Gazete Vatan Logo

Teknoloji ‘cep’te!

Barselona’da geçen hafta yapılan Mobile World Congress 2015’te akıllı cep telefonları ve giyilebilir teknolojiler öne çıktı. Hemen hemen her marka en yeni modellerini tanıttı.

Barselona’da geçen hafta yapılan Mobile World Congress 2015, 200 ülkeden 93 bin ziyaretçi ağırladı. 2 bin şirketin yeni ürünlerini sergilediği kongre, ülke ekonomisine 436 milyon euroluk katkı sağlarken 12 bin 675 kişiye de part-time çalışma imkanı sundu.

Kongrede özellikle akıllı cep telefonları ve giyilebilir teknolojiler öne çıktı. Samsung’dan Microsoft’a, Sony’den HTC’ye, Lenovo’dan Huawei’ye, Acer’dan Alcatel’e dünyanın en büyük üreticileri, en yeni modellerini fuar boyunca tanıttı.

Huawei ve LG’nin akıllı saatleri, HTC’nin sanal gerçeklik gözlüğü, Samsung’un yeni tanıttığı kıvrık ekranlı Galaxy S6 Edge akıllı cep telefonu öne çıkan ürünler olurken HTC’nin tanıttığı “Re Vive” sanal gerçeklik gözlüğü, üzerindeki 70 adet sensör ve 360 derecelik açıyla dikkat çekti. LG’nin 4G bağlantılı, telefon araması yapma özelliğine sahip, bir cep telefonundan bağımsız kendi Android sistemine sahip ilk akıllı saati “Watch Urbane LTE”si öne çıkan yeni ürünler oldu.

Çıkmayan sisteme uyumlu!

MICROSOFT; Lumia 640 and Lumia 640 XL’i tanıttı. İki telefon da daha fazla kişisellik ve üretkenlik sağlayan Windows 10 işletim sistemiyle uyumlu. Windows 10, bu yıl piyasaya sürülecek. Lumia 640’ta 8 MP, Lumia 640 XL’de 13 MP ZEISS lense sahip kamerayla yetersiz aydınlatmalarda bile detaylı fotoğraf çekebilme özelliğine sahip. LED flaş, görüntülü Skype görüşmeleri için ön kamera ve kullanıma hazır Lumia Camera yazılımı bulunuyor.

Haberin Devamı

Tersten konuşturuyor

ALCATEL Onetouch, yeni nesil akıllı telefonu IDOL 3’ü teknoloji tutkunlarının beğenisine sundu. Sınıfının en iyi bileşenleri ve yazılımıyla üretilen IDOL 3 alanında lider tasarımcıların imzasını taşıyor. Dünyada ilk defa karşılıklı yerleştirilen iki JBL hoparlör sayesinde telefonu ters tutarak konuşabilme imkanı sunan IDOL 3’ün 4.7 inç ve 5.5 inç olmak üzere iki modeli var.

Suda çekiyor ortam algılıyor

SUYA dayanıklılık teknolojisini orta segment akıllı telefon kategorisine getiren Sony, Xperia M4 Aqua’yı kullanıcılarıyla buluşturuyor. Kendi segmentinde hiç bir üründe yer almayan iki günlük batarya ömrü ve suya dayanıklılık özelliklerini bir araya getirerek uygun bir fiyatla kullanıcılara sunuluyor. 13 MP arka kamerası, Sony’nin F2.0 geniş diyafram açıklığı ve ISO 3200 hassasiyete sahip Exmor RSÖ mobil sensoru sayesinde en güzel kareleri su altında bile yakalayabiliyor. 52 farklı ortam senaryosunu otomatik algılayarak, fotoğraf çekimini kolaylaştırıyor. Android 5.0 Lollipop işletim sistemiyle kullanıcılarla buluşuyor.

Haberin Devamı

4K video çekiyor

HTC, Barcelona’da en kişisel ve güçlü akıllı telefon HTC One M9’u tanıttı. 3 yıllık bir çalışmanın eseri olan HTC One M9, ödüllü HTC One M7 ve HTC One M8’in en iyi özelliklerini bir araya getiriyor. Yeni HTC Sense 7, konuma göre en yararlı uygulamaları sağlamak üzere ana ekranı yeniden şekillendiriyor. 20 megapiksellik ana kamerası karmaşık ve canlı detayları vurgularken, çizilmelere karşı koruma sağlayan safir cam objektife de sahip. Canlı görüntüler için, kamera filmleri 4K çözünürlükte çekiyor. HTC’nin akıllı bilekliği HTC Grip ise spor ekipmanları markası Under Armour’la birlikte tasarlandı.

Haberin Devamı

Liquid Jade Z: En hafif 5 inç

ACER’IN yeni telefonu Liquid Jade Z, en hafif 5 inç LTE akıllı telefon... 110 gram ağırlığındaki cihaz, özel Read Mode özelliği imaj işleme motorundan gelen mavi ışık emisyonunu ortadan kaldırarak gözleri koruyor. F1.8 açıklığa sahip ses komutlu 13 MP arka kamerası sayesinde, az ışıklı ortamlar dahil olmak üzere her ortamda kusursuz fotoğraflar üretebiliyor.

Acer’ın bütçe dostu cep telefonu 5 MP ön kamera da kullanıcıların en iyi selfieleri çekmelerini sağlıyor. Bu ay 199 eurodan satışa çıkıyor.

Kablosuz şarj edebilirsiniz

BARSELONA’DA tanıtılan Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge, metal ve camın buluşmasından doğmuş... Özellikle Galaxwwy S6 Edge, dünyanın ilk çift kenarlı kavisli ekran teknolojisi sayesinde kullanıcıyı içine alan bir görüntü deneyimi sunuyor. Kablosuz şarj özelliğine yeni standart getiren cihazlar piyasadaki herhangi bir kablosuz şarj yastığı ile şarj edilebiliyor.

Haberin Devamı

Tüm cihazları birleştirdi!

HUAWEI MediaPad X2, 7.28 mm’lik kalınlığıyla dünyanın en ince 7 inç’lik phablet’i olma özelliğine sahip. Telefon, tablet, navigasyon cihazı, taşınabilir batarya, mobil kişisel erişim noktası ve dijital fotoğraf makinesinin birleşimi olan MediaPad X2, eğik tutulduğunda bile ideal görüş sağlıyor. TalkBand B2 ise daha akıllı bir günlük yaşam ve form takip özelliği sunuyor.

Ses dalgalarıyla parmak izi tarıyor

QUALCOMM, yeni nesil LTE ve Wi-Fi çözümleriyle bağlantılı mobil ve ev deneyimleri, ses dalgalarıyla parmak izini 3 boyutlu tarayan yeni 3D parmak izi teknolojisiyle tüketici alışkanlıklarını yeniden tanımlıyor. Snapdragon Sense ID 3D parmak izini tararken ultrason ses dalgalarını kullanıyor ve parmak izinin üç boyutlu olarak haritalanmasını sağlıyor. Bu sayede online cihazların birlikte çalışabilmesi sağlandığı gibi, çoklu kullanıcı adları ve şifrelerin hatırlanma zorluğuna da çözüm getiriliyor.