Er) ve 2 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Çatışma sonrasında tespit edilen hedeflere topçu atışı yapılmış ve hava destekli operasyon başlatılmıştır. Yaralılar Doğubayazıt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Şehit güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun."

Haberin Devamı

TENDÜREK DAĞI’NDA, 12 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLMUŞTU
2 Eylül tarihinde, Van’ın Çaldıran ve Ağırı’nın Doğubayazıt ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı bölgesinde çıkan çatışma ve devamında yürütülen 3 günlük operasyonlarda da 9 asker ile 3 korucu, toplam 12 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 18 asker de yaralanmıştı. Çatışmalarda, 13 terörist ise ölü ele geçirilmişti.