Gazete Vatan Logo

Teknolojide son trendler Compex’te sergileniyor

Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen Compex Uluslararası Bilgisayar Fuarı dün açıldı

300’ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katıldığı, 16 Aralık’a kadar açık kalacak fuarı 100 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor

BU yıl 32’ncisi yapılan Compex Uluslararası Bilgisayar Fuarı kapılarını teknolojiseverlere açtı. 100 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği fuarda 300’ün üzerinde yerli ve yabancı firma son teknoloji ürünlerini sergiliyor. Rönesans Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar, 16 Aralık’a kadar 11:00-19:00 saatleri arasında gezilebilecek. Fuara giriş için ücret alınmıyor.

Compex 2007’nin açılışını Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Media Markt Genel Müdürü Mustafa Altındağ, INTEL Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Tolgar Elverici ile Rönesans Fuarcılık Başkanı H. İsmet Göksel yaptı. Göksel, Compex’e katılan firmaların teknolojilerini çok geniş kitlelerle buluşturup ürünlerini tanıtma imkanına sahip olduğunu belirterek, “Firmalar ticaret hacimlerini fuar kanalıyla artırabiliyor. Son kullanıcı ve satın alma motivasyonundaki kişilere ulaşma açısından fuar önemli görev üstleniyor” dedi.

Telekom’dan 18 kat hızlı internet

COMPEX’İN ana sponsoru Türk Telekom, Ocak 2008’de pazara sunacağı VDSL2 hızlı interneti tanıttı. Hızlı internet, ilk etapta 30 megabit hızla pazara sunulacak ve 100 bin kişiye ulaşacak. İkinci etapta ise hız hali hazırda kullanılan ADSL’ye göre 18 kat artacak. Fuarda netten televizyon izlenebilecek IPTV ve ev telefonundan görüntülü konuşma sağlayan sistemler de tanıtıldı.

Kol saati cep DRV standında

DRV Mobile, Türkiye’de bir ilk’e imza atmak için kolları sıvadı. Dervişoğlu Şirketler Grubu şirketlerinden olan DRV Mobile, kol saati görünümünde ve bluetooth kulaklığı olan dokunmatik ekranlı cep telefonu R007’yi Compex’te tanıttı.

Bu dizüstü 799 gram

Compex’Te tanıtılan Toshiba’nın yeni dizüstü bilgisayarı portgage R500 12.5 saat batarya ömrü ve 799 gram ağırlığıyla ziyaretcilerin en çok ilgisini çeken ürünlerden biri oldu. Ürünün son kullanıcı fiyatı 5 bin YTL.

Daewoo Türkiye’ye fuarla girdi

DAEWOO Electronics, Türkiye lansmanını Compex’te yaptı. Buzdolabından dizüstü bilgisayara geniş bir ürün gamıyla pazara giren firma, konseptini D-shop adını verdiği mağazalarla tanıtacak.

Daewoo Electronics Türkiye Distribütörü Demaks Elektronik Genel Müdürü Murat Gelgeç, ilk yıl için 50 mağaza, 35 trilyon YTL ciroya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.




Haberin Devamı