Gazete Vatan Logo

Telefonunuzun yasal izini var mı? IMEI sorgulama işlemi ile hemen öğrenin!

IMEI sorgulama işlemi son dönemde sıkça kullanılmaktadır. Telefon piyasasının gelişmesinden sonra kaçak telefonlar da ortaya çıkmıştır. Telefonunuzun bu cihazlardan olup olmadığını IMEI sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. IMEI sorgulamanın nasıl yapıldığını sizler için anlatmış bulunuyoruz.

Telefonunuzun yasal izini var  mı? IMEI sorgulama işlemi ile hemen öğrenin!

İnternet sistemi yani online platform üzerinden bir çok işlem yapılabilmektedir. Online olarak gerçekleştirilen bu işlemlere kamu kurum ve kuruluşları da dahildir. İnternet platformu üzerinden yapılan işlemler şube üzerinden yapılan işlemler ile aynı eş değerdedir. İnternet platformu üzerinden yapılan işlemlerin amacı şube üzerinden yapılan işlemler sırada oluşan yığılmaları önlemektir. İnternet bağlantısı kurmanız halinde dakikalar hatta saniyeler içerisinde online platformlar üzerinden resmi işlemlerinizi yapabilirsiniz. İnternet bağlantısı kurmak için eskiden bilgisayara ihtiyaç duyulurdu. Bilgisayarın yanı sıra gelişen teknoloji ile birlikte akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden internet bağlantısı kurulabilmektedir. Özellikle akıllı telefon kullanıcıları için telefon operatörleri internet data paket düzenlemesi yaparak kullanıcılarına internet paketlerini ceplerinde taşımalarına olanak sağlamaktadır. Gittikleri her yerden akıllı telefon kullanıcıları internet bağlantısı kurabilmektedirler.

Haberin Devamı

IMEI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devletimiz de online sistemler üzerinden vatandaşlara hizmet vermektedir. Bu sistem internet üzerinden sağlanmaktadır. e Devlet adı altında sunulan bu sistem sayesinde tüm resmi kurumlar bu çatı altında toplanarak internet üzerinden kamu kurum ve kuruluş hizmetlerini gerçekleştirebiliriz. e Devlet sistemine sahip olmak isteyen Türk vatandaşları kimlik belgeleri ile en yakın PTT şubelerine giderek vezne görevlisine e Devlet şifresi almak istediğiniz beyan etmesi yeterli olacaktır. Bu işlem için PTT şubesi 2 TL gibi bir ücret talep etmektedir. Bu işlemin ardından T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak e Devlet platformuna giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sistem otomatik olarak sizden kişisel bilgilerini doldurmanızı ve PTT şubesinden almış olduğunuz tek kullanımlık şifrenizi değiştirmenizi istemektedir. Bu işlemleri de tamamladıktan sonra e Devlet platformu üzerinden tüm resmi işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

e Devlet platformu üzerinden yapılan işlemlerden biride IMEI sorgulama işlemidir. IMEI sorgulama işlemi satın almış olduğunuz cep telefonlarınızın orijinal firması tarafından üretildiği ve kaçak mal olmadığını kanıtlama adına kullanılmaktadır. IMEI numarasını bulmak için telefonunuzun ayarlar bölümüne girebilirsiniz. Ayarlar bölümünden IMEI numarasını bulamazsanız. Telefonunuzun arama ekranına *#06# tuşlayıp arama tuşuna basarak IMEI numaranızı öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı öğrendikten sonra e Devlet platformuna giriş yaparak IMEI sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. IMEI sorgulama işlemini e Devlet üzerinden gerçekleştirirken hiç bir çekinti veya tereddüt etmeyiniz çünkü e Devlet platformu devletimizin resmi internet sitesi olduğu için IMEI sorgulama işleminde de olduğu gibi diğer işlemlerde de vatandaşlara hizmet vermektedir. IMEI sorgulama işleminizi bilgisayarlar üzerinden yapabildiğiniz gibi akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden de internet bağlantısı kurmanız halinde gerçekleştirebilirsiniz. Akıllı telefon kullanıcıları için operatörlerin düzenlemiş olduğu internet paketleri sayesinde internete oldukları yerde bağlanabilirler. İnternet bağlantısı kurulması halinde IMEI sorgulama işlemlerini basit bir şekilde vatandaşlar gerçekleştirebilirler. Sizde telefonunuzun durumu hakkında bilgi almak istiyorsanız IMEI sorgulama işleminden faydalanabilir. Tek bir tuş ile online sistem üzerinden IMEI sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı