Gazete Vatan Logo

Teknoloji baharı

Cep telefonundan dizüstü bilgisayara, 4K televizyondan kulaklığa en yeni teknolojiler raflarda yerini aldı. Türkiye’de de satışa çıkan yeni ürünler arasında dünyanın en ince bilgisayarı da var, insanı bir anda farklı dünyalara götüren sanal gerçeklik gözlükleri de

Teknoloji baharı

Elinden her iş geliyor

ASUS; kullanıcıların dizüstü, tablet, çadır ve stant modlarında kullanabilecekleri dönüştürülebilir dizüstü ailesi VivoBook Flip Serisi’nin iki yeni üyesini tanıttı. 13.3 inç TP301 ve 15.6 inç TP501 modellerine 6. nesil Intel Core işlemciler ve NVIDIA GeForce 940M’ye varan ekran kartları güç veriyor. Windows 10 işletim sistemi ile çalışan dizüstülerde USB 3.1 Type-C portu ve 802.11ac Wi-Fi bağlantısı bulunurken 10 saate kadar devam eden pil ömrü gün boyunca eğlence imkanı sağlıyor ve üretkenlik sunuyor. VivoBook Flip’te yer alan her iki yöne çevrilerek kullanılabilen devrimsel nitelikteki USB 3.1 Type-C portu sayesinde de aksesuarlar bilgisayara daha kolay bağlanırken kablolunun hangi tarafının nereye takılacağı derdi ortadan kalkıyor.

En yakın Wifi noktasını söylüyor

HUAWEI’NİN yeni amiral gemi modeli P9, geçen hafta tanıtıldı. Cihazın en dikkat çeken özelliklerinden biri Leica kamera teknolojili çift kamera sensörü. 12 megapiksel arka yüz kameraya sahip olan Huawei P9’un ön yüzünde 8 MP dahili kamera var. 3 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı bellek modeli olan cihazın ekranı 5.2 inç. Akıllı WiFi özelliğiyle de dikkat çeken cihaz bağlantı noktalarının size olan mesafesini gösterebiliyor. Huawei’nin P9 Plus adını verdiği diğer telefonu da benzer özelliklere sahip. Daha geniş bir ekranı bulunan 5.5 inç’lik Huawei P9 Plus, iPhone 6S’teki 3D Touch’ın bir benzeri özelliğe sahip. Press Touch adı verilen bu özellik sayesinde kullanıcılar ekrana daha fazla baskı uyguladıklarında pratik kısa yollara ulaşıyor.

Haberin Devamı

IC Rapic Charge isimli yeni teknoloji sayesinde 6 saatlik konuşma süresini 10 dakikalık şarj ile verebiliyor.

Oyuncular için tasarlandı

Dell, oyunculara özel geliştirdiği yeni Inspiron 15 7559 Türkiye’deki tüketicilerin beğenisine sunuyor. Erişilebilir fiyatıyla eksiksiz bir oyun deneyimi vadeden Inspiron 15 7559, renkli tasarımıyla oyunculara yeni bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Tüketiciler, akıllıca tasarlanmış soğutma çözümü sayesinde, kesintisiz oyun oynama keyfinin tadını çıkarıyor. 74Whr bataryaya sahip olan cihaz, kullanıcılara dışarıdayken de oyun oynayabilme ve üretken olabilme imkanı tanıyor. NVIDIA GeForce GTX 960M 4GB DDR5 grafik kartına sahip cihaz, üst sınıf bir performans sergiliyor.

Haberin Devamı

Kendi küçük bataryası büyük

4000 mAh’lik güçlü bataryasını 15 dakikada şarj edip 2.5 saatlik konuşma sağlayabilen Lenovo VIBE P1m, akıllı telefon dünyasındaki yerini aldı. Güçlü bataryasına karşılık sadece 148 gram hafifliğiyle dikkat çeken VIBE P1m’yi rakiplerinden farklı kılan en önemli özelliği kullanıcılarına son derece hızlı bir şarj süresi sunması.

Bu güçlü telefon, 4000 mAh’lik bataryası sayesinde günlerce bitmeyen pil ömrü sunarak şarj derdine son verirken diğer cihazları da Yolda Şarj (On-The-Go) fonksiyonuyla şarj edebiliyor. 4.5G uyumlu VIBE P1m’nin hızlı şarj fonksiyonu ile birkaç dakikalık şarjınız saatlerce konuşmanıza yetebiliyor.

Dünyanın en ince ‘dizüstüsü’sü

HP, New York Times International Luxury Konferansı’nda tanıttığı dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı yeni HP Spectre ile Premium PC deneyiminde çıtayı yükseltti.

Haberin Devamı

Karbon fiber alt bölme hem hafif hem de dayanıklı, ince bir görünüm oluşturuyor ve bilgisayarın toplam ağırlığının yalnızca 1.1 kg olmasını sağlıyor. İki ince parçaya ayrılmış yenilikçi hibrit pil, enerjiyi 9 buçuk saate yakın pil ömrü ile sunuyor.

Hareketi algılıyor

HTC, Desire akıllı telefon ailesinin en son üyesi HTC Desire 828’i satışa sundu. Gelişmiş görüntüleme teknolojisine sahip arka kamerasıyla çok daha net ve parlak fotoğraflar sunan yeni HTC Desire 828, HTC UltraSelfie ön kamerası ile düşük ışıkta dahi çok daha iyi selfieler çekebiliyor. Yeni HTC Desire 828, el hareketini algılayarak objektifi hareket ettiren Optik Görüntü Sabitleme özellikli 13 MP arka kamerasıyla dikkat çekiyor. Yeni HTC Desire 828’de ön yüzde yer alan dahili amfili ve Dolby Audio Surround özellikli HTC BoomSound hoparlörler, 5.1 surround ses efekti sağlıyor.

Müziğin enerjisi

Mükemmel sesi yakalama tutkusu ile sporseverler için geliştirilen Sports serisi kulaklıklar müzikten kopamayan sporseverlere hitap ediyor. Red Dot 2015 tasarım ödüllü kulaklık serisi, tere ve ıslanmaya dayanıklılığı, güçlendirilmiş kablosu ve kolay kontrolleri ile her türlü cihaza, koşula ve spora uyum sağlıyor.

Haberin Devamı

Heyecanın ortasına taşıyor

SAMSUNG Electronics, yeni nesil Gear VR sanal gerçeklik gözlüğünü Türkiye’de satışa sundu. Samsung’un alanında uzman Oculus işbirliğiyle tüketiciye ulaşan üçüncü nesil Gear VR sanal gerçeklik gözlüğü; Samsung Galaxy S7, S7 edge, S6, S6 edge ve Note5 ile uyumlu. 318 gram ağırlığındaki üçüncü nesil Gear VR, önceki modellerden yüzde 19 daha hafif. Daha geniş bir arayüz ve touchpad’le sunulan ürün, kullanıcıya daha kolay kullanım imkanı da sağlıyor. Daha geniş görüş alanı ve çok daha kusursuz bir kullanım sunan başlığı ile gerçekliği sanal ortama taşıyan Gear VR’ın ön kapağı çıkarıldıktan sonra yerleştirilen telefon ile sanal gerçeklik tecrübesi o an başlıyor.

Kullanıcıyı aksiyonun tam ortasında hissettiren Gear VR, yüzlerce oyun, uygulama ve filmi içeren geniş içeriğiyle tüketiciye eşsiz bir gerçeklik deneyimi sunuyor. Gear VR ile en sevilen oyunları oynayabilir, en iyi filmleri kendi özel sinema ortamınızda izleyebilirsiniz.