Gazete Vatan Logo

Telle boğmuşlar

Mersin'de yaklaşık 3.5 aydır kayıp olan kızın telle boğulmuş cesedi bulundu

Müge’nin programında 26’ncı cinayet de aydınlandı

Mersin’de 3.5 aydır kayıp olan 28 yaşındaki Nevruz Taşoğlu’nun telle boğularak öldürülüp, eski bir mezarlığa gömüldüğü ortaya çıktı. Cinayet zanlısı ve genç kızın babasının Müge Anlı’nın Tatlı Sert programına telefonla bağlandığı da anlaşıldı.

Mersin’de bir temizlik firmasında temizlik işçisi olarak çalışan Nevruz Taşoğlu, 18 Kasım 2011’de işyerine gitmek üzere sabah erken saatlerde Müfide İlhan Mahallesi’ndeki evinden ayrıldı. Ancak genç kız akşam eve dönmeyince, aynı gece babası Hasan Taşoğlu, Siteler Polis Merkezi’ne giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Kayıp başvurusu üzerine Cinayet Büro Amirliği ekipleri soruşturma başlattı. Kaybolduğu gün bankadaki hesabında bulunan ve ev almak için biriktirdiği 50 bin lirayı çektiğini belirleyen ekipler, genç kızın para için öldürülmüş olabileceği ihtimali üzerine özel bir ekip kurdu. Özel ekibin yaptığı çalışma sırasında genç kızın, kaybolduğu gün mesai arkadaşı 28 yaşındaki Sema Çırlak’ın kuryelik yapan eşi 33 yaşındaki İbrahim Çırlak ile görüldüğünün belirlenmesi üzerine Çırlak çifti teknik ve fiziki takibe alındı.

Berberden gelen ihbar

Takip sürerken kayıp kızın babası Hasan Taşoğlu, 10 gün önce bir televizyon kanalında yayınlanan Müge Anlı’nın programına katılarak kızının yüklü miktarda para ile kaybolduğunu, bulunması için bilgisi olan kişilerin kendisine yardımcı olmasını istedi. Programı takip eden ve ismi açıklanmayan bir berber, programı ve polisi arayarak, “İşyerine tıraş olmayan gelen İbrahim Çırlak ile arkadaşların kendi aralarında yaptığı konuşmada genç kızı öldürdüklerini duyduğunu”’ ileri sürdü. Bu gelişme üzerine çarşamba günü İbrahim Çırlak, bacanağı 33 yaşındaki Osman Sarı, eşleri Sema Çırlak, Arzu Sarı ile olayla ilgileri bulunduğu ileri sürülen Musa Sarı, Harun Taşsoy, Harun Bağlan ve Alptekin Demir’i gözaltına alındı.

Çapraz sorguya alınan şüphelilerden İbrahim Çırlak ile bacanağı Osman Sarı’nın genç kızı telle boğarak öldürüp, cesedini götürdükleri eski bir mezarlığa gömdükleri ortaya çıktı. Şüphelilerin Üseli Köyü Karaisalı Mezarlığı’nda gösterdiği yerde yapılan aramada Nevruz Taşoğlu’na ait olduğu iddia edilen ceset çıkartılıp, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Şüphelilerin sorgusu sürerken cinayet zanlısı İbrahim Çırlak’ın ve genç kızın babası Hasan Taşoğlu’nun Müge Anlı’nın programına telefonla bağlandığı da anlaşıldı. Genç kızı ev almak için yardım ettiği bilinen İbrahim Çırlak, o gün yaşadıklarını programda şöyle anlatmıştı: “Eşimin anlatımından sonra Nevruz Taşoğlu’na ev almak için yardımcı oldum. Akrabam olan emlakçı ona bir ev buldu. Sözleşme yaptılar, o gün bankadan parayı çekecek, evin tapusunu alacaktı. Ancak bankadan parayı çekip, emlakçıya 14.00’te gideceğini söyledi. ’Onlar beni bekletti, ben de onları bekleteceğim’ dedi. Sonra yanımdan ayrıldı, bir daha gelmedi. Telefonumda kontörüm olmadığı için tekrar aramadım. Kızın nerede olduğunu kimle nereye gittiğini bilmiyorum. Benim anlaştığım emlakçıdan vazgeçip başka emlakçıyla anlaşmış. Ev alıp satımında komisyon alacaktım, işi bozduğu için kızdım. Daha sonra aramadım, niye arayayım, benim annem değil babam değil.”

Programda 4 yılda 25 cinayet çözüldü

Müge Anlı, atv’de yayınlanan Tatlı Sert isimli programında, her sabah gazetelerin üçüncü sayfalarına konu olan cinayetleri konu alıyor. Çözülemyen cinayetlerle ilgili faile ulaşmak için programına konuklar alan ve detaylı incelemeler yapan Anlı, 4 yıldır süren programı süresince 25 cinayetin aydınlatılmasına katkı sağladı. Birçok cinayette katillerin Anlı’nın programına katılıp cinayetin aydınlatılması için bilgiler verdiği bile ortaya çıktı. Anlı son olarak geçtiğimiz ay 9 gündür kayıp olan Nuray Özdeniz ’in yakınlarını ve komşularını programına davet etmiş ve “Apartmanın kömürlüğüne iyice baktınız mı? ” diye sormuştu. Aynı gün k ömürlükteki aramada kayıp kadının cesedi bulundu. Programa konuk olan komşulardan Sevda Yılmaz cinayet zanlısı olarak gözaltın alındı.

Haberin Devamı