Gazete Vatan Logo

Ten, yurtdışında büyüyecek

Ten, Fas’ta La Fayette’in karşısında mağaza açacak sonra Körfez’de büyüyecek

Ten, yurtdışında büyüme planları yapıyor. Bulgaristan’da 2 mağazası olan şirket, Fas’ta içinde Fransızlar’ın ünlü mağazası Galeries La Fayette’in de olduğu Morocco Mall’da mağaza açacak. Şirketin Başkan Yardımcısı Deha Orhan, Birleşik Arap Emirlikleri’nde kendi mağazalarımızla yer almak bizim için önemli. Bölgeden büyük bir grupla görüşmelerimiz sürüyor. Son tekliflerini bekliyoruz” dedi

Türkiye’nin en köklü kadın iç giyim markalarından biri olan Ten, önümüzdeki dönemde yurtdışında büyüme planları yapıyor. İki yıl önce yurtiçinde mağazalaşma çalışmalarını başlatan ve bu yılı 24 mağaza ile kapatmayı hedefleyen Ten, Bulgaristan’dan sonra Fas ve Körfez ülkelerinde mağazalaşmayı hedefliyor. Bulgaristan’da iki mağazası olan şirket, Fas’ta içinde Fransızlar’ın ünlü mağazası La Fayette’in de yer aldığı Morocco Mall’da mağaza açacak. Mağazalarının La Fayette’in karşısında olduğunu söyleyen Ten Çamaşır Sanayi A.Ş. Başkan Yardımcısı Deha Orhan, “Fas’taki alışveriş merkezi devasa ve müthiş bir alışveriş merkezi. İçinde Galeries La Fayette var. Tam karşısında mağaza açacağız. Faslı bir grup gelip bizi buldu, franchise istedi. Biz de verdik. Bütün koleksiyonlarımızla burada olacağız” dedi.

‘Yüzde 65 büyüdük’

Birleşik Arap Emirlikleri için de teklifler aldıklarını kaydeden Deha Orhan, “Biz Körfez ülkelerinde kendi mağazalarımızla yer almanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bölgeden bir grupla görüşmelerimiz devam ediyor. Son tekliflerini bekliyoruz. Aslında birçok yerden teklif alıyoruz ama seçici davranıyoruz. Çünkü Türkiye’den bir marka çıkarmamız gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Yurtiçindeki çalışmalarına da değinen Orhan, 2010-2011 arasında yüzde 65 büyüdüklerini anlattı. Orhan, “Ancak daha çok yolumuz var. Daha 2 yıldır perakendede varız ve perakendeyi yeni öğreniyorum” dedi. Şu anda tamamı kendilerine ait 21 mağazaları olduğunu belirten Orhan, çok uygun bir teklif gelirse franchise verebileceklerini vurguladı. Orhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geçen yıl yatırıma ağırlık verdik ve 18’den fazla mağaza açtık. 4-5 mağazayı yanlış lokasyon nedeniyle kapattık. Şu anda 21 mağaza ile devam ediyoruz. Son mağazamızı Bayrampaşa Ora Alışveriş Merkezi’nde hizmete soktuk. Bu ay Ankara’da Natavega adlı bir alışveriş merkezinde mağaza açacağız. Bu mağaza, Ankara’daki ilk mağazamız olacak. Optimum İzmir’de ve Metrocity’de de mağaza açacağız. Yaza doğru da Bodrum ve Marmaris’te mağazalar açmayı planlıyoruz. Her zaman franchise teklifleri aldık ama kabul etmedik. Artık iyi teklifleri değerlendirebiliriz ama çok seçici olacağız. Çünkü markamızı düşünmek zorundayız.”

Ben bile indirim kovalıyorum!

BİTMEK bilmeyen indirimlerin en büyük sıkıntıları olduğunu belirten Deha Orhan, indirim işinin çığırından çıktığını vurguladı. Orhan, şöyle devam etti: “İş o kadar çirkinleşti ki, piyasayı mahvettiler. Kendi bindiğimiz dalı kesiyoruz resmen... İndirim yazısı yoksa müşteri artık mağazaya girmiyor. Adam gibi fiyat koymana rağmen müşteri almıyor, indirimi bekliyor. Ben bile tüketici olarak indirim kovalıyorum. Maalesef şirket olarak ben de ayakta kalabilmek için, tüketici olarak çok şikayetçi olduğum şeyi yapıyorum. Çünkü müşteri dürüst etikete inanmıyor.”

Lüks markalar da var SPA da...

CASABLANCA’DA 255 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Morocco Mall’un önümüzdeki ay açılması planlanıyor. 200 bin metrekare kapalı alana yayılan alışveriş merkezinin yıllık 15 milyon ziyaretçi çekmesi ve 5 milyar dolar ciro yapması öngörülüyor. Alışveriş merkezinde akvaryumdan SPA’ya farklı bölümler, 5 bin araçlık otopark olacak. Merkezde Dior’dan Gucci’ye, Galeries La Fayette’den Cartier’e birçok lüks marka yer alacak.

Ramsey bayramda bir ‘sıfır’ı atıyor!

RAMSEY, Kurban Bayramı için ‘Bir Sıfır Atma Kampanyası’ ile erkeklere bayram şıklığını özel fırsatlarla yaşatıyor. 13 Kasım’a kadar Ramsey 2011-2012 Sonbahar/Kış Koleksiyonu’ndan herhangi bir ürün alan herkes ikinci ürüne bir sıfırını atarak sahip olacak. Kampanyayla 789 TL’lik takım elbise aldığınızda ikincisine 78.90 TL, 179 TL’lik pantolon aldığınızda ise ikincisine 17.90 TL ödeme fırsatı var. Ramsey, Ramsey Sport ve OnyxRamsey olmak üzere 3 farklı line’la erkeğe 24 saat farklı deneyimler yaşatacak tasarımlara imza atan Ramsey 2011-2012 Kış Koleksiyonu’nda mat ve parlaklık arasındaki zıtlıktan kombinler ortaya çıkıyor. Bakır tonlarının, saks mavisi gibi canlı renklerle daha da çekici hale geldiği koleksiyona hakim vintage hissi şıklıkla tamamlanıyor.

Rebul AÇEV için Marks&Spencer’da

REBUL Lavanda, Rebul Mandarine ve Rebul Lime kolonyaları, bayramdan itibaren Marks&Spencer mağazalarında AÇEV yararına satılacak. “Güzellik Ürünleri Dünya Kalite Kontrol Merkezi” tarafından altın madalya alan Rebul Lavanda stresten arındırıyor. Rebul Mandarin, zindelik hissi verirken Rebul Lime, sandal ağacı özleri ve beyaz musk ile harmanlanmış. 30 ml’lik ürünün fiyatı 2.90 TL, 180 ml’liğin 8.90 TL, 380 ml’liğin 12.90 TL.

Lee Cooper’da ikinci ürün yüzde 50 indirimli

EFSANEVİ İngiliz marka Lee Cooper, bayram kampanyasıyla ikinci ürüne yüzde 50 indirim veriyor. Lee Cooper’ın bu özel bayram kampanyası kadın ve erkek tüm koleksiyon için ve tüm mağazalarda geçerli olacak. Bayram avantajından yararlanmak isteyenler Bakırköy Carousel, Pendik VIA/PORT, Adana Optimum, Denizli SümerPark, Diyarbakır NinovaPark, İzmir Agora, Gaziantep Sankopark, Bayrampaşa ORA alışveriş merkezlerindeki mağazaların yanı sıra Yenibosna, Kahramanmaraş gibi cadde mağazalarını da ziyaret edebilirler.

Haberin Devamı