Gazete Vatan Logo

Teknesine ilk o astı!

Bodrum’da teknesine Türk bayrağını ilk Yüce Auto’nun başkanı taktı

Bodrum’da Yüce Auto A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Yüce’nin 22 metrelik teknesi Blue Moon East’te İngiliz bayrağı indirildi, yerine törenle Türk bayrağı çekildi. Bağlama Kütüğü’ne kaydedilen teknenin adı ise ‘Blue Moon S’ olarak değiştirildi

YABANCI bayraklı yatların Türk bayrağına geçişi için yapılan yeni düzenlemelerin ardından Bodrum’da İngiliz bayrağını çıkartarak Türk bayrağı takan ilk tekne, ‘Yüce Auto A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Refik Yüce’ye ait ‘Blue Moon East’ adlı motoryatı oldu. 22 metre uzunluğunda, 4 kabinli motoryatın bağlı bulunduğu Milta Marina’da bayrak değişimi için özel tören düzenlendi.

Bağlama Kütüğü’ne kaydedildi

Yata Türk bayrağı çekilmesi ve Bağlama Kütüğü’ne Bodrum Liman Başkanlığı’nda kaydedilerek adının ‘Blue Moon S’ olarak değiştirilmesi ardından yatın kaptanına ‘Bağlama Kütüğü Ruhsatnamesi’de verildi. Törende konuşan Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat, “Türkiye’de Türkler’e ait olup ancak yabancı bayrak taşıyan binlerce yat var. Bundan sonra dünya denizlerinde Türk bayrağı dalgalanacak” dedi.

Haberin Devamı