Gazete Vatan Logo

Teknoloji devleriyle geleceğe yön verecek

Geleceğe yön veren şirketleri buluşturan Telecom Infra Project Zirvesi’nde Türkiye’yi temsil eden Turkcell, yeni projeler için devlerle iş birliği kararı aldı

Teknoloji devleriyle  geleceğe yön verecek

Türkiye’nin dijital operatörü Turkcell, geleceğe yön veren lider şirketleri buluşturan Telecom Infra Project’e (Telekom Altyapı Projesi-TIP) katıldı. Facebook, Deutsche Telekom, Intel, Nokia ve SK Telekom tarafından kurulan Telecom Infra Project, sektörün dev operatör, tedarikçi altyapı sağlayıcılarını buluşturan mühendislik odaklı bir insiyatif olarak geleneksel ağ kurulumu yaklaşımına alternatifler oluşturmayı hedefliyor. Türkiye’yi temsil eden tek operatör olarak zirvede yer alan Turkcell, Kaliforniya’daki Santa Clara şehrinde gerçekleşen etkinlikte dijital operatöre dönüşüm öyküsünü de anlattı. Turkcell, oluşumun bundan sonraki ayağında topluluğun ortak amacı olan yeni teknolojilerin geliştirilmesi konusunda iş birliği yapacak.

Dijital uçurum kalkacak

TIP’in üyesi olmaktan dolayı çok mutlu ve bu girişimde sektördeki diğer liderlerle birlikte çalışmaya istekli olduklarını söyleyen Turkcell CEO’su Kaan Terzioğlu, “TIP Summit 2017’de Turkcell de dahil olmak üzere bir araya gelen şirketler, telekom ağı altyapısının oluşturulması ve kurulumundaki geleneksel yaklaşımı yeniden değerlendirmek için birlikte çalışacaklar” dedi. TIP’in yürüteceği çalışmalar ile dijital uçurumun ortadan kaldırılacağına inandıklarının altını çizen Terzioğlu, diğer şirketlere de katılma çağrısında bulundu.

Haberin Devamı