Gazete Vatan Logo

TEM’in metruk AVM’si 8 yıl sonra sahiplenildi

İstanbul Sultangazi’de yıllardır çivi çakılmadan bekleyen AVM’nin arsasında 240 milyon TL yatırımla karma proje yapılacak. TEM Point adı verilen yeni projeye otel ve konut eklenecek

TEM’in metruk AVM’si 8 yıl sonra sahiplenildi

İstanbul Sultangazi’de kaba inşaat halinde bekleyen ve yaklaşık 8 yıldır tamamlanamayan alışveriş merkezi (AVM) binası, 240 milyon liralık yatırımla karma bir projeye dönüşüyor. AVM’nin bulunduğu arsayı satın alan Ankaralı Nata Holding ile hasılat paylaşımı anlaşan Gül Proje, burada TEM Point adında yine alışveriş merkezi, otel ve konuttan oluşan karma bir proje inşa edecek.

Defalarca el değiştirdi

İstanbul’da yarım kalan binalar arasında yer alan alışveriş merkezinin hikayesi, 2007 yılına uzanıyor. O dönemde Milli Emlak’tan 55 milyon liraya arsayı satın alan Multi Turkmall ortaklığı, burada ‘Forum TEM’ adında bir alışveriş merkezi inşa edip, 2011 yılında hizmete açmayı planlıyordu. Ancak, AVM’nin süreci ortaklığın planlandığı gibi gitmedi. 2009 yılında Multi ile Turkmall’un ortaklığı bozulunca, inşaat da durdu.

Bir yıl sonra binanın bulunduğu yaklaşık 75 dönümlük arsayı Atrium European Real Estate satın aldı. Bu şirket de yarım kalan projeye herhangi bir işlemde bulunmadı ve alışveriş merkezinin inşaatı metruk bir şekilde beklemeye devam etti. Hatta burayı mesken tutan

Haberin Devamı

uyuşturucu satıcılarına narkotik polisi tarafından operasyon bile düzenlendi. 2014 yılına gelindiğinde ise, Ankara’da gerçekleştirdiği projelerle tanınan Nata Holding, Forum TEM AVM’nin arsasını 47 milyon euroya satın aldı. Söz konusu arazide hasılat paylaşımı modeliyle karma bir proje gerçekleştirmeyi hedefleyen Nata Holding, Ocak 2015’te birçok firma arasından Gül Proje ile anlaştı.

Yarı yarıya anlaştılar

Yüzde 50-50 anlaşan Nata ve Gül Proje, bu tarihten sonra yeni projenin çalışmalarına başladı. Projenin çalışmalarında son aşamaya gelen Gül Proje’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, şu anda TEM Point adıyla anılan projenin detaylarını paylaştı.

Ali Gül’ün verdiği bilgilere göre, TEM kenarında yer alan yaklaşık 75 bin metrekarelik arsada, 5 blokta konut, otel ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir proje inşa edilecek. Projenin yatırım bedeli 240 milyon lira olurken, hedeflenen hasılat ise 880 milyon lira olarak belirlendi.

Haberin Devamı

AVM yıkılmıyor

TEM Point projesinde 114 bin metrekare konut alanı, 123 bin metrekare ticari alan ve 14 bin metrekarelik de otel alanı olacak. Konut sayısı 768 olarak planlanırken, konut tipleri stüdyodan 4+1’e kadar uzanacak. AVM’nin kiralanabilir alanı 61 bin metrekare olacak. Yarım kalan AVM inşaatı, yıkılmadan rezidans ve ofis alanlarına uygun hale getirilecek.

Lansman tarihini seçim belirleyecek

YAKLAŞIK 8 yıldır bekleyen inşaat için çizimler tamamlandı, inşaat hazırlıkları başladı ancak lansman tarihi henüz netleşmedi. Nata Holding ve Gül Proje, lansman tarihi için önümüzdeki Eylül-Ekim aylarını düşünüyordu ancak erken seçimin bu dönemde yapılacak olması planları beklemeye aldı. Seçim sektörün lansman dönemi olan Ekim-Kasım aylarında yapılırsa, projenin tanıtımı 2016 yılının Mart ayına ertelenecek.