Gazete Vatan Logo

Teksaslılara uyarı: O bayrak bizim değil, paylaşmayın!

Şili bayrağının emojilerde Teksaslılar tarafından kendi bayrakları olarak kullanılmasına eyalet meclisinden tepki geldi. Karışıklığı önlemek için 'bayrak eğitimi' kampanyası başlatıldı.

Teksaslılara uyarı: O bayrak bizim değil, paylaşmayın!

ABD’nin Teksas eyaletinde ‘Şili’ bayrağı tartışması yaşanıyor. Teksas eyaleti bayrağı ile Latin Amerika ülkesi Şili’nin bayrağı arasındaki benzerlik Teksaslıların da sosyal platformlarda Şili bayrağını kullanmasına neden oldu.

‘ŞİLİ BAYRAĞI DA GÜZEL BİR BAYRAK’

Emoji’ olarak bilinen ve sosyal medyada yazıların yanlarına eklenen küçük resimlerde Teksas bayrağı olmadığı için insanların Şili bayrağı kullanmasına karşı Teksas Temsilciler Kamarası üyesi Tom Oliverson, karışıklılığı ortadan kaldırmak için milletvekillerine ‘eğitim kampanyası’ önerisinde bulundu. Oliverson, “Şili bayrağı da güzel bir bayrak ancak, diital ortamlarda şanlı Teksas eyaletinin yalnız yıldızı yerine bu ülkenin bayrağını kullanılmamasına insanların teşvik edilmesi gerekiyor” dedi.

‘MAVİ BÖLÜM AŞAĞIYA İNİYOR’

Teksas ve Şili bayrağı da beyaz-kırmızı iki yatay çizgi ve solunda mavi üzerine beyaz yıldız şeklinde oluyor. Aralarındaki tek fark Teksas bayrağının mavi bölümü tüm sol tarafı kaplıyor. Oliverson, karar geçmese de amaçlarına ulaştıkarını ve #TheBlueGoesAllTheWayDown (Mavi aşağıya doğru iner) isimli eğitici kampanya düzenlemeye başladıklarını söyledi.

Haberin Devamı