Gazete Vatan Logo

TEKNOFEST, 23 Nisan coşkusunu çocuklarla göklere taşıdı

Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve "Milli Teknoloji Hamlesi" sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST, yıl boyu süren etkinlikleri kapsamında 23 Nisan'da çocukları, hayallerini süsleyen koltuklarla buluşturdu. BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, "Milli Teknoloji Hamlesi'nin asıl sahipleri çocuklarımız ve gençlerimiz. Onlar sayesinde ülkemiz her alanda dünyanın zirvesinde yer alacak" dedi.

TEKNOFEST, 23 Nisan coşkusunu çocuklarla göklere taşıdı

Türkiye'nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda gerçekleştirdiği birbirinden özel ve farklı etkinliklerle çocuklara unutamayacakları bir 23 Nisan yaşattı. TEKNOFEST'ten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin teknoloji üreten bir topluma dönüşmesini hedefleyen ve "Milli Teknoloji Hamlesi" sloganı ile yola çıkan TEKNOFEST, yıl boyu süren etkinlikleri kapsamında 23 Nisan'da çocukları hayallerini süsleyen koltuklarla buluşturdu.

Yurt genelinde T3 Vakfı Deneyap Teknoloji Atölyeleri Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı'nda eğitim gören öğrencilerin katıldığı ve farklı şehirlerde farklı etkinliklere sahne olan "Hayalimdeki Koltuk" buluşması, çocukların coşkulu ve heyecanlı görüntülerine sahne oldu.

23 Nisan Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde öğrencilere Konya'da Solo Türk ve Türk Yıldızları ile buluşma, milli S/İHA sistemleri üretim tesisi BAYKAR özel ziyareti, Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan BAYKAR Uçuş Eğitim Merkezi'nde İHA pilotları ve eğitmenleriyle buluşma ve SİHA kullanımı, İstanbul Hezarfen Havaalanı'nda aileleriyle birlikte uçuş ve Ankara'da Hürkuş, Atak ve Anka helikopterleriyle uçuş deneyimi yaşatıldı. T3 Vakfı, çocukların bilim ve teknoloji ile iç içe, donanımlı bireyler olarak yetişerek milli teknoloji hamlesinin mimarları arasında yer alacaklarını belirtti.

Haberin Devamı