Gazete Vatan Logo

Teknolojide ‘ucuzluk bayramı’nı kaçırmayın

Önde gelen teknoloji marketlerinden çifte bayram fırsatı

Electro World, Bimeks, Vatan Bilgisayar ve Gold gibi sektörün önde gelen teknoloji marketleri bayrama özel indirimlerle tüketiciye çifte bayram fırsatı sunuyor. Ancak bazı marketlerde yüzde 60’ı bulan indirim fırsatını kullanmak için son gün 30 Kasım, yani bugün...

Bugün Kurban Bayramı’nın ve dolayısıyla tatilin son günü... Eğer televizyondan bilgisayara, cep telefonundan DVD’ye teknolojinizi yenilemek istiyorsanız teknoloji marketlerinin bayram kampanyalarını değerlendirebilirsiniz... Electro World, Bimeks, Vatan Bilgisayar ve Gold gibi sektörün önde gelen markaları bayrama özel indirimlerle tüketiciye çifte bayram fırsatı sunuyor. Ancak bazı tekno marketlerde indirim fırsatını kullanmak için son gün 30 Kasım, yani bugün...

Peki hangi market hangi kampanyalarla tüketiciyle buluşuyor? Türkiye genelindeki 10 mağazası ile hizmet Electro World, Kurban Bayramı kampanyasını 26 Kasım’da başlattı. Bugün bitecek kampanya kapsamında tüm televizyonlar Worldcard’a özel yüzde 18 indirim ve 5 taksit ya da tüm kredi kartlarına yüzde 10 indirim ve 12 taksit seçeneğiyle satışa sunuluyor. Örneğin Toshiba 32 AV605D LCD TV 969 TL yerine 779 TL, LG 42 LH2000 LCD TV ise 1399 TL’den satılıyor.

Bimeks’te de 3 Aralık’a kadar devam edecek büyük bayram indirimi var. Kampanya kapsamında bilgisayardan televizyona, yazıcıdan kameraya daha birçok üründe yüzde 60’a varan indirimler söz konusu... Örneğin Olympus X-21 dijital fotoğraf makinesinin fiyatı 226 TL’den 167 TL’ye indi. Grundig 32 inç LCD TV’yi 845 TL yerine 717 TL ödeyerek alabilirsiniz. Bilgisayara ihtiyacınız varsa Lenovo notebook’u 999 dolar yerine 799 dolara, LG netbook’u ise 349 dolar yerine 299 dolara almak mümkün. Bimeks’te televizyonlarda yüzde 5, bilgisayarlarda da yüzde 5 indirim ve yüzde 15 hediye çeki gibi fırsatlar da sunuluyor.

Vatan Bilgisayar mağazalarında bayramda tüm ürünlerde World’e özel 5 taksit ve yüzde 18 KDV kadar indirim kampanyası tüketicileri bekliyor. Gold Bilgisayar’da da tüm televizyonlarda yüzde 18, bilgisayar, fotoğraf makinası, kamera, yazıcı gibi birçok üründe de yüzde 10 indirim yapılıyor.

Olympus Pen ile yenilenin

OLYMPUS’UN PEN serisinin ilk dijital modeli E-P1, fotoğraf tutkunlarına fotoğraf makinelerini yenilemeleri için fırsat sunuyor. E-P1 görüntü sabitleme, toz azaltma, değiştirilebilir aydınlık lensler gibi özelliklere sahip. Ayrıca akıllı i-Auto seçeneği, makinenin portre, manzara, gece gibi en sık karşılaşılan 6 sahneye göre otomatik olarak ayar yapmasını sağlıyor.

Pioneer’ın navigasyon sisteminde 44 ülke var

PIONEER’IN navigasyon cihazı NavGate AVIC-F910BT, hafızasında Avrupa haritasını; 44 ülke ve 9 milyon 175 bin km yol bilgisini, 1.7 milyon ilgi noktasıyla 2 binden fazla 3 boyutlu yer işaretini, sesli yönlendirmeyi ve trafik mesaj servisini barındırıyor. Fiyatı 2 bin 869 TL.

Samsung’un en yeni akıllı cep’i Aralık’ta geliyor

SAMSUNG, Android işletim sistemi ile çalışan akıllı telefonu “I5700 Galaxy Spica”yı satışa sundu. Android işletim sistemili telefonlarda DivX destekleyen ilk telefon olan cihaz, daha üstün ses kalitesi sunan DNSe 2.0 donanımı ve 3.5 mm kulaklık girişi, 3 megapiksel kamerası ile birçok multimedya özelliğini birarada sunuyor. Cihaz, Aralık’ta Türkiye’de satışa sunulacak.

Yalçınlar, Leica’yı Almanya fiyatıyla Türkiye’de satacak

LENS ve fotoğraf makineleri üreten ve dünyanın önde gelen markalarından olan Alman Leica, artık Yalçınlar’ın distribütörlüğünde Türkiye’de tüketicilerle buluşacak. Yalçınlar, Leica’nın Türkiye fiyatlarını ÖTV ve KDV’ye rağmen Almanya’daki fiyatlar seviyesinde tutacak. Yalçınlar, 4 yeni modeli çok yakında tüketiciye sunacak.

Navigator ailesi genişledi

GENIUS’IN Navigator serisine iki yeni üye katıldı. Navigator 320 ile ergonomi ile işlevselliğin bir arada sunulduğu Navigator 220 optik fareler teknik özellikleriyle dikkat çekiyor. Bilgisayara USB arabiriminden bağlanan Navigator 220 ve Navigator 320’yi hem sağ hem sol elle kullanmak mümkün.

LG’den dünyanın ilk çerçevesiz televizyon serisi

LG Electronics’in geliştirdiği dünyanın ilk çerçevesiz LED LCD TV serisi tanıtıldı. SL9000’de eşsiz bir sinema deneyimi için ekranla çerçevenin arasındaki boşluğu ortadan kaldıran laminasyon kaplama kullanılıyor. SL9000’in tamamen düz yüzeyini kaplayan özel lamine tabaka, ekranla çerçeve arasındaki hattı ortadan kaldırırken yansımayı da büyük ölçüde azaltıyor. Yalnızca 2.9 cm inceliğe sahip olan SL9000’in dijital içerikli cihazlara kablosuz bağlanabilme özelliği de bulunuyor.

‘Telekomünikasyon oscarı’nı Ciliv aldı

TURKCELL Genel Müdürü Süreyya Ciliv’e “Dünya İletişim Ödülleri-World Communication Awards 2009 (WCA)” töreninde “Yılın CEO’su” ödülü verildi. Bu yıl ilk kez verilen ödüle Ciliv’in, Türkiye’deki iletişim ve teknoloji sektörünün gelişmesine yaptığı katkı, grup çalışanlarını yenilikçiliğe yönlendirmesi ve başarılı çalışmaları dolayısıyla layık görüldüğü belirtildi. Ciliv, “Devlet bursuyla okumuş, yatılı okumuş, çok çalışmış bir Türk vatandaşı olarak dünyada kendi konumuzda birinci olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Kont Bilişim 1 milyar dolar ciro hedefliyor

ACER, Dell, Brother, Gigabyte, MSI, Samsung gibi markaların perakende ve toptancı kanalında dağıtımını yapan, aynı zamanda ürünlerin montajını da yapan Kont Bilişim Grubu, 2012’de 1 milyar dolar ciro yapan, Ortadoğu ve Avrupa’nın merkezinde bilişim-lojistik merkezi olarak faaliyet gösteren uluslararası bir firma haline gelmeyi hedefliyor. 2008’de 305 milyon dolar ciro yapan grup, bu yılı pazardaki yüzde 20 daralmaya rağmen 300 milyon dolarlık ciro ile kapatmayı öngörüyor. Kont Bilişim Grubu Genel Müdürü Okay Nasır, “Büyümeyi hedeflerken sektörün farklı alanlarında da var olmayı amaçlıyoruz. Yeni markaları da portföyümüze eklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

e-bebek krize rağmen satışlarını % 30 artırdı

E-TİCARET sitesini mağazacılığa da taşıyan e-bebek, 15 binin üzerinde ürün seçeneğiyle büyüyor. 2008 cirosu 15 milyon TL olan e-bebek.com’un 2009 ciro hedefi 29 milyon TL. Ayda 222 bin ziyaretçi tarafından 1.6 milyon kez tıklanan e-bebek’in Genel Müdürü Halil Erdoğmuş, kriz ortamında satışlarını yüzde 30 artırdıklarını söyledi. İnternetten 1 yılda 200 binin üzerinde ürün sattıklarını anlatan Erdoğmuş, bebek.com ile birlikte 280 binin üzerinde üyeye ulaştıklarını kaydetti.

Haberin Devamı