Gazete Vatan Logo

Temettüde uzlaştılar

Finansal olarak çok iyi bir yıl geçiren Turkcell’in 3 ana ortağı, daha önce açıklanandan daha yüksek tutarda 1.9 milyar TL’lik temettü dağıtılması konusunda anlaşmaya vardı.

Temettüde uzlaştılar

Turkcell’in ana ortakları şirkete 3 yeni yönetim kurulu üyesinin belirlenmesi ve daha önce açıklanandan yüksek tutarda temettü dağıtılması konusunda anlaştığını açıkladı.

Telia Company tarafından dün yapılan açıklamada Turkcell hisselerinin yüzde 51’ini elinde bulunduran Turkcell Holding’in ortaklarının, 1.9 milyar lira temettü dağıtılması ve 3 yeni yönetim kurulu üyesinin aday olarak gösterilmesi konusunda anlaştığı ifade edildi. Genel kurula temettünün

3 taksitte ödenmesi teklif edilecek. Telia’nın açıklaması yönetim kurulu üyeleri ve temettü belirleme konusunda yetkili genel kurulun yapılacak toplantısı öncesinde yayımlandı. Telia’nın açıklamasında ayrıca “Genel kurulun, aralarında Telia Company’de Kıdemli Başkan Yardımcısı Ingrid Stenmak’ın da bulunduğu 3 yeni üyeyi yönetim kuruluna seçmesi beklenmektedir” denildi. Açıklamada diğer

2 aday hakkında bilgi yer almadı. Turkcell Holding Turkcell’in yüzde 51’ini elinde bulundurduğu için, ortakların anlaşmasının kararların kabul edileceğini gösterdiği düşünülüyor. Turkcell’in

Haberin Devamı

3 ana ortağından Telia’nın Turkcell Holding üzerinden şirkette dolaylı yüzde 24, Çukurova Holding’in yüzde 13.8, Rus milyarder Mikhail Fridman ve ortaklarına ait Letter One’ın yüzde 13.2 payı bulunuyor.

TEB Yatırım analisti Akif Daşıran, Turkcell hisselerinin temettü veriminin arttığına değinerek, “Küçük yatırımcıyı da etkileyen temettünün yukarı revize edilmesi, mutabakata varılması olumlu. Kamuya duyurulması hisseye pozitif etki yapar” dedi.

Tam 3 yıl boyunca kâr payı dağıtmadı

Turkcell’in 3 ana ortağı, Çukurova’nın Rus tarafından 2005’de aldığı finansman kaynaklı olarak 13 yıldır dünyanın çeşitli yerlerinde birbirleriyle hukuki mücadele yürütüyor. 3 ana hissedarın yönetim kurulu üyelerinin aday gösterilmesinde anlaşma sağlayamaması nedeniyle 2013’ten bu yana yönetim kurulunda Sermaye Piyasası Kurulu’nun belirlediği üyeler görev yapıyor. Turkcell’in yönetim kurulunda Ahmet Akça, Hilmi Güler, Atilla Koç, Mehmet Bostan, Bekir Pakdemirli, Jan Rudberg ve Erik Belfrage yer alıyor. Turkcell ortaklar arasındaki anlaşmazlık nedeniyle 2015’e kadar 3 yıl genel kurulu toplayamadı ve temettü dağıtamadı.

Haberin Devamı