Gazete Vatan Logo

Temsa’da hedef liderlik

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa’nın 64 ülkeye ihracat yaptığını belirterek, “Temsa otobüs ve midibüs segmentinde liderliğe koşuyor” dedi

40 ADET Temsa Safir VIP markalı otobüs, Kamil Koç’a teslim edildi. Teslim töreninde konuşan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Temsa’nın ürünlerini 64 ülkeye ihraç ettiğini, bu ülkeler arasında ABD’nin de olduğunu söyledi. Temsa’nın son 2 yılda önemli bir pazar payı kazandığını, bu yılda ivmenin devam edeceğini kaydeden Sabancı, “Temsa, son 2 yılı çok başarılı geçirdi, pazar payını arttırdı. Türk mühendislerin, tasarımcıların emeğiyle ortaya çıkacak yeni ürünler de yolda. Temsa, otobüs ve midibüs segmentinde liderliğe koşuyor” dedi.

150 bin euro ek ciro

Temsa Genel Müdürü Dinçer Çelik ise 2013’te Türkiye’de 7 bin 800 civarında otobüs satıldığını, bu dönemde Temsa’nın pazar payının yüzde 16 olduğunu söyledi. Geçen yıl ise pazarın bir miktar küçülerek 6 bin 300, 6 bin 400 civarında otobüs satıldığını aktaran Çelik, Temsa’nın pazar payının yüzde 30’a çıktığını, diğer 8 firmanın yüzde 70’lik bir pazar payına sahip olduğunu kaydetti.

Şehir içindeki otobüslerin 2 bin 500’den 816’ya gerilediğini, yaklaşık yüzde 67’lik bir küçülme yaşandığını anlatan Çelik, aynı dönemde Temsa’nın pazar payının yüzde 18’den yüzde 37’ye çıktığını dile getirdi. Çelik, 2015 sonunda VIP otobüs sayısının 1.400 olmasını, Temsa’nın ise 250 civarında otobüs satışı yapmasını beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Dinçer Çelik, Safir VIP’in +4 koltuk kapasitesiyle müşterisine 4 yılda ekstra 150 bin euro civarında ek ciro sağladığını dile getirdi.