Gazete Vatan Logo

Temsa 3’üncü fabrikasında kamyon üretimine başlıyor

Temsa, Adana’daki kamyon üretim bantlarını Adapazarı’ndaki yeni tesisine taşıdı.

Şirket, Ağustos-Eylül ayında Fuso Canter üretimi için düğmeye basacak. Sırada ise ağır kamyon var

Sabancı Holding’in otomotivdeki amiral gemisi Temsa’nın, “kamyon rüyası” önümüzdeki ay gerçek oluyor. Adana fabrikasında ürettiği otobüslerin yüzde 85’ini 40’tan fazla ülkeye ihraç eden şirket, bu kez kamyonda önemli atağa kalkmaya hazırlanıyor. Ağır kamyon üretimi için uzun süredir çalışan hatta bir dönem Askam’la ilgilenen Temsa, Adana’daki kamyon bantlarını yeni satın aldığı eski Pilsa arazisine taşımayı bitirdi.
Adapazarı’nda Toyota fabrikasının karşısındaki 30 bin metrekaresi kapalı toplam 150 bin metrekarelik alana gelen Temsa Kamyon, hafif ve ağır kamyon üretimini artık burada gerçekleştirecek. Fabrikanın açılışı Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı’nın da katılımıyla Ağustos-Eylül ayı gibi yapılacak.
Böylece, Temsa kamyondaki büyük atağına Adana ve Mısır’dan sonra Adapazarı’na kurulan 3’üncü fabrikasında start vermiş olacak. Temsa, yeni fabrikasında Mitsubishi Fuso Truck ile ortak geliştirdiği Fuso Canter üretimi ile otobüsteki gibi yüzde 100 Temsa markasıyla ağır kamyon üretecek.

Yeni yatırım yapılacak

Hiç kuşkusuz Adapazarı’nda üretime geçilmesiyle birlikte tüm gözler ağır kamyon yatırımında olacak. Temsa Kamyon’un yeni tesise ’Merhaba’ dedikten kısa süre sonra ağır kamyon için yatırım kararı alması bekleniyor. Şirketin, Rusya başta olmak üzere Ortadoğu ve Afrika ülkelerine ihraç etmek istediği ağır kamyon için 100 milyon dolar veya üzerinde bir yatırıma imza atacağı kaydediliyor.
Temsa, Gebze’de kurduğu ve yaklaşık 100 kişinin çalıştığı Ar-Ge merkezindeki tasarım çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor.

Haberin Devamı