Gazete Vatan Logo

Tekmeye müebbet

Tekmeye müebbet

Ali İsmail Korkmaz davasında savcı son tekmeyi atan polis Mevlüt Saldoğan için müebbet hapis istedi. Saldoğan "Gezi darbe girişimiyse bunu bastırmak için görevlendirildim" dedi.

Eskişehir’de Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 5. duruşmasında savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcı, polis Korkmaz'a yerdeyken tekme attığı saptanan polis Mevlüt Saldoğan hakkında 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla müebbet hapis, sanık Yalçın Akbulut hakkında 'kasten yaralama suretiyle ölüme sebebiyet vermek'ten 12 ilâ 16 yıl, sivil sanıklardan fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever ve Ebubekir Harlar için de 'nitelikli yaralama' suçundan 8-12 yıl hapis cezası talep etti. Tutuksuz sanık polisler Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin’in ise 7delil yetersizliği' nedeniyle beraati talep edildi.

Oğlum cennette ama..

Savcının mütalaasına Korkmaz ailesi ve avukatları itiraz etti. Baba Şahap Korkmaz, "Hepsi de onu öldürmek için müdahale etmiştir. Onlara, katil dememek için sebep yok. Adaletin adilce işlemesini istiyoruz" derken, anne Emel Korkmaz şunları söyledi: "18 ay önce oğlumu yitirdim, 5 seferdir bu katillerle yüzyüze geliyorum. Dimdik ayaktayım ve çocuğumla gurur duyuyorum. Siz katil damgasıyla hayatta kalacaksınız. Bu katiller idam da edilse Aliş’im bize geri gelmeyecek. En ağır şekilde yargılanmalarını istiyorum. Çocuğum cennette şu an ama onlar ömür boyu cehennem azabıyla yaşayacak."

Haberin Devamı

Beraat talebine itiraz

Ağabey avukat Gürkan Korkmaz ise beraat taleplerinin doğru olmayacağını belirtti ve "Sokakta amir sıfatıyla yakalama emrini veren polislere beraat istenmesi yasaya aykırıdır.Son 3 tekmeyi atan kişi için kasten adam öldürme dışında diğer sanıklar korunuyor" diye konuştu.

‘Darbeyi bastırdım’
Polis Mevlüt Saldoğan kendisini şöyle savundu: "Zor kullandığım şahsın Ali İsmail olmadığını söylüyorum. 72 saat görevden ayrılmamak üzere oradaydım. Bir insanın ne kadar uykusuz kalabileceğinin sorulması lazım. Vallahi, kimseyi öldürmedim. Dönemin başbakanı, Gezi eylemlerinin darbe girişimi olduğunu söylemişti. Gezi darbe girişimiyse, ben darbe girişimini bastırmak amacıyla görevlendirildim.
Aileye destek
Duruşmaya tutuklu sanık polis Mevlüt Saldoğan, fırıncı İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever, Ebubekir Harlar ile tutuksuz polisler Şaban Gökpınar, Hüseyin Engin, Yalçın Akbulut katıldı. Anne Emel, baba Şahap ve ağabey Gürkan Korkmaz da duruşmadaki yerini alırken, destek için için çok sayıda kişi de adliyeye geldi. Korkmaz ailesi x-ray’den geçirilerek içeri alındı.
Maketle anlattılar
Korkmaz ailesi avukatları salona getirilen olay yeri maketi üstünde Ali İsmail Korkmaz’ın nasıl ve nerelerde saldırıya uğrayıp, dövüldüğünü anlattı. Avukat Ayhan Erdoğan savcının mütalaasına karşı itirazlarını şöyle sıraladı: "Beraati istenen polisler olmasaydı, Ali İsmail o sokaktan kaçıp, kurtabilirdi. Mevlüt Saldoğan asli faildir. Nitelikli olarak kasten adam öldürme suçu işlemiştir. Yalçın Akbulut da Korkmaz’ın yakalanma talimatını veriyor ve 4 sivil sanık darp edip yakalıyor. Akbulut da asli fail olarak düşünülmelidir. Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin, müşterek fail olarak düşünülmediği takdirde fiilen olaya katıldıkları görülmelidir."
‘Başbakan da dahil olsun’
Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan ise görüntülerin Hollanda’ya gönderilmesini ve darp edilenin Korkmaz olup olmadığının tespitini istedi şu talepleri sıraladı: "Müvekkilim kendisine verilen talimatı yerine getirmiştir. Eskişehir Emniyet Müdürü, Valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakan da davaya dahil edilip, ifadeleri alınmalıdır.”
Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Korkmaz, 2 Haziran 2013'te sivil ve polislerce dövülmüş 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitirmişti.

Haberin Devamı