Gazete Vatan Logo

Televizyonlara tepki

Şırnak’ta 13 askerin şehit düşmesi yürekleri dağladı, vatandaşlar kanallara patladı

Şırnak’ta 13 askerin şehit düşmesi yürekleri dağladı. Hain saldırının ardından vatandaşlar, eğlence ve futbol programlarına devam eden TV kanallarına büyük tepki gösterdi. Vatandaşları kızdıran bu olay, www.gazetevatan.com adresinde en üst düzeye çıktı. Vatan’ın internet sitesini ziyaret eden binlerce kişi TV kanallarını protesto eden mesajlar yazdı. İşte o mesajlardan bir kaçı...

TV PATRONLARI UTANSIN!

Ali CAN POLAT: “Dün 13 şehit daha verdik ve maalesef biri hariç tüm kanallar eğlence programlarına devam etti. TV yöneticilerine ve patronlarına sormak istiyorum. Utanmadınız mı?”

3 GÜN YAS İLAN EDİLMELİ

Cantürk TAMTÜRK: “Hükümet ne duruyor? 3 gün yas ilan edilsin. Bu acılı günümüzde televizyonlarda eglence programından başka bir şey yok. Yas ilan edin ve bizi rezaletten kurtarın.”

AYLAR GELDİ, GEÇTİ...

Gülay TANER: “Akşam bölgesel bir TV kanalı acı haberi altyazı geçiyor. Ulusal TV’lerde ise maç geyiği, İbo ve Bülo... Erdoğan ise ABD’ye gidip bu konuyu görüşecekmiş. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Siz bu vatanı hak etmiyorsunuz.”

PKK’YA SİLAH VEREN DE SUÇLU

Ali ALTIN: “Sayın büyükler! Artık uyanın. Bu hainlere yardım, yataklık yapan, silah veren; bize müttefikimiz deyip arkamızdan köpekleri salan devletleri, ABD ve Avrupa’yı çok sert bir şekilde; gerekirse her tarafa savaş ilan ederek uyarın.”

İSRAİL GİBİ KARARLI OLALIM

Selami PEKDOĞAN: “İsrail iki askeri için Lübnan’ı işgal edip binlerce sivil katlediyor. ABD terörü bahane edip Irak’ı ortadan kaldırıyor. Biz hergün şehit veriyoruz, Bush’la terör müzakeresi için randevu alıyoruz. İçimiz acıyor içimiz...”

KOYUN GÜTMESİNİ BİLENLERE

Engin YURDAKUL: “Herkesi, iki koyun güdemezler diye suçlayanlar... Siz kaç koyun gütmeyi biliyorsunuz da ülke yönetmeye kalkıyorsunuz? TSK bir yıldır sınır ötesi operasyon diyor, siz susuyorsunuz.”

Popstar’da ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganları

TÜRKİYE önceki akşam satlerinde Şırnak’tan gelen 13 şehitle ilgili acı haberle sarsıldı. Bu acı haberin ardından başlayan Popstar Alaturka’da teröre lanet yağdı. Jüri üyeleri Bülent Ersoy, Orhan Gencebay, Armağan Çağlayan, Ebru Gündeş’le sunucular Osmantan Erkır ve Ayşe Egesoy şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi. Erkır’ın acı haberi canlı yayında vermesinin ardından stüdyodaki seyirciler, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları attı.

***

13 şehit dış basının da gündemi

REUTERS:

Sınır ötesi tartışmaları yeniden başladı

Son dönemde artan saldırıların ardından Türkiye’de sınır ötesi operasyon tartışmaları yeniden başladı. Türk hükümeti üzerinde sınır ötesi operas yon baskısı artıyor. Ülkede güçlü bir konumda olan ordu, uzun süredir operasyon için çağrı yapsa da, ABD’nin kaygıları buna engel oluyordu.

ASSOCIATED PRESS

Türk halkının öfkesi yoğunlaşıyor

PKK militanlarının Irak’ta saklanması Türkiye’deki öfkeyi giderek artırıyor. Ankara’nın aklında Kuzey Irak’taki militanların kökünü kazımak için bir operasyon düzenlemek var ve bunun için Bağdat ve Washington’a baskı yapıyor.

AFP

Saldırılar milliyetçi duyguları körüklüyor

Son saldırı Türk hükümeti üzerinde hareket geçmesine yönelik baskıları artırdı. Türk yetkililer PKK saldırıların durdurmak için yeni önlemleri masaya yatırıyor. Halkın giderek artan öfkesi, milliyetçi duyguları da körüklüyor.

BBC

İsteksiz hükümet üzerindeki baskı artıyor

Türk ordusunun uğradığı en büyük kayıplardan biri. Bu saldırı, sınır ötesi operasyon düzenlemek için isteksiz olan Türk hükümeti üzerindeki baskıyı artıracak. Hükümet ABD ve Irak yönetimlerini önlem almayı çağırıyor.

CNN

Ankara seçenekleri masada tutuyor

Geçtiğimiz günlerde Irak ile anlaşma imzalayan Türkiye ağır bir saldırıyla karşı karşıya kaldı. Türkiye, sınır ötesi operasyon dahil her türlü seçeneğin masada olduğunu vurguluyor.

Haberin Devamı