Gazete Vatan Logo

Tekmeciye, ertelemesiz indirimsiz 3 yıl 10 ay

Belediye otobüsünde şort giydiği iddiasıyla Ayşegül Terzi’ye tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nun cezanın paraya çevrilmesi ve hükmün açıklamasının ertelenmesi talebi de kabul edilmedi.

Tekmeciye, ertelemesiz indirimsiz 3 yıl 10 ay

İstanbul Ümraniye Çekmeköy’de belediye otobüsünde şort giydiği iddiası ile hemşire Ayşegül Terzi’yi tekme atan Abdullah Çakıroğlu’nun karar duruşması Anadolu 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı. Söz alan sanık Çakıroğlu, akut stres bozukluğu rahatsızlığının bulunduğunu, 2 gün 3 gece 60 saat kadar nöbette kaldığını belirterek, “Bu nedenle hastalığım nüksetti. Karşı taraftaki kadın müstehcendi. İki-üç kişilik yer kaplıyordu. Kendisini uyardım, ‘aile var’ dedim. Bana göz işareti yaptı, hangi anlamda yaptığını bilmiyorum. Ben kendimi tutamadım, istem dışı bir davranışta bulundum” dedi.

‘Gayrimüslim’ dedi

Son sözü sorulan sanık, “Ayıptır diye söylemeyecektim ama otururken iç çamaşırı görünüyordu. Devletimizin kırmızı çizgisini bilmek istiyorum. Burası Türkiye ve burası bir İslam ülkesi. Zaten gayrimüslim oldukları anlaşılmıştır. Beni tahrik ettiler. İlaçları alamamanın etkisi de vardır” diye konuştu. Ayşegül Terzi’nin avukatlarından Birsen Baştopaloğlu ise sanığın bir kadını otobüste otururken modern kıyafeti nedeni ile olayı gerçekleştirdiğini belirterek, “Sırf kıyafeti nedeniyle kafasından tekmelemiştir. Sanığın bunu yapmaya iten saik ve nedenlere baktığımızda sadece kadının modern giyimli olması dışında herhangi bir nedenin olmadığını görüyoruz. Olay nedeniyle tüm kadınlarda bir korku oluşmuştur, suçu soğukkanlılıkla işlemiştir” diye konuştu.

Haberin Devamı

İndirim yok

Mahkeme, Çakıroğlu’nu “Basit yaralama” suçundan 8 ay, cebir ve tehdit kullanarak “inanç, düşünce veya kanaatlerinden kaynaklanan yaşam tarzına ilişkin tercihlerine müdahale” suçundan 2 yıl, “Hakaret” suçundan da 1 yıl 2 ay olmak üzere toplam 3 yıl 10 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Mahkeme, sanığın yargılama aşamasındaki tutum ve davranışlarını gerekçe göstererek, sanık lehine olan cezayı erteleme, cezada ‘İyi hal’ indirimine gitme, hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ve cezanın para cezasına çevrilmesi uygulamalarına gitmedi.

‘Ceza olumlu’
Ayşegül Terzi’nin avukatları “Suçların 1’i dışında hepsinden ceza verilmiştir. Ceza verilmeyen halkı kin ve düşmanlığa maddesidir. Bunu da gerekçeli karar açıklandıktan sonra ne şeklide tavır alacağımız yolunu çizeceğiz ancak cezada indirim ve erteleme yapılmaması olumludur” dedi.

Haberin Devamı