Gazete Vatan Logo

Temassız işlemi destekleyen POS sayısını yüzde 80 artırdı

Akbank Bireysel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, “Hızlı ve kolay ödeme stratejimiz doğrultusunda temassız işlemi destekleyen POS sayımızı son 1 yılda yüzde 80 artırdık.

Temassız işlemi destekleyen POS sayısını yüzde 80 artırdı

Müşterilerine daha hızlı ve pratik ödeme imkanı sunabilecek temassız ödemeler, dijital cüzdan ve mobil ödeme çözümleri gibi yenilikçi projeleri desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Akbank Bireysel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arif İsfendiyaroğlu, “Hızlı ve kolay ödeme stratejimiz doğrultusunda temassız işlemi destekleyen POS sayımızı son 1 yılda yüzde 80 artırdık. Temassız işlem potansiyeli yüksek olan sektörlerdeki müşterilerimiz temassız kullanımını teşvik edici hizmetler sunuyoruz” dedi.

15 para birimini tanıyor

Banka ve kredi kartları aracılığıyla birçok ürün ve hizmet sunduklarını kaydeden İsfendiyaroğlu, “2017 yılında da ödeme sistemlerindeki gelişmelere paralel olarak, yenilikçi ödeme çözümleri konusunda sektörde öncü rolümüzü sürdürüyoruz. Hem yeni nesil yazarkasa POS hem de mobil ödeme ve dijital cüzdan uygulamalarında inovatif çözümler sağlamaya devam ediyoruz. Bütünleşik yazarkasa POS alımını tercih eden müşterilerimize; Ingenico, Beko, Profilo, Hugin,

Olivetti ve Vera gibi piyasada yaygın olarak kullanılan yazar kasa POS’lar üzerinde hizmet veriyoruz. Müşterilerimize cihazlarını, Akbank kredi kartlarıyla almaları durumunda vade farksız 6 ay taksit imkânı sağlamaya devam ediyoruz. Ayrıca chip-para hediyesi, aylık POS ücret feragati gibi avantajlı kampanyalarımızla yazar kasa POS alımını kolaylaştırarak, KDV mükellefi müşterilerimize önemli fırsatlar sunuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

En hızlı hizmet

Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar konusunda, mevcut sabit POS’ları ile yazar kasalarını entegre etmek isteyen müşterilere de en hızlı şekilde hizmet vermeye ve çeşitli kampanyalarıyla destek olmaya devam edeceklerini belirten İsfendiyaroğlu, şöyle devam etti: “Dönemsel olarak yazar kasa POS firmaları ile gerçekleştirdiğimiz kampanyalarla, Akbank Şubeleri üzerinden de yazar kasa POS almak isteyen müşterilerimize indirimli satış fiyatları ve vade farksız 6 ay taksit seçenekleriyle daha kolay satın alma imkânı sağlıyoruz. Yurtdışı işlem hacmi yüksek olan müşterilerimize 5 farklı para birimi ile ödeme imkânı sağlayan Dövizli POS ürünümüzün yanı sıra 15 farklı para birimini tanıyarak otomatik olarak POS üzerinden dinamik kur dönüşümü sağlayan DCC (Dynamic Currency Conversion) ürünümüzü de sunmaya başladık. Türkiye’de online alışveriş hacmi BKM verilerine göre 2016 yılında yüzde 20 arttı. Online alışverişteki gelişime, sektör ve firma bazlı kampanyalar düzenleyerek ve müşterilerimize ayrıcalıklıhizmetler sunacak ürünler tasarlayarak pazar beklentilerine öncülük ediyoruz.Ayrıca; son yıllarda akıllı cihazlara olan talebin artması ile, e-ticaret hacminde mobil ödemelerin payı da önemli ölçüde artmış oldu.Bu perspektifle, dijital cüzdan ve mobil uygulamalar konusunda girişimlere destek sağlıyoruz. Akbank olarak; müşterilerimize daha hızlı ve pratik ödeme imkanı sunabilecek temassız ödemeler, dijital cüzdan ve mobil ödeme çözümleri gibi yenilikçi projeleri desteklemeye devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

Havaalanına transfer eden kart

Akbank kredi kartlarının yalnızca alışverişlerde değil acil nakit ihtiyaçlarında da kullanılabildiğini hatırlatan Arif İsfendiyaroğlu, şöyle konuştu: “Hızlı Para, Taksitli Nakit Avans, SMS Para gibi nakit çözümlerimizle müşterilerimizin acil ihtiyaçlarını karşılayarak, taksitler halinde geri ödeme kolaylığı sunuyoruz. Kredi kartlarımızla hem Akbank ATM’leri hem de diğer banka ATM’lerinden 7/24 anında Nakit Avans çekme olanağı da bulunuyor. Ayrıca Akbank kredi kartlarıyla fatura ödeme ve ödeme talimatı aracılığıyla takip olanağı da var. Kredi kart tarifelerine üye olunması halinde akaryakıt ve market harcamalarında indirim kazanma ve alışverişlerde ekstra 3 taksit fırsatı da sağlıyoruz. Kredi kartlarımızın bir diğer özelliği de havalimanı transfer hizmeti. Kredi kartı sahibi müşterilerimize İstanbul, Ankara, İzmirve Antalya’da shuttle konforuyla havalimanı transferi kapsamında indirimli ücretlerle istedikleri yerden alınıp, istedikleri adrese bırakılma hizmeti sağlıyoruz.”

Haberin Devamı

Neo ile hayatı kolaylaştırıyor

ARİF İsfendiyaroğlu, banka ve kredi kartları aracılığıyla müşterilerimine birçok ürün ve hizmet sunduklarını anlattı. İsfendiyaroğlu, şöyle devam etti: “Banka/debit kartımız olan Neo ile müşterilerimiz hesaplarına farklı kanallarımız aracılığıyla 7/24 ulaşabiliyorlar. Neo ile müşterilerimize alışverişlerinde günlük hayatlarını kolaylaştıracak hizmetler sunuyoruz. Neo sahipleri, kartları ile yaptıkları alışverişlerden chip-para ve indirim kazanabiliyor. Müşterilerimize Neo ile internet üzerinden güvenle alışveriş olanağı da sağlıyoruz. Ayrıca Neo kartımızın POSPara özelliğiyle alışveriş sırasında ATM’ye ihtiyaç duyulmadan POS’lardan nakit çekimi de yapılabiliyor. Genel anlamıyla banka kartlarının faydalarını özetlememiz gerekirse; nakit taşıma riskini azaltmalarının yanı sıra bankacılık avantajlarından ve kolaylıklarından yararlanma imkanı da sağladıklarını söyleyebiliriz. Akbank kredi kartlarımız Axess ve Wings ile müşterilerimize sunduğumuz pek çok avantaj var. Kredi kartlarımızla yüz binlerce üye işyerinde chip-para veya Mil Puan kazanımı imkanı, kazanılan chip-paralarla Axess üye işyerlerinde bedava alışveriş imkanı sunuyoruz. Müşterilerimiz Mil Puanlarını biriktirerek bedava uçak bileti satın alabiliyor. Üye işyerlerinde sunulan taksit/erteleme imkanı ile ödemeleri kolaylaştırmak da mümkün. Müşterilerimiz harcamalarını dilerlerse sonradan da taksitlendirerek, erteleyebiliyorlar. Tüm harcamalarını Akbank Direkt Internet ve mobil aracılığı ile kolayca takip edebiliyorlar. Ayrıca ekstre borçlarını 3 taksite kadar bölerek, rahatlıkla ödemelerini yapabiliyorlar.”

Haberin Devamı