Gazete Vatan Logo

Teknoloji dünyası Berlin’de şov yaptı

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, 5 Eylül’de kapılarını açtı. Fuarda cep telefonlarından kavisli ve 4K TV’ye beyaz eşyadan akıllı saatlere birçok yeni ürün görücüye çıktı

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA, 5 Eylül’de kapılarını ziyaretçilere açtı. 10 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek olan fuarda Sony’den Toshiba’ya, Lenovo’dan Asus’a, Acer’dan Nokia’ya, Philips’ten Huawei’ye dünyanın en büyük teknoloji şirketleri yeni ürünlerini sergiledi. Cep telefonlarından kavisli ve 4K televizyonlara, beyaz eşyadan akıllı saat gibi giyilebilir teknolojik ürünlere kadar yüzlerce ürün ilk kez fuarda görücüye çıktı.

Ağrıyı geçiren cihaz

Berlin’de yaklaşık 150 bin metrekarelik alanda 90’ıncı kez düzenlenen IFA, 1.538 şirkete yeni ürünlerini tanıtma imkanı sunuyor. Türkiye’den ise Beko ve Vestel’in de aralarında olduğu 22 şirket boy gösteriyor.

Fuarda özellikle akıllı saatler, 3 boyutlu optik cihazlar ve kavisli televizyonlar ön plana çıkarken yeni nesil cihaz ve uygulamalarla akıllı beyaz eşyalar da dikkat çekiyor.

Örneğin Philips’in geliştirdiği Tens Relief adlı cihaz kas ve baş ağrılarını geçiriyor. Electrolux’ün Herb Garden adını verdiği cihaz, meyve ve sebze yetiştirmek için uygun iklimi sağlıyor. Bosch’un Home Connect adlı uygulaması aynı markanın olmayan ürünleri bile cep telefonu veya tabletle kontrol imkanı sunuyor.

Haberin Devamı

En yeniler burada

Dyson’un seneye piyasaya çıkarmaya hazırlandığı yeni temizlik robotu 360 Eye ise kameralar sayesinde etrafını 360 derece görüyor. Sizler için IFA’da öne çıkan ürünleri ve özelliklerini inceledik...

Asus’un gözdesi ZenWatch

ASUS’UN ilk giyilebilir cihazı ZenWatch, Android Wear işletim sistemiyle çalışıyor ve ASUS ZenUI kullanıcı arayüzünün bu ürüne özel bir versiyonunu içeriyor. Android 4.3 ve daha üst sürümlerle çalışan tüm akıllı telefonlarla uyumlu ASUS ZenWatch, kullanıcıların gelen aramalar, mesajlar, bildirimler ve diğer önemli bilgileri telefonlarını ceplerinden ya da çantalarından çıkarmadan rahatlıkla görüntüleyebilmelerini sağlayan bir ekrana sahip.

Erişilebilir fiyata Lumia

MİCROSOFT, en yeni Windows Phone 8.1 işletim sistemi kullanılan Nokia Lumia 830, Lumia 735 ve Lumia 730 akıllı telefonlarını tanıttı. Yeni cihazlar, piyasanın en iyi kamera teknolojisini erişilebilir fiyat aralıklarında sunuyor. İnce tasarımıyla Lumia 830, optik görüntü sabitleme ve PureView görüntü teknolojisi gibi öncü teknolojileri daha fazla kullanıcıyla buluşturan hesaplı bir amiral telefon. Geniş açılı, önden çekim yapabilen kameraları, uygun fiyatı, ince ve kompakt stiliyle Lumia 730 ve Lumia 735, adeta Skype görüşmeleri yapmak ve selfie çekmek için üretilmiş.

Haberin Devamı

Cep teknolojisini 5 parmak dokunuşuna taşıdı

HUAWEI, fuarda yeni Ascend Mate7 ve Ascend G7 akıllı telefonlarını tanıttı. 6 inçlik ekran, şık tasarım, güçlü işlemci, 4G desteği, 4100 mAh batarya, 5 kişiye kadar tanınan parmak izi teknolojisi Huawei Mate7’de buluştu. Markanın tanıttığı diğer ürün Ascend G7 ise güçlü bataryası, şık tasarımı ve metal gövdesiyle dikkat çekiyor. Ascend Mate7, 6 inç Full HD çözünürlüğünde ekrana ve konforlu kullanım imkanı sunan 7.9 milim inceliğinde gövdeye sahip. Ascend Mate7 dünyanın 6 inç ekran boyutuna sahip parmak izini algılayabilen ilk telefonu olarak dikkat çekiyor. Ascend G7, 7.6 milimetre inceliği ve 165 gram ağırlığa sahip...

Haberin Devamı

Toshiba’dan yaşam kalitesi

TOSHİBA, Berlin’de yeni teknoloji konsepti Lifenology ile daha iyi bir gelecek vizyonunu açıkladı. Toshiba, fuarda ayrıca 2015’te Avrupa’da satışa sunulacak yeni Ultra HD 4K TV’sinin prototipini sundu. Ultra HD çözünürlüklü ekranı Toshiba’nın yenileri CEVO Picture ile birleştiren yeni

U serisi olağanüstü netlik, renkler ve derinlik sunuyor. Toshiba’nın kişiselleştirilmiş oto kayıt özelliği MediaGuide Replay, Ultra HD segmentinde bir ilk ve arttırılmış fonksiyonellik sunuyor. Yeni U serisi ayrıca, farklı kaynaklardan Ultra HD içerik görüntülenmesine olanak sağlayan HEVC desteğine sahip.

Televizyonda kavis zamanı

YENİ Sony BRAVIA S9005, 4K görüntü ve surround ses ile farklı bir izleme deneyimi sunuyor. 4K Ultra HD televizyon 65 ve 75 inç boyutunda ince, zarif kıvrıma sahip bir ekran sunuyor. Ekranın kavisi, doğal bir derinlik ve gerçekçilik sağlayarak izleyenleri aksiyonun merkezine çekiyor. Sony’nin yeni geliştirdiği ve ilk kez S9005 ile sunduğu 4.2 kanallı Çok Açılı Canlı Hoparlör sistemi, sol ve sağ ön ve surround kanalları, odaya dikkatlice kontrol edilen açılarda, doğru şekilde yönlendiren ayrı sürücü birimleri kullanıyor.

Haberin Devamı

HTC’den sürpriz model: Desire 820

HTC Desire 816’nın yerini alacak olan HTC Desire 820 IFA’da tanıtıldı. Desire 820, premium görüntüleme deneyimi ve HTC BoomSound özellikleriyle, orta segment akıllı telefonlarda standartları yeniden belirliyor. Desire ailesinin, 4G LTE Cat 4 bağlanabilirliğe sahip, Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisiyle 64-bit çoklu çekirdekli merkezi işlem ünitesini ile biraraya getiren bu yeni üyesi, içeriği istisnai hızlarda ve 5.5 inç ekranı üzerinde yüksek netlik ile sunuyor.

Acer seriyi genişletti

Acer yeni 11.6 inç Aspire Switch 11 ile 2’si 1 Arada serisini genişletiyor. Aspire Switch 10 Serisine ayrıca 10.1 inç Full HD modeli dahil edildi. Çok yönlü Aspire Switch 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarlar dokunma, yazma, görüntüleme ve paylaşma modları arasında kolayca geçiş yapabiliyor. Yeni Aspire Switch 11 serisi 11.6 inç IPS ekran, dayanıklı Corning Gorilla Glass 3, parmak izi önleyici bir kaplama ve hassas bir Chiclet klavye içeriyor. Her iki Switch ürün serisi de daha keskin imajlar ve geniş görüntüleme açıları için IPS ve Zero Air Gap teknolojisine sahip.