Gazete Vatan Logo

Teknolojik telepati denenecek!

Webit 2013’e 8 bin kişi katılacak

Teknolojik telepati denenecek!

6-7 Kasım’da İstanbul’da düzenlenecek Webit 2013’e 8 bin kişi katılacak. Kongrede eşyaların düşünce gücüyle kontrol edilmesini sağlayan teknolojik deneyler de yapılacak.

103 Ülkeden dijital dünya, teknoloji ve telekom sektörünün önde gelen isimleri Webit 2013 Kongresi için İstanbul’da buluşacak. 6-7 Kasım tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek Webit 2013’e 8 bin kişi katılacak, 250 üst düzey konuşmacı en son gelişmeler hakkında katılımcıları bilgilendirecek.

Webit 2013 katılımcı ve konuşmacı listesinde Yandex, Akbank, Volkswagen, IBM, Google, Spotify, Facebook, Lenovo, Nokia, Qualcomm, Pentagram, Unilever, Lakestar, Almaz Capital, BBC, Al Jazeera gibi kendi alanında lider çok sayıda şirketin üst düzey temsilcileri yer alıyor.

Geleceğe yön veriyor

Webit 2013’te telekomünikasyonun geleceği, akıllı evler, internet bağlantısı sunan ve kendi kendine giden otomobiller, büyük veri,

bulut bilişim ve dijital para biriminin bilgi ekonomisindeki yeri gibi sektörel dinamikleri değiştiren konular ele alınacak. Webit Kongresi’nin kurucusu ve Başkanı Plamen Russev, kongreyle ilgili olarak “Dijital pazarlama ve teknoloji ekosistemleri, telekom sektörü, yatırımcılar, girişimciler ile startup şirketlerin en parlak önderlerinin bir araya geldiği bu kapsamlı etkinlik iş dünyasını heyecanlandırıyor. Webit 2013 kongresi sektörlerin geleceğine yön verecek yeni uygulama ve teknolojilerin gelişmesi için ekosistemin tüm paydaşlarını buluşturan mükemmel bir yaratıcılık potası oluşturuyor” değerlendirmesini yaptı.

Russev, etkinliğin ikinci gününde yapacağı konuşmada ise Kanada’da geliştirilen “telepatik kontrol” sistemlerinin tanıtılacağı bir “beyinbilgisayar arayüzü” deneyine katılacak. Eşyaların düşünce gücüyle kumanda edilmesini sağlayacak teknolojilerin demosu niteliğindeki gösteri, Webit 2013’in yenilikçi ve özgün yaklaşımlardan birini oluşturuyor.

6 ana etkinlik olacak

Kongrede 6 ana etkinlik yer alacak. Kendi alanında dünyanın en büyük etkinliği olan Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı’nı 3 bin 500 katılımcı dinleyecek. Konferansta dijital pazarlama ve reklamcılık, mobil trendler, sosyal medya, sektörel inovasyonlar ve dijital evrenin geleceği masaya yatırılacak.

Destek arayan girişimciye fırsat

GLOBAL Webit Kongresi İdari Direktörü Aniela Russeva, Webit 2013’te somut iş fırsatları sunmayı hedeflediklerini anlattı. Aniela Russeva, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Webit’i Afrika, Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Afrika’dan gelen dijital pazarlama, teknoloji, telekom ve e-ticaret şirketleri arasında başarılı iş ilişkileri kurulmasını sağlayan dünyanın en büyük platformlarından birine dönüştürmeye kararlıyız. Webit sadece bir pazarlama kongresi değil. Aynı zamanda geleceğe yönelik teknolojilerle yeni dünyaların kurulmasına öncülük eden katma değerli bir global etkinlik. Webit kârlı yaratıcılığın tüm alanlarına dinamizm katacak.”

Mars’a insan göndermek isteyen Hollandalı geliyor

WEBİT 2013’ün konuşmacıları arasında 2023 yılında Mars’a insan göndermeyi amaçlayan Mars One projesinin lideri Hollandalı girişimci Bas Lansdorp; IBM Ekosistem, Bağımsız Yazılım Geliştiriciler ve Girişimcilik Başkan Yardımcısı Sandy Carter; Yandex Ürün Pazarlama Direktörü Andrey Sebrant, Akbank Direkt Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz, Nokia Dijital Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlaması ve CRM Global Başkan Yardımcısı Chris Schaumann, Acer Group E-İletişim ve E-Teknoloji Direktörü Roberto Mainardi gibi isimler yer alıyor.

Haberin Devamı