Gazete Vatan Logo

Teknoloji devinden açıklama: İflas ettik!

ABD`li teknoloji patronu Bill Gates`in pil teknolojilerini geliştirmek için kurduğu şirketi iflas etti. Oldukça iddialı çalışmalar yürüten Aquion adındaki şirketin, yatırımın yetersizliği yüzünden iflas ettiğini açıkladı.

Teknoloji devinden açıklama: İflas ettik!

Yeni Şafak'ın haberine göre pil teknoloji için kolları sıvayan ve teknoloji patronlarından biri olan Bill Gates, ürün yelpazesi ve pazar payındaki genişliğini ön görerek pil geliştirme çalışmalarına büyük yatırım yaptı. Aquion isimli şirketi uzun süredir gelişmiş pil teknolojileri üzerinde çalışmalar yürüttü. 190 milyon dolardan fazla yatırım alan ve pil teknolojisinde önemli gelişmelere imza atması beklenen şirket iflas ettiğini açıkladı.

Yapılan açıklamanın ardından Aquion CEO'su Scott Pearson iflasın nedeni açıkladı. Pil teknolojisini geliştirmenin oldukça zor olduğunu ifade eden Pearson, sonuca ulaşmak için uzun süreli bir çalışmanın gerektiğini dile getirdi. Ayrıca süre haricinde geliştirilen pil teknolojisinin oldukça pahalı bir sistem olduğunu söylen CEO, oldukça fazla gerektiğini açıkladı.

Şirketin geliştirdiği sodyum iyon teknolojili pil, 5 bin şarj döngüsüne kadar performansını korumaya devam ediyordu. Ayrıca uzun süreli kullanım vadeden pilin güvenlik açısından da gelişmiş olduğu belirtiliyordu. Ne yazık ki tüm bu iyi gidişler şirketi iflas etmekten kurtaramadı ve son dönemlerde mobil cihazların ve elektrikli otomobillerin pil teknolojisine ihtiyacı olduğu dönemde böyle bir haberin gelmesi tabi ki teknoloji takipçilerini üzdü.

Haberin Devamı