Gazete Vatan Logo

Teknolojide KDV yok, dolar sabit, indirim bol!

Teknoloji meraklıları için birbirinden cazip kampanyalar...

Televizyondan bilgisayara, cep telefonundan fotoğraf makinasına kadar teknolojik ürünlerinizi yenilemeyi düşünüyorsanız birçok kampanya sizi bekliyor. Teknoloji marketleri ve teknoloji devleri ya yüzde 18 KDV’yi almıyor ya yüzde 25 indirim yapıyor ya da alınan ürünün yanında hediye veriyor. Bazı bilgisayar markaları ise son günlerde başını alıp giden ve 1.85 TL’yi gören doları 1.39 TL gibi oldukça cazip rakamlarda sabitliyor.

Televizyondan bilgisayara, cep telefonundan fotoğraf makinasına kadar teknolojik ürünlerinizi yenilemeyi düşünüyorsanız birçok kampanya sizi bekliyor. Özellikle bilgisayar ve televizyonlarda ciddi indirim kampanyaları var. Teknoloji marketleri ve teknoloji devleri ya yüzde 18 KDV’yi almıyor ya yüzde 25 indirim yapıyor ya da alınan ürünün yanında hediye veriyor. Bazı bilgisayar markaları ise son günlerde başını alıp giden ve 1.85 TL’yi gören doları 1.39 TL gibi oldukça cazip rakamlarda sabitliyor. Peki kim hangi fırsatı sunuyor?

Darty, bugün sona erecek kampanyasında yüzde 18 KDV indirimi yapıyor. Kampanya dahilinde; HP Compaq LM468EA CQ56 -230 ST notebook 699 TL yerine 592.40 TL’den, HP C200 Fotoğraf Makinesi hediyeli HP QD459EA masaüstü bilgisayar 1.529 TL yerine 1.295,76 TL’den satışa sunulacak. Darty’nin tüm fotoğraf makinesi, kamera ve mp3 çalarlarda uygulayacağı yüzde 18 KDV indiriminde ise Nikon D3100 18-55 VR DSLR dijital fotoğraf makinesi 1.699 TL yerine 1.440 TL’den, Philips SA3RGA02K 2 GB FM MP3 çalar 82 TL yerine 69 TL’den satılacak.

Bimeks’te notebook ve televizyonlarda 30 Eylül’e kadar yüzde 18 KDV kadar indirim var. Bimeks ayrıca müşterilerini Samsung Galaxy Tab 10.1 inç yeni tablet bilgisayarını Turkcell internet seçenekleriyle birlikte sunuyor. Tableti 1.399 liraya 30 Eylül’e kadar almak mümkün.

Dolar 1.39 TL’ye sabitlendi

Vatan Bilgisayar’da yüzde 25 indirim var. Bu çerçevede Nokia C7 978 TL yerine 699 TL, Panasonic TX-L37E30E LCD televizyon 1.798 TL yerine 1.349 TL, Samsung UE2D5500 LED televizyon 1.648 TL yerine 1.236 TL.

Gold Bilgisayar, notebook’larda yüzde 18 indirim yaparken Bonus kartlılara Ocak 2012’den itibaren ödeme imkanı sunuyor. Kampanya çerçevesinde 515 TL ile 1.469 TL arasında değişen fiyatlarda dizüstü bilgisayar almak mümkün... Teknosa’da Acer notebook’larda 30 Eylül’e kadar yüzde 25 indirim var. Samsung televizyon alanlara ise 22D5003 LED televizyon 220 TL indirimli sunuluyor.

Casper doları 1.39 TL’ye sabitledi. Nirvana Okyanus Mavisi serisinden 4 modeli 1.032 ile 1.770 TL arasında değişen fiyatlara alabilirsiniz.

Exper’de de World Card ile notebook alanlara 3 ay ertelemeli 9 taksit fırsatı veriyor. Kampanya çerçevesinde 2. nesil Intel Core işlemcili masaüstü bilgisayarlar 799, dizüstü bilgisayarlar ise 1.098 TL’den başlayan fiyatlarla tüketicileri bekliyor. Grundig de inci beyazı mini notebook’ların fiyatını 564 TL’den 449 TL’ye indirdi. Kampanya çerçevesinde 30 Eylül’e kadar Arçelik ve Beko yetkili satıcılarından Parolu Kart kullananlar bu indirimden yararlanabilecek.

Electro World ‘Fiyatları kırıyoruz’ dedi 1 haftada satışlarını yüzde 100 artırdı

ELECTRO World çalışanlarının yer aldığı reklam filminde “Fiyatları kırıyoruz” sloganıyla yola çıkan Electro World, satışlarını 1 haftada yüzde 100’ün üzerinde artırdı. Electro World Türkiye Genel Müdürü Bahadır Özbek, “Electro World’ün ‘Herkes dilediğini alabilsin diye fiyatları çılgınca kırıyoruz’ vaadinin işlendiği kampanya, ‘Bir gün değil, her gün düşük fiyat’ sloganıyla destekleniyor. Müşterilerimizi içtenlikle gülümseten ve Electro World’ün düşük fiyat garantisinin anlatıldığı böylesi güçlü bir kampanyayı başlatmış olmaktan mutluyuz. Reklam filmi ile desteklenen satış kampanyasıyla birlikte Türkiye çapında satışlarımız yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi. Ziyaretçi sayımız ise yüzde 30’a yakın arttı. Müşterilerimizi içtenlikle gülümseten ve Electro World’ün düşük fiyat garantisinin anlatıldığı böylesi fayda sağlayan güçlü bir kampanyayı başlatmış olmaktan mutluyuz. Zira kısa vadede alınan sonuçlarda kampanyanın başarısını net biçimde kanıtlıyor” açıklamasını yaptı.

Hızlı ve istikrarlı büyüme hedeflediklerini koruduklarını ifade eden ve Mayıs 2012 sonuna kadar Türkiye çapında 40 mağazaya ulaşacaklarını belirten Özbek, Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her yerindeki değerli müşterilerini, en düşük fiyat garantisiyle ve Electro World’ün fark yaratan samimi hizmet kalitesiyle buluşturmak için çalışmalarına devam ettiklerini de vurguladı.

Ford SYNC acil yardım çağrısını kendi yapıyor

Ford, geliştirdiği Ford SYNC ile güvenliğinizi ve iletişiminizi üst bir noktaya taşımayı vaat ediyor. Bildik sesli komutların ötesinde internete bağlanmaktan acil yardım çağrısında bulunmaya kadar özellikler sunan Ford SYNCTM, CeBIT fuarında Ford standında olacak. SYNC sistemi ile bir otomobildeki neredeyse tüm kumandaları sesli komut sistemine entegre eden Ford, sürücü ve yolcuların otomobile hükmedebilmelerini sağlıyor.

Ford SYNC, otomobilin kaza yapması durumunda bulunduğu ülke ve konum fark etmeksizin kendi kendine acil yardım çağrısı yapıyor. Emergency Assistance, kaza anında havayastığından birinin açılması veya acil yakıt kesme sisteminin devreye girmesiyle aktif hale gelerek GPS ünitesinin harita bilgileri yardımıyla araç sahibinin cep telefonu üzerinden bulunduğu bölgedeki acil yardım numarasını arayarak ilgili bölgenin dilinde kazayı bildirip, yardım çağrısında bulunuyor. Benzer sistemlerden farklı olarak aracın kendisinin direkt olarak ilgili merciye başvurması, otomotivde bir ilk niteliği taşıyor.

AOC ekranı iyice inceltti

AOC’UN yeni modeli i2353Fh, inceliğiyle dikkat çekiyor. LED arka aydınlatma, alüminyum arka kısım, yenilikçi IPS panel teknolojisi ve iki HDMI bağlantı noktası, ürünün özellikleri arasında. Yenilikçi 58.4 cm/23Full HD düz ekran hem ev kullanıcılarına hem de profesyonel kullanıcılara hitap ediyor ve gücünü oyunlarda ve ofis uygulamalarında eşit şekilde ortaya koyuyor. 9.6 mm inceliğindeki profil, yenilikçi bir panel biçimi ve monitörün elektronik bileşenlerden ayrılması ile elde edilmiş.

Türkiye’nin ilk 3 boyutlu telefonu Vodafone’da

Vodafone aboneleri LG Optimus 3D’ye CepNet veya 1 GB’lık mobil internet paketlerinden birini tercih ederek, 24 ay kullanım karşılığında sahip olabiliyor. LG Optimus 3D, CepNet paketini tercih eden abonelere ayda 69 TL’ye, 1GB Mobil internet paketini tercih edenlere ise ayda 81 TL’ye sunuluyor. Kampanyaya katılan Vodafone aboneleri, kendilerine en uygun olan faturalı tarifeyi seçebiliyor ve kampanya süresince herhangi bir kısıtlama olmaksızın seçtikleri tarifeyi değiştirebiliyorlar. LG Optimus 3D; 3D stereoscopic ekranı ve 3D arayüzü sayesinde kullanıcıları gözlüksüz 3D keyfi ile buluşturuyor.

En hızlı Vodem Türkiye’de

Bu arada Vodafone Türkiye, Huawei ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde, dünyanın en hızlı internete bağlanan vodemi HiLink E351’i kullanıcılarının beğenisine sunuyor. Vodafone Türkiye, 15 saniye gibi çok kısa bir sürede internete bağlanabilen HiLink Vodem’in dünya lansmanını ilk kez Türkiye’de yapıyor. İlk kez Türkiye’de kullanıcılarla buluşan ürün, dünya ülkelerinde Türkiye lansmanından sonra satışa sunuluyor olacak.

Sabit hatlarda olduğu gibi, USB’ye bağlanmasının ardından 15 saniye gibi çok kısa bir süre içinde internete erişim sağlayan HiLink E351, internete bağlanırken söz konusu olabilecek çevirme, sürücü yükleme ya da manual konfigürasyon gibi tüm işlemleri ortadan kaldırıyor. Yüksek erişim hızı haricinde kullanım anlamında da büyük kolaylık sağlayan HiLink E351, Türkiye’deki mobil internet kullanıcılarının hayatını kolaylaştırıyor. Piyasada bulunan benzerlerine oranla yüzde 75 oranında hızlı bağlantı sağlıyor.

Dünyanın tek çift sim kartlı Wi-Fi telefonu

GENERAL Mobile, dünyanın tek çift sim kartlı Wi-Fi telefonu General Mobile DST Q4’ü “KDV Bizden” kampanyasıyla 269 TL tavsiye edilen perakende fiyatıyla sunuyor. Uzun pil ömrüyle de dikkat çeken General Mobile DST Q4, aynı anda hem çift sim kart kullanma hem de Wi-Fi desteği sayesinde internete bağlanma avantajı sağlıyor.

Tek telefon içerisinde iki telefon hattı da aktif olarak çalışır durumda bekliyor, arama yapabiliyor ve çağrı alabiliyor. “Dual-SIM dual-standby” ismi verilen bu teknoloji dünyada yalnızca General Mobile DST Q4’de bulunuyor.

Symbian Anna güncellemesi kullanıcılarla buluşuyor

NOKIA, Symbian işletim sistemli akıllı telefonları için uzun süredir beklenen Symbian Anna yazılım güncellemesini Türkiye pazarına sunuyor. Symbian Anna yepyeni kullanıcı deneyiminin yanı sıra geliştirilmiş özelliklerden yararlanmayı mümkün kılıyor. Symbian Anna’yı bilgisayar bağlantısıyla Ovi Suite’in son versiyonu kullanılarak ya da doğrudan akıllı telefonlara indirmek mümkün. Symbian Anna Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 ve Nokia E7 modellerinin sunduğu kullanıcı deneyimini büyük ölçüde geliştiriyor.

Symbian Anna Nokia akıllı telefonlarına yeni kullanıcı arayüzü, dik konumda kullanılabilen sanal Q klavye, bölünmüş ekranda (split-screen) mesajlaşma, geliştirilmiş Haritalar, tarayıcı ve güvenlik özellikleri gibi pek çok yenilik getiriyor. Symbian Anna’yı bilgisayar bağlantısıyla Ovi Suite’in son versiyonu kullanılarak ya da doğrudan akıllı telefonlara indirmek mümkün.

Adobe’un iki yeni sürümü tek pakette

ADOBE, Windows ve Mac kullanıcıları için, ödüllü ve en çok satan fotoğraf ve video düzenleme yazılımının en yeni sürümü Adobe Photoshop Elements 10 ve Adobe Premiere Elements 10’u tek pakette piyasaya sunacağını açıkladı. Ayrı ayrı yazılımlar olarak da kullanıcılara sunulan yazılım paketi, fotoğraf ve videoların yaşamınıza kattığı anlamı yeniden tanımlıyor. Adobe Photoshop Elements 10 ve Adobe Premiere Elements 10, tablet cihazlar ve Photoshop Elements arasında etkileşim olanakları sağlayan API yazılımları ile tablet ve mobil uygulamalar oluşturmak için geliştiricilere olanak sağlıyor.

Yealink ile ofisler renkleniyor

IP telefon üreticisi Yealink, yeni renkli ekran masaüstü IP telefonları pazara sundu. Elkotek Mühendislik güvencesiyle Türkiye pazarına sunulan renkli ekran ve gigabit ethernet portlu ürün, 4.3 inç LCD ekrana sahip. 2 port gigabit ethernet desteği sunan SIP tabanlı ürün, HD ses kalitesi garanti ediyor.

Yeteneğinizle bir köy okulu açılışına ortak olun

SAMSUNG, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) tarafından yürütülen Yaşasın Okulumuz projesine desteğini, onardığı okullara yenilerini ekleyerek sürdürüyor. TOÇEV ile birlikte bu yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da 3 ilde 3 köy okulu daha onaran Samsung, online bir kampanya ile tüketicileri de okul açılışına dahil edecek. Kampanya ile köy okulu açılışının heyecanına ortak olmak isteyen, müzik, resim, el işi, seramik, maket, satranç, fotoğraf, oyun ve benzeri konularda okulda öğrenciler ile grup veya atölye çalışması yapabilecek “yetenekli” gönüllülerin bulunması amaçlanıyor. Gönüllüler, 19 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında, www.samsung.com/tr/yasasinokulumuz< http://www.samsung.com/tr/yasasinokulumuz> sitesine, yeteneklerini anlatan kısa bir metni, video’yu veya fotoğraflarını ekleyerek başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Jüri değerlendirmesinin ardından seçilecek 5 kişi, Samsung’un davetlisi olarak katılacakları açılış töreni öncesinde çocuklarla birlikte atölye çalışması yapabilecek, ve törende de çalışmaları beraber sergileme imkanı bulacaklar.

HTC Salsa, Avea ile geliyor

3G destekli HTC Salsa, Avea müşterileri ile buluşuyor. HTC Salsa, Facebook’un kilit uygulamalarına tek dokunuşla erişim sağlayan, HTC Sense deneyimine entegre, özel bir tuşa sahip. HTC Salsa ile kullanıcılar, tuşa tek dokunuşla durumlarını güncelleyebilme, fotoğraf yükleyebilme, web sitesi paylaşabilme, dinledikleri parçaları gönderebilme, bulundukları yeri işaretleyebilme rahatlığını elde ediyor. Android Gingerbread 2.3.3 işletim sistemi ile mobil kullanıcılara hızlı ve yüksek performanslı bir akıllı telefon deneyimi sunuyor. Fiyatı KDV dahil 999 TL olan HTC Salsa’yı tercih eden Avealılar; 30 gün 1 GB’lık internet paketine ücretsiz sahip oluyor.

2 cm’den net çekim yaptırıyor

CASIO, Exilim serisinin yeni üyesi Z3000’i Türkiye’de satışa sundu. Yıldız Bilişim Grubu şirketlerinden MersaSistem distribütörlüğünde Türkiye pazarına sunulan ürün, 22.6 mm’lik ince kompakt gövdesiyle kullanıcısına taşıma kolaylığı sunuyor. 16.1 megapiksel çözünürlüğe sahip ürün, 3.2 inç LCD dokunmatik ekranıyla, fotoğraf çekme alışkanlıklarını değiştirme iddiasını taşıyor. Tuş karmaşasını dokunmatik ekranıyla ortadan kaldıran Casio, deklanşör kullanımını fotoğraf severlerin inisiyatifine bırakarak, dilediklerinde ekran üzerinden çekim imkanı tanıyor. 2 cm mesafeden makro çekim gerçekleştirebilen yeni ürün, tam şarjla 560 kare fotoğraf çekebiliyor. Fiyatı, KDV dahil 529 TL.

Bu fare sizden ayrılmayacak!

VERBATİM, seyahat etmek zorunda olan bilgisayar kullanıcıları için Go Mini Optic Travel Mice’ı sunuyor. Siyah, pembe, volkanik turuncu ve Karayip mavisi seçenekleriyle sunulan fareler, 44 gram ağırlığında ve bir cebe ya da laptop çantasına kolayca sığacak biçimde tasarlanmış. Hem sağ hem de sol el ile kullanılabiliyor. Geri çekilebilen USB kablosu ve portatif tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu mini fareyi uçakta veya arabada USB portunuza takıp kullanabilirsiniz.

Fotoğraflar ‘retro’ oluyor

CANON’UN dokunmatik ekranlı yeni ürünü IXUS 310 HS, paslanmaz çelik gövdesinde üstün düşük ışık performansını, Full HD video çekme becerisini ve manuel fotoğraflama kontrollerini birleştiriyor. IXUS 310 HS sahipleri, stereo sesli Full HD video kaydı yapabilme özelliği sayesinde, özel bir anın heyecanını üstün kalitede yakalayabiliyor. Çekimde devreye giren Akıllı Otomatik mod, fotoğraf makinesi ayarlarını çekim koşullarına ve sahneye göre optimize ederek ek destek sağlıyor. Yeni Oyuncak Kamera Efekti görüntülere iğne delikli kameradan alınan retro fotoğraf etkisi veriyor.

Haberin Devamı