Gazete Vatan Logo

Temizlik görevlisinden örnek davranış

Gaziantep'te belediyenin temizlik görevlisi, yolda bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti

Temizlik görevlisinden örnek davranış

Gaziantep'te temizlik görevlisi olarak çalışan kişi, yolda bulduğu cüzdanı sahibine teslim etti.

Şahinbey Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışan evli ve dört çocuk babası Davut Birelli, gece vardiyasında çalıştığı sırada yerde bir cüzdan buldu.

Cüzdanda, bin 200 lira, kredi kartı, banka kartı ve cüzdanın sahibi Mehmet Orhan'a ait kimliğin olduğunu gördü. Gece mesaisini bitirdikten sonra eve giden Birelli, cüzdan içerisinde yer alan kimlik bilgilerinden sahibine ulaştı.

Birelli, akşam mesai başlangıcında buluştuğu Orhan'a cüzdanını teslim etti.

Orhan, AA muhabirine, bir önceki akşam ABD hükümeti tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasını protesto etmek amacı ile sokağa çıktığını, bu sırada cüzdanını kaybettiğini belirtti.

Bu duruma üzüldüğünü belirten Orhan, "Babamın maaşını bankadan yeni çekmiştim. Babam asgari ücretle çalışıyor. Bütün maaşı cüzdanımdaydı. Düşürmüş olabileceğim yerlere dönüp tekrar tekrar baktım. Karakola giderek kayıp başvurusunda bulundum. Cüzdanımı bulacağıma dair pek umudum kalmamıştı. Ancak Davut abi, cüzdanımı bana getirdi. Allah, ondan razı olsun'' dedi.

Haberin Devamı

Cüzdanı sahibine teslim eden Birelli ise herkesin yapması gereken bir insanlık görevini olduğunu belirterek, cüzdanı sahibine teslim ettiği için mutluluk duyduğunu kaydetti.